Bookmarks

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εξελίχθηκε η 28η αγωνιστική για τον Βορρά της Β’ Εθνικής για το Αγρίνιο που επικράτησε της ΧΑΝΘ και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Ελευθερούπολης μέσα στα Φάρσαλα από τα Φάρσαλα που είναι πολύ κοντά πλέον στην παραμονή, όπως και η Νίκη Βόλου μετά τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά.

     

    Αγωνιστική που ξεδιάλυνε περισσότερα από τα ανοιχτά μέτωπα του Βορρά ήταν η 28η, με τη μάχη της 2ης θέσης και αυτή της παραμονής να δείχνουν ότι φτάνουν στο φινάλε τους.

    Το Αγρίνιο ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να επικρατεί της ΧΑΝΘ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Ελευθερούπολης από τα Φάρσαλα και πλέον εάν η ομάδα της Καβάλας θέλει να διεκδικήσει την 2η θέση θα πρέπει να επικρατήσει την επόμενη αγωνιστική της ομάδας του Γιάννη Διαμαντάκου με πάνω από 16 πόντους. Τα Φάρσαλα παράλληλα πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον έχουν το αβαντάζ για να παραμείνουν στην κατηγορία. Με βάση λοιπόν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η βαθμολογία στον βορρά της Β΄ Εθνικής, η εντός έδρας αναμέτρηση που ακολουθεί για το συγκρότημα της Ελευθερούπολης με το Αγρίνιο αποτελεί έναν πολύ μεγάλο τελικό. Και αυτό γιατί η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με έναν βαθμό περισσότερο από την αντίστοιχη του Γ.Σ Ελευθερούπολης. Σε αγωνιστικό επίπεδο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι γνωστά για την τεχνική ηγεσία της αλλά το σίγουρο είναι ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που διανύουμε το συγκρότημα της Ελευθερούπολης θα προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται σε όλους τους τομείς προκειμένου να αντιμετωπίσει το Αγρίνιο πανέτοιμο από  κάθε πλευρά. Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι στην Ελευθερούπολη ξεκίνησε η κινητοποίηση των φιλάθλων προκειμένου το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, την ερχόμενη Κυριακή να είναι κατάμεστο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοι της Ελευθερούπολης στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα του βορρά της Β΄΄  Εθνικής, είναι διαρκώς δίπλα στην Γ.Σ.Ε και τον έχουν βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό προκειμένου να βρίσκεται σήμερα μία ανάσα πριν από την μεγάλη άνοδο στην Α2 κατηγορία. Αυτό αναμένεται να πράξουν και την ερχόμενη Κυριακή και με την επιβλητική τους παρουσία να στηρίξουν τους καλαθοσφαιριστές της ομάδας της Ελευθερούπολης για να πάρει την πολυπόθητη νίκη σε βάρος του Αγρινίου και να κάνει το πλεόν σημαντικό βήμα για την πολυπόθητη άνοδο.

    Ο αδιάφορος της ημέρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Ανατόλια, με τους πρωταθλητές να γνωρίζουν την ήττα από τους Μαχητές-Πειραματικού με 74-71, με την ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να έχει ως στόχο την πρώτη 5αδα της βαθμολογίας και να τελειώσει με χαμόγελο μία σεζόν με πολλές ιδιαιτερότητες, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

    Την ίδια ώρα η μάχη της παραμονής φαίνεται να βρίσκεται στην κορύφωση της, με τους χαμένους της ημέρας να είναι οι Ίκαροι Σερρών και ο Φαίακας Κέρκυρας, με τους πρώτους να χάνουν από το Στρατώνι και τους νησιώτες να γνωρίζουν το αρνητικό αποτέλεσμα από τον Έσπερο Λαμίας. Οι Ίκαροι έμειναν στις 10 νίκες μετά από αυτό το αποτέλεσμα και ψάχνουν ένα μίνι θαύμα για να διατηρηθούν στην κατηγορία, την ώρα που ο Φαίακας φαίνεται πως έχει ρίξει λευκή πετσέτα μετά και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Το Στρατώνι από την πλευρά του πήρε μία πολύ σπουδαία νίκη στο 5λεπτο της παράτασης και βρίσκεται πλέον πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αν και είναι σε ισοβαθμία με τη Γέφυρα και τη Νίκη Βόλου. Η Νίκη Βόλου με τη σειρά της πέτυχε πολύ σημαντική νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά με 87-81, αν και βρέθηκε να χάνει στο τέλος της α’ περιόδου με 21-13. Οι Θεσσαλοί βρήκαν το δρόμο για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και στο φινάλε πανηγύρισαν την πολύ σημαντική νίκη που μπορεί να τους διατηρεί εντός της ζώνης του υποβιβασμού, όμως με νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια μπορεί να ελπίζει σε παραμονή.

     

    Τα αποτελέσματα-28η αγωνιστική
    Φαίακας – Έσπερος Λαμίας 68-112
    Φίλιππος Βέροιας – Γέφυρα 79-76
    Αγρίνιο – ΧΑΝΘ 75-57
    Στρατώνι – Ίκαροι Σερρών 76-70
    Φάρσαλα – Ελευθερούπολη 70-60
    Μαχητές-Πειραματικού – Ανατόλια 74-71
    Νίκη Βόλου – Ερμής Λαγκαδά 87-81
    Μακεδονικός – Χαλκηδόνα 61-69

     

    Η Βαθμολογία (Σε 28 αγώνες): 
    1. Ανατόλια 53 (25-3)
    2. Αγρίνιο 48 (20-8)

    3. Ελευθερούπολη 47 (19-9)
    4. Φίλιππος Βέροιας 45 (17-11)
    5. Ερμής Λαγκαδά 44 (16-12)
    6. ΧΑΝΘ 44 (16-12)
    7. Μαχητές-Πειραματικού 43 (15-13)
    8. Χαλκηδόνα 42 (14-14)
    9. Έσπερος Λαμίας 41 (13-15)
    10. Φάρσαλα 40 (12-16)
    11. Γέφυρα 39 (11-17)
    12. Στρατώνι 39 (11-17)

    13. Νίκη Βόλου 39 (11-17)
    14. Ίκαροι Σερρών 38 (10-18)
    15. Φαίακας Κέρκυρας 38 (10-18)
    16. Μακεδονικός 33 (5-23)

     

    Η Επόμενη αγωνιστική (29η, 12/05):

    ΧΑΝΘ – Φίλιππος Βέροιας
    Ικαροι Σερρών – Γέφυρα
    Ελευθερούπολη – Αγρίνιο
    Ανατόλια – Φάρσαλα
    Ερμής Λαγκαδά – Μαχητές Πειραματικού Πεύκων
    Χαλκηδόνα – Νίκη Βόλου
    Εσπερος Λαμίας – Μακεδονικός
    Στρατώνι – Φαίακας Κέρκυρας

     

    Comments are closed.