Bookmarks

    Με νίκη με πολύ μεγάλο αντίκρισμα συνέχισε τις υποχρεώσεις του ο Α.Ο.Κ. και παίρνοντας πολύ σημαντικό «τρίποντο» στο γήπεδο του Οφρυνίου σε βάρος του Αετού Ορφανού με σκορ (1-2) πέρασε στην 1η θέση της βαθμολογίας μετά την ισοπαλία του Νέστου σε ένα παιχνίδι που είχε δύο όψεις.

     

    Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η μετριότητα ενώ στην επανάληψη που έγιναν τα πάντα ο Α.Ο.Κ. ήταν πιο ουσιαστικός και δίκαια πήρε την πολύτιμη νίκη.

     

    Νίκησε και την μετριότητα

    Γενικότερα να τονίσουμε ότι όσοι φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Οφρυνίου παρακολούθησαν μία μέτρια αναμέτρηση με κύρια χαρακτηριστικά τις λίγες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες αφού έλειπε και από τις δύο ομάδες η όρεξη και η διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και κυρίως έλειπε η ποδοσφαιρική φαντασία για να την βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ναι μεν κατά διαστήματα ήταν δυνατό σε όλη τη διάρκεια του, αλλά ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι έλειπε το πάθος και από τις δύο ομάδες γενικότερα στην προσπάθεια τους για να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης. Μία νίκη την οποία ήθελαν περισσότερο οι «Αργοναύτες» οι οποίοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατά διαστήματα είχαν ρυθμό, άσκησαν κάποια πίεση στην αντίπαλη εστία και έχασαν κάποιες εύκαιρες για να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη, έχοντας την συμπαράσταση πολλών καβαλιωτών φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο του Οφρυνίου και έκαναν πολύ αισθητή την παρουσία τους. Τελικά ο Α.Ο.Κ. ανεβάζοντας ρυθμούς στην επανάληψη δίκαια έφτασε στην νίκη.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι σημειώθηκε στο 28’ όταν ο Μαρκόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από την εστία του Αετού Ορφανού αλλά το σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα να καταλήξει λίγο άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια. Καλή στιγμή για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχαμε και στο 39’ όταν από την σέντρα του Παπαδόπουλου κάτοχος της μπάλας έγινε ο Τσούτσης ο οποίος από καλή θέση  αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ στο σουτ που έπιασε. Ο Α.Ο.Κ. πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 51’ όταν ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος μέσα από την περιοχή του Αετού Ορφανού με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το (0-1) ενώ στο 60’ από την σέντρα του Λυμπεράκη ο Μαρκόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο άουτ. Σο 64’ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Μουδούρογλου με πλασέ διαμόρφωσε το (1-1) βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι. Όμως στο 72’ ο Α.Ο.Κ. πήρε εκ νέου το προβάδισμα με σκόρερ τον Γιατσβίνοβιτς ο οποίος μετά την πάσα του Μαρκόπουλου με υποδειγματικό πλασέ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το (1-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στο ντέρμπι ανάμεσα στον Αετό Ορφανού και τον Α.Ο.Κ. για την 22η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής ήταν ο Νικόλαος Θεοδωρόπουλος της Ε.Π.Σ. Φλώρινας με βοηθούς τους Νικόλαο Τυριακίδη και Αναστάσιο Φράγιο από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Αετός Ορφανού (Δημήτρης Σίτσας): Κυφωνίδης, Καζαντζίδης (58` Μήττας), Κάπατζης, Κωνσταντινίδης (55` Πότσι), Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Δαγκούλης (66` Σαλπιγγίδης), Γεράκης, Δουμάνης, Μουδούρογλου (80` Δουζδαμπάνης).

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τόσκας, Κασμερίδης, Κέρθι, Τσούτσης (72` Βαλαβανόπουλος), Γιατσβίνοβιτς (85` Τουμανίδης), Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (80` Γεμιστός), Μαρκόπουλος (89` Θωμαϊδης).

    Comments are closed.