Bookmarks

    Σε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως εξελίσσεται η άνοδος στο Βορρά της Β’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, με το Ανατόλια να επικρατεί του Φιλίππου Βέροιας, διευρύνοντας το σερί του, την ώρα που το Αγρίνιο έχανε από τον Ερμή Λαγκαδά, με αποτέλεσμα να… ανακατεύεται ξανά η τράπουλα της 2ης θέσης.

     

    Την ίδια ώρα να σημειώσουμε ότι για την 16η αγωνιστικής στο βόρειο όμιλο ο ΓΣ Ελευθερούπολης έφτασε σε μία ακόμη πολύτιμη νίκη αυτήν την φορά σε βάρος της ομάδας της Γέφυρας εντός έδρας και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον αλλά και την προσοχή της για το εκτός έδρας παιχνίδι με την ΧΑΝΘ, το οποίο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

     

    Να κλειδώσει την άνοδο από νωρίς

    Τη νίκη με 86-70 πανηγύρισε το Ανατόλια, το οποίος συμπλήρωσε σερί 13 νικών στο φετινό πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας. Μπορεί στο α’ δεκάλεπτο να μπήκαν μουδιασμένα οι γηπεδούχοι, με τον Φίλιππο να έχει το προβάδισμα, όμως το επιμέρους 25-18 έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η συνέχεια ήταν η γνωστή για την ομάδα του Κολεγίου που ανεβάζει πάντα στροφές στο γ’ δεκάλεπτο και στο τέλος πανηγύρισε μία εύκολη νίκη. Πολύ καλή παρουσία από τον Μπρόζο με 19 πόντους, ενώ σταθερά εξαιρετικός ήταν ο Καραποστόλου με 25 πόντους.

     

    Πόνεσε το Αγρίνιο, όνειρα στο Λαγκαδά

    Σπουδαία εμφάνιση και νίκη για τον Ερμή Λαγκαδά, ο οποίος επικράτησε με 82-72 του Αγρινίου, βάζοντας του δύσκολα ενόψει της συνέχειας στη μάχη της ανόδου. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με το σκορ της περιόδου να φτάνει στο 32-23, με το Αγρίνιο να ισορροπεί την κατάσταση στη συνέχεια. Στο γ’ δεκάλεπτο το Αγρίνιο κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, όμως το επιμέρους 22-8 στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσε τη σπουδαία νίκη στους γηπεδούχους.

     

    Τρόμαξε αλλά έφτασε στη νίκη η Ελευθερούπολη

    Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της η Ελευθερούπολη, η οποία επιβλήθηκε της Γέφυρας με 67-59 και μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση. Οι γηπεδούχοι όντας εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση στο γ’ δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να πανηγυρίσουν μία μείζονος σημασίας νίκη. Συνολικά καλή εμφάνιση από την Ελευθερούπολη που είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

     

    Επική ανατροπή μέσα στις Σέρρες

    Στις νίκες επέστρεψε η ΧΑΝΘ, η οποία πλήγωσε στο φινάλε τους Ικάρους Σερρών, τους οποίους και κέρδισε με 67-55. Οι Ίκαροι είχαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 32′, όμως τότε οι φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι και με σερί 1-18 πήραν μία πολύ σπουδαία νίκη που τους διατηρεί ψηλά στη μάχη για την πρώτη πεντάδα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ζαφειρούδη με 16 πόντους, ενώ άλλους 15 πρόσθεσε ο Δεληγεώργης.

     

    Ντεμπούτο με ανατροπή για τον Χατζηκυριακίδη

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους Μαχητές-Πειραματικού ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, με την ομάδα του να επικρατεί με 63-61. Ο Έσπερος ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως η διαρκής αντεπίθεση των φιλοξενούμενων στα τελευταία 2′ λεπτά έφερε το παιχνίδι σε πολύ λεπτές ισορροπίες, με τον Δήμα να πετυχαίνει το καλάθι της ανατροπής στα 3” πριν το φινάλε κάνοντας το 62-61, με το παιχνίδι να κλείνει στο 63-61. Ο Έσπερος έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία και για το λόγο αυτό εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις του διαιτητιικού διδύμου.

     

    Βρίσκει ρυθμό η Χαλκηδόνα

    Την… υγειά της φαίνεται πως έχει βρει η Χαλκηδόνα με τον Θανάση Τέντσο στον πάγκο, επικρατώντας αυτή τη φορά των Φαρσάλων με 51-50. Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό, με τις δύο ομάδες να ασχολούνται περισσότερο με τα αμυντικά τους καθήκοντα και να δυσκολεύονται να βρουν στόχο. Οι δύο ομάδες δεν ξέφυγαν ποτέ στο σκορ και εναλλάσσονταν στο σκορ, με την υπεροχή της Χαλκηδόνας στο γ’ δεκάλεπτο να είναι αυτή που ουσιαστικά της χάρισε και τη νίκη.

     

    Νέα σελίδα με Γεωργίου και νίκη

    Στις νίκες επέστρεψε ο Φαίακας Κέρκυρας, ο οποίος επικράτησε με σχετική άνεση του Μακεδονικού με 81-64. Οι γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα του Άκη Γεωργίου ως πρώτος προπονητής, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Μακεδονικό, ο οποίος πάλεψε για ένα ημίχρονο το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να πανηγυρίσουν τη νίκη.

     

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:
    Ίκαροι Σερρών – ΧΑΝΘ 55-67
    ΓΣ Ελευθερούπολης – Γέφυρα 67-59 
    Ανατόλια – Φίλιππος Βέροιας 86-70
    Ερμής Λαγκαδά – Αγρίνιο 82-72
    Χαλκηδόνα – Φάρσαλα 51-50
    Έσπερος Λαμίας – Μαχητές-Πειραματικού 61-63
    Στρατώνι – Νίκη Βόλου 66-60
    Φαίακας Κέρκυρας – Μακεδονικός 81-64

     

    Η Βαθμολογία (Σε 16 αγώνες):
    1. Ανατόλια 31 (15-1)
    2. Αγρίνιο 28 (12-4)

    3. ΓΣ Ελευθερούπολης 27 (11-5)
    4. Ερμής Λαγκαδά 25 (9-7)
    5. Φίλιππος Βέροιας 25 (9-7)
    6. ΧΑΝΘ 25 (9-7)
    7. Μαχητές-Πειραματικού 24 (8-8)
    8. Έσπερος Λαμίας 23 (7-9)
    9. Χαλκηδόνα 23 (7-9)
    10. Φαίακας Κέρκυρας 23 (7-9)
    11. Γέφυρα 23 (7-9)
    12. Νίκη Βόλου 23 (7-9)

    13. Φάρσαλα 22 (6-10)
    14. Στρατώνι 22 (6-10)
    15. Ίκαροι Σερρών 21 (5-11)
    16. Μακεδονικός 19 (3-13)

     

    Η Επόμενη Αγωνιστική (17η, 10/02)

    ΧΑΝΘ – ΓΣ Ελευθερούπολης
    Γέφυρα – Ανατόλια
    Φίλιππος Βέροιας – Ερμής Λαγκαδά
    Αγρίνιο – Χαλκηδόνα
    Φάρσαλα – Εσπερος Λαμίας
    Μαχητές Πειραματικού Πεύκων – Στρατώνι
    Νίκη Βόλου – Φαίακας Κέρκυρας
    Μακεδονικός – Ικαροι Σερρών

     

     

    Comments are closed.