Bookmarks

    Παρουσία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και των εμπλεκομένων φορέων δόθηκε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας με θέμα, το 11ο  wood water wild, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.

     

    Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου αρχικά το λόγο πήρε η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία υπογράμμισε τα εξής:

    -«Μας ενθουσίασε από την αρχή η όλη ιδέα. Είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη φύση και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ευρύτερη περιοχή της Παλιάς Καβάλας μπορεί να περηφανεύεται ότι διατηρεί ένα περιβάλλον όπως ήταν από χρόνια. Αυτό είναι ότι καλύτερο για μας.  Είναι ότι καλύτερο για τους νέους ανθρώπους και για τα παιδιά. Μπορείς να περάσεις πολύ ωραία και στο βουνό όχι μόνο στη θάλασσα με διάφορες δραστηριότητες. Πρέπει να συγχαρώ από τη ψυχή μου τον Γιάννη Προμούσα ο οποίος τόσα χρόνια έβαλε τη ψυχή του σε αυτό το φεστιβάλ. Δεν είναι τυχαίο που έμεινε τόσα χρόνια ζωντανό αυτό το φεστιβάλ. Με την ενίσχυση από το Δήμο και τη Δημωφέλεια επειδή αξίζει το φεστιβάλ. Ευελπιστώ και η επόμενη διοίκηση θα το κρατήσει και θα το ενισχύσει.  Δεν πρέπει τέτοιες δραστηριότητες να πετάγονται στα σκουπίδια. Τέλος θέλω να πω ότι υπάρχει ένας χρυσό ευεργέτης του φεστιβάλ που είναι ο Ηλίας Καλανταρίδης.  Αυτός μας έπεισε με το πάθος του, το πόσο σπουδαίο είναι το φεστιβάλ και έτσι οδηγηθήκαμε στην πρώτη μας συμμετοχή.  Του λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο».

     

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιάννης Προμούσας ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σημείωσε τα εξής:

    -«Το φεστιβάλ το πήρε στις πλάτες του ο σύλλογος της Παλιάς Καβάλας και αφού διατηρήθηκε κατάφερε να το αναδείξει όσο περισσότερο γίνεται.  Ήταν ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε με την ονομασία « Η γιορτή της φύσης» και το οποίο πολύ γρήγορα είδαμε τη δυναμική που είχε. Αφουγκραστήκαμε την αγάπη του κόσμου, πήραμε τα μηνύματα. Διατηρήσαμε ένα συγκεκριμένο προφίλ και χαρακτήρα. Ο κόσμος το εκτίμησε. Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Φιλίππων που τότε μας στήριξε και βέβαια το Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια. Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τη νέα διοίκηση του συλλόγου της Παλιάς Καβάλας που έχει αξιόλογα στελέχη και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν, τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και την Αναστασία Ιωσηφίδου.  Ευχαριστώ παράλληλα τον Ντίνο Θωμαδάκη που φέτος τράβηξε όλο το κουπί».

     

    Ακολούθησαν οι δηλώσεις από πλευράς του Ντίνου Θωμαδάκη ο οποίος υπογράμμισε τα εξής:

    -« Η μαγεία του χώρου μας έχει κάνει να συνεχίσουμε όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ και ειλικρινά θέλω να σας πω ότι έχουμε αγαπήσει πολύ το χώρο. Έχουμε πετύχει να κάνουμε το χώρο προορισμό για το Σαββατοκύριακο σε οικογένειες, σε παιδιά. Υπάρχει μια συνεχή ροή του φεστιβάλ και φεύγει ο κόσμος ενθουσιασμένος. Υπάρχουν πολλές υπαίθριες δραστηριότητες και με λίγα λόγια θέλω να πω ότι όποιος έρθει στο μονοπάτι περνάει τις ώρες του πολύ ευχάριστα. Η πρώτη συναυλία το Σάββατο είναι με το συγκρότημα Bonzai,  ακολουθεί το συγκρότημα  BAiLDSA επίσης από τη Θεσσαλονίκη  και θα κλείσουμε με ένα από τα πιο παλιά ρόκ συγκροτήματα τους NightStalker.  Οι συναυλίες και πάλι θα είναι με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουμε όλους».

     

    Τέλος τη συνέντευξη τύπου έκλεισε με τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία τόνισε τα εξής:

    « Περιμένουμε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους Καβαλιώτες αλλά  και όλους του κατοίκους της Περιφέρειας. Επίσης κόσμο απ` όλη την Ελλάδα.  Είναι ένα φεστιβάλ που έχει αγαπήσει ο κόσμος.   Έχουμε τη χαρά να αναφέρουμε ένα τέτοιο φεστιβάλ σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχουμε εκτός από το φεστιβάλ «Φιλίππων» και το «Cosmopolis» .  Είναι ένα φεστιβάλ μέσα στη φύση. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό και έρχονται χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο στην περιοχή της Καβάλας για το φεστιβάλ από πολλές περιοχές.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι προβάλλεται τουριστικά ο τόπος μας και ο Δήμος Καβάλας αλλά και η Δημωφέλεια υιοθέτησαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

    Παράλληλα θέλω να σημειώσω ότι η συνεργασία μας είναι εξαιρετική με τον Γιάννη Προμούσα, τον Ντίνο Θωμαδάκη που μας βοηθάει σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα. Ελπίζουμε πάλι ο κόσμος να αγκαλιάσει το φεστιβάλ με τις συναυλίες που είναι δωρεάν για το κοινά αλλά και τα παιδιά να έρθουν να συμμετέχουν σε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις που υπάρχουν».

     

    Comments are closed.