Bookmarks

    Η ιδέα για κοινές δράσεις των δύο ορειβατικών συλλόγων της Καβάλας κυοφορούνταν εδώ και καιρό. Ήθελε απλώς το χρόνο της για να ωριμάσει και να συνειδητοποιηθεί στις καρδιές, την ψυχή και το μυαλό των ανθρώπων.


    Καρπός της ιδέας η πρώτη κοινή εξόρμηση, που έλαβε χώρα το ΣΚ 01/02 Ιουνίου: Είκοσι ορειβάτες του Ε.Ο.Σ και του Σ.Χ.Ο.Κ πραγματοποίησαν μια από τις πιο όμορφες και απαιτητικές ορειβατικές διαδρομές του Παγγαίου: ανάβαση από το μονοπάτι της «Εικοσιφοίνισσας» στο «Τρίκορφο» και στη συνέχεια διανυκτέρευση στο Κ/Φ «Χατζηγεωργίου». Στο καταφύγιο, περισσότερα από είκοσι μέλη των δύο συλλόγων, είχαν ξεκινήσει το γλέντι από νωρίς, όσο περίμεναν την άφιξη της εικοσαμελούς ομάδας.
    Το τέλος της ημέρας, περιελάβανε άφθονο κρασί και τσίπουρο, ψητά στο τζάκι και ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, αντίστοιχης αυτής, που οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων είχαν ονειρευτεί, αποζημιώνοντας με το παραπάνω τους συμμετέχοντες. Για ορισμένους τολμηρούς η βραδιά ολοκληρώθηκε με την ανάβαση στην κορυφή «Αβγό».
    Το πρωινό της επόμενης ημέρας, ο κακός καιρός δεν πτόησε το ηθικό της μεγάλης παρέας και αφού η κατάβαση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανανεώθηκαν τα ραντεβού για τις επόμενες προγραμματισμένες δράσεις, «σπάζοντας» προκαταλήψεις και κακοδαιμονίες χρόνων… Και γιατί όχι, θα ρωτούσε κάποιος ανεξάρτητος παρατηρητής. Άλλωστε στην πραγματικότητα, οι απόλυτα ανασφαλείς είναι που έχουν τις περισσότερες προκαταλήψεις.

    Comments are closed.