Bookmarks

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο συνέχισαν τις υποχρεώσεις του το Αγρίνιο και η Ελευθερούπολη, με φόντο τη μάχη για τη 2η θέση που οδηγεί και στην άνοδο στην Α2. Το μεν Αγρίνιο επικράτησε εκτός έδρας των Ικάρων Σερρών, η δε Ελευθερούπολη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στον βορά της Β΄ εθνικής κατηγορίας πήρε τη νίκη κόντρα στον Μακεδονικό.

     

    Μία νίκη ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα αρκετά χρήσιμη η οποία θα παίξει τον δικό της θετικό ρόλο στον ψυχολογικό τομέα και όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση του στόχου που είναι η μεγάλη άνοδος στην Α2. Επιστροφή στις νίκες για τη Χαλκηδόνα που επικράτησε του Έσπερου Λαμίας και παλεύει για μία θέση στο α’ μισό της βαθμολογίας. Συνεχίζεται η μάχη για την κατάληψη της 4ης θέσης με τον Φίλιππο Βέροιας να επικρατεί των Φαρσάλων, την ώρα που η ΧΑΝΘ έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στη Νίκη Βόλου.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα σας παρουσιάζουμε τους κορυφαίους της 25ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής. Βέβαια εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στου κορυφαίους καλαθοσφαιριστές της 25ης αγωνιστικής στον βορά της Β’  εθνικής είναι και ο Γιάννης Σταμπουλής της ομάδας της Ελευθερούπολης αφού ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πολύ σπουδαίας νίκης, του Γυμναστικού Συλλόγου σε βάρος του Μακεδονικού. Πρόκειται για μία νίκη η οποία φέρνει το συγκρότημα του ΓΣ Ελευθερούπολης ακόμα πιο κοντά στην μεγάλη άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία των ανδρών.

     

    Αναλυτικά:

    Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας): Άλλη μία μοναδική παράσταση από τον αρχηγό του Φιλίππου Βέροιας που πραγματοποιεί την κορυφαία του σεζόν τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας τον Φίλιππο στην 4η θέση. Ο γκαρντ της ομάδας από τη Βέροιας ήταν εκπληκτικός εκτελεστικά, πετυχαίνοντας 37 πόντους και όντας ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής, ευστοχώντας και σε 5 τρίποντα.

     

    Παναγιώτης Δανάκης (Χαλκηδόνα): Πολύ καλή εμφάνιση από τον έμπειρο γκαρντ της Χαλκηδόνας κόντρα στον Έσπερο Λαμίας. Σε έναν αγώνα όπου η Χαλκηδόνα ήθελε τη νίκη για να τελειώνει οριστικά με την υπόθεση παραμονή, ο Δανάκης έδειξε με την εμπειρία του το δρόμο στην ομάδα. Ο 35χρονος πέτυχε 16 πόντους, μοίρασε 8 ασίστ ενώ είχε και 2 κλεψίματα, σε μία ονειρική εμφάνιση για τον ίδιο και την ομάδα του.

     

    Νίκος Χατζημιχαηλίδης (Μαχητές-Πειραματικού): Εξαιρετική εμφάνιση από το νεαρό γκαρντ των Μαχητών-Πειραματικού κόντρα στη Γέφυρα. Η ομάδα από τα Πεύκα “καιγόταν” για τη νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους προκειμένου να αφήσει πίσω της το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και μπορεί ο αγώνας να έφτασε στην παράταση, ο Χατζημιχαηλίδης όμως ήταν εκεί για να δώσει τις απαραίτητες λύσεις και με τους 16 πόντους του αποδείχθηκε ο πλέον καθοριστικός για την αναμέτρηση.

     

    Βλάντο Πέτροβιτς (ΧΑΝΘ): Ο “αειθαλής” ψηλός της ΧΑΝΘ δήλωσε ξανά παρών κόντρα στη Νίκη Βόλου. Ο Πέτροβιτς αποτελεί τον πλέον έμπειρο παίκτη των Θεσσαλονικέων και έναν εκ των παικτών που έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ώστε η ΧΑΝΘ να αποτελεί την έκπληξη της κατηγορίας και να διεκδικεί επί ίσοις όροις την κατάκτηση της 4ης θέσης. Ο Πέτροβιτς σταμάτησε στον αγώνα της Κυριακής στους 18 πόντους, έχοντας και 1 τρίποντο και οδηγώντας τη Νίκη Βόλου σε μία ακόμα ήττα.

     

    Γιάννης Σταμπουλής (Ελευθερούπολη): Πολύ καλή παρουσία από τον έμπειρο “ψηλό” της Ελευθερούπολης κόντρα στον Μακεδονικό. Σε έναν αγώνα που κρίθηκε σχεδόν από τα πρώτα λεπτά, με δεδομένο ότι ο Μακεδονικός πέτυχε μόλις 2 πόντους στο α’ δεκάλεπτο, ο Σταμπουλής συνέθεσε ένα εντυπωσιακό δίδυμο με τον Γκέλιο, με τον πρώτο να σταματά στους 14 πόντους και να υποχρεώνει τον Μακεδονικό σε μία ακόμα ήττα.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Γιάννης Διαμαντάκος (Αγρίνιο):

    Το Αγρίνιο συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για την ιστορική άνοδο στην Α2 και με δεδομένο πως το Ανατόλια πήρε ήδη την ανιούσα για το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, η μονομαχία πλέον είναι ανάμεσα στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας και την Ελευθερούπολη. Ο αγώνας της Κυριακής με τους Ικάρους Σερρών είχε δυσκολίες, μιας και η ομάδας από τις Σέρρες έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για παραμονή στην κατηγορία, όμως ο Γιάννης Διαμαντάκος διαχειρίστηκε άψογα το υλικό του και παρά το γεγονός ότι το Αγρίνιο βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο τέλος ήρθε η νίκη.

     

    Comments are closed.