Bookmarks

    Και επίσημα πρωταθλητές στο Βορρά της Β’ Εθνικής είναι το Ανατόλια μετά και την επικράτηση του επί του Μακεδονικού. Σπουδαία νίκη στην παράταση για το Αγρίνιο επί του Φιλίππου Βέροιας, την ώρα που η Ελευθερούπολη έχανε από τη Νίκη Βόλου.

     

    Αγωνιστική που άρχισε να ξεδιαλύνει την κατάσταση στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να αναγκάζει τον κόσμο να βγάλει… κομπιουτεράκια για τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό ήταν η 26η για την Βορρά της Β’ Εθνικής των ανδρών. Το Ανατόλια έφτασε και τυπικά στην πηγή και πίνει πλέον το νερό της ευτυχίας, μιας και η νίκη του επί του Μακεδονικού του χάρισε το πρωτάθλημα στο Βορρά της Β’ Εθνικής, σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία για την ομάδα του Κολεγίου που πλέον αρχίζει να κάνει τα δικά της όνειρα για την επόμενη σεζόν στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2. Από την άλλη, ο Μακεδονικός ήπιε… το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού, όντας και τυπικά η πρώτη ομάδα που αποχωρεί για άλλες… θάλασσες.

    Χαμόγελα έφερε η 26η αγωνιστική στο Αγρίνιο, με την τοπική ομάδα να επικρατεί στο 5λεπτο της παράτασης του Φιλίππου Βέροιας με 89-85, με τον Καπινιάρη να είναι ο άνθρωπος της στιγμής για την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου που σε νεκρό χρόνο ισοφάρισε το σκορ και έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Εκεί, η ευστοχία και η θέληση των γηπεδούχων έφερε τη νίκη στο Αγρίνιο. Μία νίκη, η οποία συνδυάστηκε ιδανικά για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας με την ήττα της Ελευθερούπολης που είχε να αντιμετωπέσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, από τη Νίκη Βόλου, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καβάλας να χάσει έδαφος στη μάχη της 2ης θέσης και συνάμα η Νίκη Βόλου να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός παρά την ήττα της η ομάδα της Ελευθερούπολης μέσα στο Βόλο εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά τίτλου ελπίζοντας ότι στις αγωνιστικές που απομένουν θα καταφέρει να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο της ανόδου στην Α2 κατηγορία των ανδρών. Πάντως όπως και στην εκτός έδρας αναμέτρηση μέσα στη Νίκη Βόλου, έτσι και στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί μέσα στην Ελευθερούπολη με τους Μαχητές Πειραματικού, η τεχνική της ηγεσία αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα τα οποία προέρχονται κυρίως από τους τελευταίους τραυματισμούς καλαθοσφαιριστών της ομάδας. Ωστόσο η αισιοδοξία που υπάρχει στο «στρατόπεδο» του ΓΣ Ελευθερούπολης είναι συγκρατημένη σχετικά με την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην Α2 κατηγορία.

    Όσο για τη μάχη της παραμονής; Οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού πήραν τα ροζ φύλλα αγώνα, με το Στρατώνι να επικρατεί της Χαλκηδόνας, την ώρα που οι Ίκαροι Σερρών πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Έσπερου Λαμίας, δείχνοντας ότι μπορεί να βρίσκεται στη 15η θέση, έχει όμως τα αποθέματα ελπίδας και εμπειρίας για να διεκδικήσει την παραμονή. Πολύ σημαντική νίκη όμως πέτυχαν και τα Φάρσαλα που επικράτησαν με άνεση της Γέφυρας και με τις 11 νίκες φαντάζουν όλο και πιο κοντά στην παραμονή στην κατηγορία.

    Τέλος θα πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι πολύ σημαντική νίκη πέτυχαν οι Μαχητές-Πειραματικού επί της ΧΑΝΘ με 56-51 και μαθηματικά ελπίζουν ακόμα στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας. Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, όμως η ανεβασμένη ψυχολογία των γηπεδούχων τις τελευταίες ημέρες ήταν αυτή που έφερε στο φινάλε και τη νίκη.

     

    Τα αποτελέσματα-26η  αγωνιστική:
    Μαχητές-Πειραματικού – ΧΑΝΘ 56-51
    Φάρσαλα – Γέφυρα 90-69
    Αγρίνιο – Φίλιππος Βέροιας 89-85
    Έσπερος Λαμίας – Ίκαροι Σερρών 68-70
    Νίκη Βόλου – Ελευθερούπολη 76-73
    Μακεδονικός – Ανατόλια 61-86
    Φαίακας Κέρκυρας – Ερμής Λαγκαδά 54-88
    Στρατώνι – Χαλκηδόνα 86-76

     

    Η Βαθμολογία (Σε 26 αγώνες):
    1. Ανατόλια 50 (24-2)
    2. Αγρίνιο 45 (19-7)

    3. Ελευθερούπολη 44 (18-8)
    4. Φίλιππος Βέροιας 42 (16-10)
    5. ΧΑΝΘ 41 (15-11)
    6. Ερμής Λαγκαδά 40 (14-12)
    7. Μαχητές-Πειραματικού 40 (14-12)
    8. Χαλκηδόνα 38 (12-14)
    9. Έσπερος Λαμίας 37 (11-15)
    10. Φάρσαλα 37 (11-15)
    11. Φαίακας Κέρκυρας 36 (10-16)
    12. Γέφυρα 36 (10-16)

    13. Στρατώνι 36 (10-16)
    14. Νίκη Βόλου 36 (10-16)
    15. Ίκαροι Σερρών 35 (9-17)
    16. Μακεδονικός 31 (5-21)

     

    Η επόμενη αγωνιστική (27η, 21/4):

    ΧΑΝΘ – Φάρσαλα
    Γέφυρα – Αγρίνιο
    Ικαροι Σερρών – Φίλιππος Βέροιας
    Ελευθερούπολη – Μαχητές Πειραματικό
    Ανατόλια – Νίκη Βόλου
    Ερμής Λαγκαδά – Μακεδονικός
    Χαλκηδόνα – Φαίακας Κέρκυρας
    Έσπερος Λαμίας – Στρατώνι

     

     

     

    Comments are closed.