Bookmarks

    Ο τεχνικός διευθυντής της Καβάλας την τελευταία διετία, ο Γιώργος Μανάφης, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την πορεία τίτλου και ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ, μέσα από πολλά εμπόδια, τα μυστικά της επιτυχίας, για την επόμενη σεζόν, την αναδιάρθρωση, αλλά και το δικό του… παρελθόν στον ΑΟΚ, όπου πρόσφερε πολλά και ως παίκτης (ακόμα σε Καλαμάτα και Αλεξανδρούπολη).

     

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μανάφη:

     

    -Για το χρονικό της πορείας ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέσα από αντιξοότητες: «Αυτό που μένει είναι η ανακούφιση στο τέλος. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και πετύχαμε το στόχο του καλοκαιριού. Δεν ήταν εύκολο. Περάσαμε πολλές δυσκολίες, αλλά είχαμε μέταλλο στις αντιξοότητες και διάρκεια. Ήμασταν μια οικογένεια και πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα στο φινάλε. Μετά το 0-0 με το Νέστο ήμασταν στο μείον 4, 7 ματς πριν το τέλος. Ήταν δύσκολο, ο Νέστος είχε καλό πρόγραμμα. Εμείς δεν τα παρατήσαμε ποτέ, πιστεύαμε στους παίκτες και την προσπάθειά μας και δικαιωθήκαμε”.

     

    -Για το αν υπήρχε συσσωρευμένη πίεση, επειδή ο ΑΟΚ ήταν πολλά χρόνια στη Γ´ Εθνική και ήταν το μεγάλο όνομα, στο… δίπολο με τον βασικό ανταγωνιστή, το Νέστο: “Όπως είπε και ο Παύλος Δερμιτζάκης, πάντα ήμασταν το μεγάλο φαβορί, κάτι που ίσως προσέθετε άγχος στους παίκτες. Έγινε καλή δουλειά και τα καταφέραμε. Μετά από 5 χρόνια στη Γ΄ γυρνάμε σε επαγγελματικό επίπεδο. Είχαμε πρωτιά σε επίθεση στον όμιλο και δεύτερη συνολικά σε οκτώ ομίλους, καλύτερη άμυνα, τον πρώτο σκόρερ, τον Μαρκόπουλο, μόνο δυο παραβιάσεις εντός, γενικώς καλούς αριθμούς. Δείξαμε σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια. Ήμασταν πιο… σύνολο, είχαμε καλύτερη ομαδικότητα από το Νέστο, που ίσως είχε κάποιες έμπειρες μονάδες, μεμονωμένα”.

     

    -Για το αν υπήρξε ποτέ ανησυχία για απώλεια της πρωτιάς και της ανόδου: “Υπήρχε ο φόβος της δεύτερης θέσης και των μπαράζ στη διάρκεια, αλλά είχαμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας και το ρόστερ. Και ο Νέστος ήταν άξιος ανταγωνιστής μας, έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν τα κατάφερε στο μπαράζ με την Τρίγλια”.

     

    -Για την παρουσία των φιλάθλων της Καβάλας και τους νέους στόχους στη Φούτμπολ Λιγκ: “Ο κόσμος της Καβάλας βοήθησε από το πρώτο ως το τελευταίο ματς, ήταν ο 12ος παίκτης. Τώρα αλλάζουν τα δεδομένα και οι αντίπαλοι. Παίζεις με καλύτερες ομάδες. Πρέπει να αγκαλιαστεί περισσότερο η νέα προσπάθεια της διοίκησης, που ίσως έχει ίδια στελέχη. Είναι νωρίς για στόχους, αλλά η Καβάλα σε κάθε κατηγορία πρέπει να πρωταγωνιστεί”.

     

    -Για την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση: “Το ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα γινόταν. Για να γίνει βιώσιμη η κατηγορία, πρέπει να δίνονται μεγαλύτερες χορηγίες, παραπάνω έσοδα, όπως στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι πολλά τα ταξίδια, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα πάμε 3 φορές Αθήνα, 2 στη Ρόδο, 1 στην Κρήτη, 1 στην Κέρκυρα και 1 στην Ηγουμενίτσα. Όλες οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα, αν μεγαλώσει η χορηγία θα είναι καλύτερα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στα χρήματα που δίνονται σε ομάδες Σούπερ Λιγκ 2 σε σχέση με τη Φούτμπολ Λιγκ”.

     

    Για την προηγούμενη άνοδο στη Β´ Εθνική, που ήταν παίκτης της Καβάλας, με πρόεδρο τον Μάκη Ψωμιάδη και την καλύτερη… φουρνιά που θυμάται στον ΑΟΚ, όσο ήταν, αλλά και γενικότερα: “Το 2008 με πρόεδρο τον αείμνηστο Μάκη Ψωμιάδη, πήραμε πρωτάθλημα στο γήπεδο του Μακεδονικού με αντίπαλο τον Θερμαϊκό. Ήταν η τελευταία άνοδος της Καβάλας από τη Γ´ Εθνική και ήμουν στο ρόστερ. Μετά κάναμε τις καλές πορείες σε Β΄ και Α΄ Εθνική, ήρθαν πολύ καλοί παίκτες, διεκδίκησε και Ευρώπη ο ΑΟΚ, με αντιπάλους Άρη και Ολυμπιακό Βόλου. Μακάρι να φτάσουμε ξανά εκεί ψηλά κάποια στιγμή την ομάδα, όταν κερδίζαμε τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το 2010. Δε ξέρω για εκείνο το επίπεδο, μακάρι να υπάρχει υγεία και να πάμε πάλι Σούπερ Λιγκα. Η καλύτερη… φουρνιά όταν έπαιζα, ήταν όταν ανεβήκαμε, το 2001-2002, με προπονητές τον αείμνηστο Σάκη Δόκα αρχικά και μετά τον Γιώργο Μπένο. Είχαμε καλούς παίκτες, όπως Σαλπιγγίδη, Καρυπίδη, Σαλωνίδη, Γκόγκα, Άγγο, Κηπουρό, Βαγγελόπουλο και Ζεκερίδη. Είχαμε καλή ομάδα, ανεβήκαμε Β΄ Εθνική, αλλά τα οικονομικά ήταν δύσκολα και τότε”.

     

    Comments are closed.