Bookmarks

    «Βάλσαμο» χαρακτηρίζεται δίχως άλλο η πολύ σπουδαία νίκη που πέτυχε η Ένωση καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο κλειστό της Καλαμίτσας  « Αλεξάνδρα Δήμογλου» επί του Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου με σκορ (69-60) για την 20η αγωνιστική της Α2 των ανδρών.

     

    Ήταν μία πραγματικά πολύ σημαντική νίκη με πολλές θετικές προεκτάσεις για το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη το οποίο πλέον έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Μία συνέχεια η οποία θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την ομάδα της Καβάλας και η οποία οφείλει να πάρει ένα εκτός έδρας νικηφόρο αποτέλεσμα για να ζωντανέψει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της για παραμονή στην A2 κατηγορία. Βέβαια αυτό θα είναι δύσκολο για να γίνει πράξη στο εκτός έδρας παιχνίδι που πρόκειται να δώσει το συγκρότημα του Ανδρέα Καραπιπερίδη το ερχόμενο Σάββατο (8/3) με τον Ιωνικό Νικαίας, μία ομάδα με ακριβοπληρωμένους παίκτες και με ρόλο πρωταγωνιστικό στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα που διανύουμε. Ωστόσο εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι το ότι η ψυχολογία των παικτών της Ένωσης βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και η ηρεμία επανήλθε εκ νέου μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας της Καβάλας.

     

    Σπουδαίες «μάχες»

    Την ίδια ώρα να τονίσουμε ότι πέρα για πέρα επιβλητική νίκη στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής πήρε ο Ιωνικός Νικαίας επί του Ερμή Αγιάς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακάθεκτοι συνεχίζουν τη μάχη του πρωταθλήματος ο Ιωνικός Νικαίας και ο Ηρακλής, με τον πρώτο να επικρατεί με άνεση του Ερμή Αγιάς στο σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, την ώρα που ο “γηραιός” επικρατούσε της Καστοριάς. Στις νίκες επέστρεψε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων κόντρα στο Μαρούσι, σε ένα παιχνίδι που αμαυρώθηκε από την εισβολή κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε τροχιά playoffs παραμένει ο Ιπποκράτης μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα. Νίκες ανάσα για Κόροιβο και Καβάλα. Σπουδαίο διπλό για την Καρδίτσα στην έδρα του Αμύντα. Από κοντά παραμένει ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε της Καστοριάς και περιμένει το ντέρμπι των πρωτοπόρων για να διεκδικήσει την 1η θέση. Επιστροφή στις νίκες για τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που νίκησε το Μαρούσι και παραμένει σε τροχιά playoffs. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε το Ψυχικό, το οποίο επιβλήθηκε του Εθνικού και συνεχίζει τη μάχη για την αποφυγή των playouts. Ανάσα ζωής για τον Κόροιβο που επικράτησε της Ευρώπης Πευκοχωρίου.

     

    Με βάση αυτά τα αποτελέσματα οι κορυφαίοι της 20ης αγωνιστικής και ο MVP προπονητής της αγωνιστικής, έχουν ως εξής.

     

    Αναλυτικά:

    Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον πόιντ γκαρντ του Διαγόρα κόντρα στο Μαρούσι. Ο έμπειρος γκαρντ έχει συνθέσει ένα εκπληκτικό δίδυμο πόιντ γκαρντ με το Θωμά Νίκου και στον αγώνα με την ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν ήταν μόνο εξαιρετικός δημιουργικά, αλλά και εκτελεστικά. Συγκεκριμένα, ο Κουκάς σταμάτησε στους 16 πόντους με 5/6 τρίποντα και ½ βολές, μοιράζοντας παράλληλα και 8 ασίστ.

     

    Μιχάλης Πολυτάρχου (Ηρακλής): Εκπληκτική εμφάνιση από τον «μπομπέρ» του Ηρακλή κόντρα στην Καστοριά. Ο Μιχάλης Πολυτάρχου ήρθε το καλοκαίρι ως η τελευταία μετεγγραφή του «γηραιού» και ανέλαβε μαζί με τον Στεν Σοκ το ρόλο των βασικών περιφερειακών της ομάδας και στον αγώνα με την Καστοριά ήταν αυτός που βγήκε μπροστά. Ο έμπειρος γκαρντ σταμάτησε στους 24 πόντους, με 7/7 δίποντα και 3/7 τρίποντα, αλλά και ½ βολές, κατεβάζοντας παράλληλα και 6 ριμπάουντ και βοηθώντας αμυντικά με 1 κλέψιμο.

     

    Κώστας Παπαντωνάκος (Ψυχικό): Πολύ καλή παρουσία από τον φόργουορντ του Ψυχικού κόντρα στον Εθνικό. Με τον Εθνικό να βρίσκεται σε ανοδική πορεία παρά τις ήττες, το Ψυχικό κλήθηκε να κάνει το καθήκον του, έχοντας παράλληλα απουσίες. Ο Κώστας Παπαντωνάκος ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, μοιράζοντας παράλληλα 5 ασίστ, λειτουργώντας εξαιρετικά στο δημιουργικό κομμάτι που είχε ανάγκη η ομάδα.

     

    Δημήτρης Χείλαρης (Κόροιβος): Ο άνθρωπος της στιγμής για τον Κόροιβο στην αναμέτρηση με την Ευρώπη Πευκοχωρίου. Με το σκορ στο 68-68 ο Καπώνης έβγαλε την ασίστ στον Χείλαρη και αυτός βρήκε στόχο δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Συνολικά πέτυχε 15 πόντους με 6/11 δίποντα και ¾ βολές, κατεβάζοντας και 9 ριμπάουντ.

     

    Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νικαίας): Εκπληκτική εμφάνιση από τον σούπερ σταρ του Ιωνικού. Ο Μαυροκεφαλίδης αποτελεί τη φετινή διαφήμιση της Α2 και με τις εμφανίσεις του διεκδικεί τον τίτλο του MVP της φετινής σεζόν. Στον αγώνα με τον Ερμή Αγιάς ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ σταμάτησε στους 26 πόντους, κατεβάζοντας 14 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας ένα ακόμα double double, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ.

     

    Προπονητής της αγωνιστικής: Νίκος Βετούλας (Ιωνικός Νικαίας):

    Ο Ιωνικός Νικαίας ζει το δικό του όνειρο επιστροφής. Ένα όνειρο που γεννήθηκε την περασμένη σεζόν όταν ο Βαγγέλης Τσάπας ανέλαβε την ομάδα και έθεσε ως στόχο την επιστροφή της ομάδας στη Basket League. Ο Νίκος Βετούλας ανέλαβε μεσούσης της σεζόν την ομάδα και στον αγώνα με τον Ερμή Αγιάς έψαχνε… εκδίκηση για την ήττα του α’ γύρου. Μία εκδίκηση που ήρθε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, με τον Ιωνικό να παίζει με τρόπο τέτοιο που θα ζήλευαν και ομάδες της Basket League, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άπαντες στην ομάδα συνέχιζαν να δίνουν το 100% μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δείγμα της προσήλωσης στην οποία τους έχει βάλει ο Νίκος Βετούλας.

    Comments are closed.