Bookmarks

    Μία ονειρική σεζόν ολοκληρώθηκε στις τάξεις της Καβάλας, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της απευθείας ανόδου, και το «ΦΩΣ» μίλησε με τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας.

     

    Αποτέλεσε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες γενικότερα στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Κατάφερε να κάνει πορεία πρωταθλητισμού σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο όπως ο 1ος και στο τέλος πανηγύρισε το πρωτάθλημα αλλά και τον προβιβασμό της στα σαλόνια της Φούτμπολ Λιγκ. Ο λόγος για την Καβάλα. Οι «Αργοναύτες», μετά την περιπλάνησή τους στη Γ’ Εθνική, επιστρέφουν πιο δυνατοί και ενωμένοι από ποτέ στις μεγάλες κατηγορίες. Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, που τους είχαν στις αρχές του φετινού «μαραθωνίου» φαβορί για την επίτευξη της πρώτης θέσης. Αποτέλεσαν το πιο βαρύ όνομα στον όμιλο που μετείχαν και, κερδίζοντας την πίεση που υπήρχε για κάτι καλό, πέτυχαν αυτό που ήθελαν, έδωσαν χαρά στον κόσμο τους και πλέον σχεδιάζουν την επόμενη μέρα ατενίζοντας το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καβάλα υπερίσχυσε σε κάθε τομέα από κάθε άλλη ομάδα στον όμιλό της. Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στα στατιστικά.

    Οι «Αργοναύτες» σε 26 παιχνίδια μέτρησαν 21 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, ενώ είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση σε όλο το πρωτάθλημα, με 66 τέρματα, αλλά και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, με παθητικό μόλις 9 γκολ. Το «ΦΩΣ» μίλησε με δύο εκ των πρωταγωνιστών της φετινής επιτυχίας, τον προπονητή της ομάδας Παύλο Δερμιτζάκη και τον αρχηγό Βασίλη Γαβριηλίδη, οι οποίοι ανέλυσαν τη φετινή πορεία του συλλόγου.

     

    Δερμιτζάκης: «Η Καβάλα

    επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί!»

    Ο Πρωτεργάτης της φετινής επιτυχίας της Καβάλας δεν είναι άλλος από τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο πολύπειρος κόουτς, με πλούσιο βιογραφικό και με θητείες σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ, η Λαμία και άλλες, ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Καβάλα στις επιτυχίες. Ο ίδιος τα κατάφερε περίφημα.

    Έχοντας στα χέρια του ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, δημιούργησε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο κοιτούσε όλους τους αντιπάλους στα μάτια και έπαιζε πάντα για τη νίκη. Ο ίδιος μίλησε στο «ΦΩΣ», δίνοντας το στίγμα του για τη φετινή εξαιρετική αν μη τι άλλο πορεία της Καβάλας. Εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο του συλλόγου, μίλησε για την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση, ενώ αναφέρθηκε και στα γεγονότα γύρω από τον τελικό του Κυπέλλου.

     

    Κόουτς, το σχόλιό σου για τη φετινή πορεία…

    Βάσει του ότι ανέλαβα μία ομάδα που είχε παρελθόν, παρόν και σίγουρα μέλλον, με μία μεγάλη ιστορία και με μία μεγάλη διαδρομή στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την επίτευξη της ανόδου. Φυσικά είχαμε και άλλους επιμέρους στόχους, όπως το να οργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα. Θεωρώ ότι τα παραπάνω τα πετύχαμε. Μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε την 1η θέση και γενικότερα ως ομάδα μπορέσαμε και οργανωθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα επίπεδα.

     

    Ποιο θεωρείς ότι ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

    Κατ’ αρχάς, πιστεύω ότι η Καβάλα ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στον όμιλό μας. Είχαμε δημιουργήσει ένα τέτοιο ρόστερ, ώστε πραγματικά να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον όμιλο που μετείχαμε. Φυσικά και ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Γενικότερα το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο και πιστεύω ότι η εμπειρία μας έπαιξε ρόλο και έφερε τις ισορροπίες που θέλαμε. Υπήρχε ένα τρομερό κλίμα. Είχαμε την ταυτότητά μας, ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι, με αποτέλεσμα στο τέλος να κατακτήσουμε την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο.

     

    Η γνώμη σου για τον όμιλο που μετείχατε;

    Θεωρώ ότι ο όμιλος που μετείχε η Καβάλα ήταν δύο ταχυτήτων. Υπήρχαν πέντε έξι ομάδες ανταγωνιστικές, που μπορώ να πω πως έκαναν «ζημιές». Έτσι ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα γκρουπ ομάδων με καλά ρόστερ που είχαν στόχο το πρωτάθλημα, αλλά θεωρώ ότι από ένα σημείο και μετά φάνηκε ότι η Καβάλα και ο Νέστος ξεχώρισαν, έχτισαν σερί νικών και τελικά οδήγησαν την κούρσα μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

     

    Η επόμενη μέρα στην Καβάλα;

    Αρχικά, περιμένουμε τις εξελίξεις όσον αφορά την αναδιάρθρωση. Όπως και να έχει, μία ομάδα όπως η Καβάλα πρέπει και επιβάλλεται να πρωταγωνιστεί. Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάτζετ της ομάδας, θα έχουμε ένα ευέλικτο ρόστερ με διαχειρίσιμο μπάτζετ. Δεν θα ξεφύγουμε από τη φιλοσοφία μας. Από τη φιλοσοφία που έχουμε γενικότερα ως Καβάλα και από τη φιλοσοφία που χτίσαμε από την περσινή χρονιά. Υπάρχει ένα πολύ καλό και ποιοτικό ρόστερ και στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση στο ντόπιο στοιχείο. Στον νομό μας υπάρχει πολύ ταλέντο και εμείς θέλουμε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο σε αυτό.

     

    Όσον αφορά το μέλλον στον πάγκο του συλλόγου…

    Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι προπονήσεις. Επίσης την Κυριακή έχουμε τη φιέστα με την Ξάνθη και άλλο ένα φιλικό την Τετάρτη με τη Δόξα Δράμας, όπου και ευχαριστούμε τις δύο ομάδες για την τιμή που μας έκαναν. Εγώ από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα ηνία της ομάδας τόνισα ότι δεν ήρθα για λίγο στον σύλλογο. Μπορώ να πω ότι και από τις δύο πλευρές, τόσο από τη δική μου όσο και από αυτήν της διοίκησης, υπάρχει η διάθεση για να συνεχίσουμε μαζί και να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας.

     

    Ο κόσμος και η διοίκηση ήταν κοντά στην ομάδα…

    Έχουμε μία διοίκηση, η οποία αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων που εκτός από το ότι τους νοιάζει το καλό της ομάδας και η εξέλιξη αυτής, ενδιαφέρονται γενικότερα και για το καλό της πόλης. Υπάρχει μία ταύτιση στη φιλοσοφία μας για το πώς θέλουμε να λειτουργεί η Καβάλα και νομίζω ότι αυτό έχει περάσει και στον κόσμο, ο οποίος να σημειώσω ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας. Όπως επίσης και ο επιχειρηματικός κόσμος, που βοήθησε οικονομικά στον μέγιστο βαθμό. Αυτό δείχνει μία εμπιστοσύνη σε πρόσωπα.

     

    Η άποψή σου για την περιβόητη αναδιάρθρωση;

    Η άποψή μου για την αναδιάρθρωση ως πλάνο είναι ότι είναι σωστή. Έχει μία βάση. Απλά πιστεύω ότι γίνεται άναρχα και γρήγορα, με αποτέλεσμα οι ομάδες συνειδητά να μη συμμετέχουν σε αυτό. Θεωρώ ότι αυτή εξυπηρετεί συγκεκριμένες ομάδες και

    όχι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε αυτήν τη χρονική στιγμή πάντα. Επίσης, θεωρώ ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση στον πλανήτη πρέπει να γίνεται από κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίστροφο. Αυτό φανερώνει ότι δεν κοιτάμε τη βάση του ποδοσφαίρου, δηλαδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα θεμέλια γενικότερα του αθλητισμού».

     

    Γαβριηλίδης: «Είχαμε

    ομοιογένεια και κάναμε

    σωστή δουλειά!»

    Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στη μηχανή της Καβάλας ήταν ο αρχηγός Βασίλης Γαβριηλίδης. Ο 26χρονος αμυντικός χαφ, που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και ως στόπερ, έχοντας και στο παλμαρέ του θητείες σε ομάδες μεταξύ άλλων όπως ο Πανσερραϊκός, ο Παναιγιάλειος και ο Πανθρακικός, αποτέλεσε μία ποιοτική μονάδα στα χέρια του προπονητή του και ο ίδιος μιλώντας στο «ΦΩΣ» έκανε τη δική του αποτίμηση για τη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στα μελλοντικά του σχέδια.

    «Θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή πορεία, με μεγάλη συγκομιδή βαθμών. Το καλό κλίμα, η ομοιογένεια και η σωστή δουλειά που έγινε από την αρχή της χρονιάς πιστεύω ότι ήταν το φετινό μυστικό. Όσον αφορά τον όμιλο που παίξαμε, θεωρώ ότι ήταν ένας όμιλος αρκετά καλός, με 7-8 ομάδες σε καλό επίπεδο και κάποιες ομάδες αρκετά μακριά από τις υπόλοιπες» τόνισε αρχικά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, για να προσθέσει:

    «Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν απογοητευτήκαμε και δεν τα παρατήσαμε όταν η ομάδα βρέθηκε στο -4 από την κορυφή. Ο κόσμος μάς βοήθησε πολύ και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν συγκλονιστικός. Θέλω πολύ να είμαι μέλος της ομάδας σε μία υψηλότερη κατηγορία και ο στόχος μου είναι να παίζω μπάλα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ για πολλά χρόνια».

     

    Comments are closed.