Bookmarks

    Αυτή η Κυριακή, 14 Απριλίου 2019  θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων μετά τη νίκη του Α.Ο.Κ. στην Ασπίδα Ξάνθης με (0-3). Είναι η ημέρα της μεγάλης φιέστας, που στον Α.Ο.Κ. η δικαίωση έρχεται να επιβραβεύσει τις επίπονες προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς, διοικούντων, τεχνικής ηγεσίας, παικτών αλλά και των φιλάθλων της ομάδας που σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αποτέλεσαν τον 12ο παίκτη και βοήθησαν τα μέγιστα.

     

    Το πάρτι της ανόδου για τους «Αργοναύτες» όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από νωρίς στη γειτονική Ξάνθη αφού από νωρίς το μεσημέρι το γήπεδο της Ασπίδας Ξάνθης κατακλείστηκε από εκατοντάδες καβαλιώτες φιλάθλους οι οποίοι μετακινήθηκαν είτε με τα λεωφορεία είτε με τα επιβατικά τους αυτοκίνητα και οποίοι «διψούσαν» για τη νίκη, για τη μεγάλη άνοδο, δημιουργώντας μία πανέμορφη ατμόσφαιρα, όπως αρμόζει σε έναν πρωταθλητή όπως είναι ο Α.Ο.Κ.. Ένα πάρτι ανεπανάληπτο, όπως ανεπανάληπτη είναι και η χαρά μιας ολόκληρης πόλης. Η Καβάλα νοιώθει πολύ υπερήφανη για το δικό της παιδί. Γιατί ο Α.Ο.Κ. είναι το παιδί μιας ολόκληρης πόλης η οποία πανηγυρίζει την μεγάλη άνοδο, μετά από πολλά χρόνια μιζέριας. Είναι ο κατακτητής της κορυφής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, που ήρθε με πολύ κόπο, πολύ ιδρώτα, αγωνία και μία συλλογική προσπάθεια, πραγματικά πολύ αξιοζήλευτη. Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται. Και δικαιώνεται διότι η διοίκηση πίστεψε και ανέθεσε την τεχνική ηγεσία του Α.Ο.Κ. στον Παύλο Δερμιτζάκη. Το παιδί της Καβάλας που με δική του επιλογή άφησε τα «σαλόνια» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ανέλαβε την μεγάλη ευθύνη και το τεράστιο ρίσκο, για να οδηγήσει με τους ικανούς συνεργάτες του και όλους τους ποδοσφαιριστές, τον Α.Ο.Κ. εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι.

     

    Τρελό πανηγύρι

    Είναι γεγονός ότι στο Δημοτικό αθλητικό κέντρο της Ξάνθης που τα πάντα ήταν ντυμένα στα μπλε η συγκίνηση για την υλοποίηση του στόχου, έδινε και έπαιρνε. Εκεί ήταν όλοι. Από τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού κόσμου, παράγοντες, άνθρωποι του καβαλιώτικου αθλητισμού, σύσσωμη η ποδοσφαιρική «οικογένεια» του Α.Ο.Κ. και βέβαια ο κόσμος του. Η μεγάλη του δύναμη. Το τελευταίο σφύριγμα του δραμινού διαιτητή Περικλή Παρχαρίδη έστειλε τους πάντες στα ουράνια. Τους έστειλε για να τραγουδούν σε όσους ΑΟΚτσήδες έφυγαν από τη ζωή, το σύνθημα: «ΑΟΚ ολέ ολέ, ΑΟΚ ολέ ολέ, ΑΟΚάρα μου τρελαίνομαι». Ήταν όλοι μία μεγάλη αγκαλιά η οποία τους χωρούσε όλους. Ήταν ένα τρελό πανηγύρι που πολλά χρόνια όλοι το περίμεναν και όλοι ήθελαν να το ζήσουν, σε στιγμές ανεπανάληπτες και μοναδικές. Τα χαμόγελα της ικανοποίησης έδιναν και έπαιρναν ενώ οι μεγαλύτεροι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την συγκίνηση τους, μιας δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυα που αυλάκωναν τα πρόσωπα τους. Κανένας δεν μπορούσε να μην υποκλιθεί στο μεγαλείο του Α.Ο.Κ., στο μεγαλείο της ομάδας που βρίσκει πάλι τον εαυτό της, με παράγοντες όπως είναι οι Αντώνης Αντωνίου, Σωτήρης Δεληκάρης, Αντώνης Κατσαμακίδης, Αντώνης Αντωνίου αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, είναι έτοιμοι να οδηγήσουν και πάλι τον Α.Ο.Κ. στα πολύ ψηλά.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Σε αγωνιστικό επίπεδο να σημειώσουμε ότι ο Α.Ο.Κ. κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου και η επικράτηση του σε βάρος της Ασπίδας Ξάνθης ήταν χαρακτηριστική και πολύ άνετη. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη έχοντας συναίσθηση της κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και η νίκη ήρθε με τον πλέον δίκαιο και φυσιολογικό τρόπο. Οι παίκτες του Α.Ο.Κ. «χόρευαν» στη βροχή, παρουσιάστηκαν «οπλισμένοι» με πάθος και δύναμη και η δικαίωση αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης. Μάλιστα το πάρτι ξεκίνησε από τα αποδυτήρια όταν στο 4’ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν από το κόρνερ του Παπαδόπουλου, ο Κώστας Μαρκόπουλος που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (0-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στα επόμενα λεπτά η Καβάλα που έψαχνε το δεύτερο γκολ πίεσε σημαντικά τον αντίπαλο του και είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τους Μαρκόπουλο και Παπαδόπουλο. Όμως στο 34’ ο Α.Ο.Κ. διπλασίασε τα τέρματα του, όταν από τα αριστερά ο Γιατσβίνοβιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Βασίλης Γαβριηλίδης με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το (0-2). Η νίκη του Α.Ο.Κ. πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν στο 61’ ο Βαλαβανόπουλος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή της Ασπίδας διαμόρφωσε το (0-3) και το γλέντι στήθηκε για τα καλά.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα της αυλαίας του 1ου ομίλου ανάμεσα στην Ασπίδα Ξάνθης και τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Περικλής Παρχαρίδης της Ε.Π.Σ. Δράμας με βοηθούς του, τους Μάριο Γκιόση και Αθανάσιο Καραγιάννη της Ε.Π.Σ. Θράκης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες έπαιξαν ως εξής:

     

    Ασπίδα Ξάνθης: Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Χατζηπαπάς, Μερακλής, Κωτίδης (75’ Κάτσης), Κυριαζίδης, Νταμπανλής (65’ Νικολούδης), Χριστοφορίδης (67’ Κούπας), Δογανίδης (76’ Χατζηπαρασκευάς), Σαββόγλου Ρ.

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης (44’ Τουμανίδης), Κέρθι, Βαλαβανόπουλος (67’ Μπλιός), Γιατσβινόβιτς (70’ Λίτσκας), Γαβριηλίδης (57’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος.


    Comments are closed.