Bookmarks

    Έχοντας το μυαλό του στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Αετό Ορφανού με το Νέστο, ο Α.Ο.Κ. με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του, για την εμβόλιμη 13η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας έκανε «πάρτι» σε βάρος της αδύναμης Ασπίδας Ξάνθης και πήρε πολύ εύκολα τη νίκη με (8-0).

     

    Το παιχνίδι δεν αντέχει καμίας κριτικής διότι  ήταν έναν διαρκής μονόλογος για το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, «σφυροκοπούσε» διαρκώς την εστία της Ασπίδας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσούτση που πέτυχε 4 τέρματα, πολύ άνετα ο Α.Ο.Κ. παρουσιάζοντας «χορταστικό» θέαμα πήρε το «τρίποντο».

     

    Διαρκής μονόλογος

    Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανής στον βαρύ χλοοτάπητα του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» και ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους «Αργοναύτες» στο να φτάσουν εύκολα στη νίκη. Η απλότητα που διέκρινε τους παίκτες του Α.Ο.Κ. στον τρόπο ανάπτυξης τους αλλά και στον τρόπο λειτουργίας τους, η αποφασιστικότητα που τους διέκρινε, η διαρκή πίεση που άσκησαν στην εστία της Ασπίδας, η πολύ καλή κυκλοφορία των κινήσεων, η άνεση στη δημιουργία φάσεων στην εστία των φιλοξενούμενων και η ευκολία στο σκοράρισμα έφερε την πολύ άνετη και εύκολη νίκη για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη. Βέβαια να σημειωθεί ότι ο προπονητής των «Αργοναυτών» Παύλος Δερμιτζάκης προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα που ξεκίνησε την αναμέτρηση η οποία διεξήχθη παρουσία λίγων φιλάθλων αφού η προσέλευση τους επηρεάστηκε από τον κακό καιρό και την βροχόπτωση που προηγήθηκε στην Καβάλα.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 2’ όταν στη σέντρα που έγινε από τον Μπλιό, με καρφωτή επικίνδυνη κεφαλιά ο Τσούτσης υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με έξοχο τρόπο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 11’ ο Α.Ο.Κ. πήρε πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ όταν από την σέντρα που έγινε από τον Μπλιό και αφού η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της Ασπίδας στο σουτ του Λίτσκα, από κοντά ο Τσούτσης έγραψε το (1-0). Στο 14’ ο Γαβριηλίδης μέσα στη περιοχή της Ασπίδας με ευθύβολο σουτ διαμόρφωσε το (2-0). Στο 22’ το κακό «τρίτωσε» για τους φιλοξενούμενους όταν στη σέντρα του Ζέρη με κεφαλιά ο Τσούτσης έγραψε το (3-0) ενώ στο 31’ συνεχίστηκε ο «χορός των τερμάτων» όταν  ο Ζέρης σε ρόλο εκτελεστή αυτήν την φορά με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (4-0). Ο Τσούτσης στο 39’ με σουτ πέτυχε χάτ τρικ με σουτ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο (5-0) και στο 68’ από την παράλληλη σέντρα του Μαλαμίδης, ο Τσούτσης με το 4ο προσωπικό τέρμα του, με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το (6-0). Στο 77’ η νίκη του Α.Ο.Κ. πήρε διαστάσεις θριάμβου όταν από την έξοχη σέντρα του Τσούτση με κεφαλιά ο Αδαμάκης διαμόρφωσε το (7-0) και στο 82’ ο Λίτσκας με υποδειγματικό πλασέ έγραψε το (8-0).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Την αναμέτρηση του Α.Ο.Κ. με την Ασπίδα Ξάνθης για την εμβόλιμη 13η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διεύθυνε ο διαιτητής Αντώνιος Σιαμάνης της Ε.Π.Σ. Δράμας με βοηθούς τους Ευάγγελο Χασιώτη και Δήμητρα Κοτανίδου της ίδιας Ένωσης. Μπροστά τους οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δεμένικος. Ζέρης (46’ Μαλαμίδης), Λυμπεράκης (59’ Αδαμάκης), Κασμερίδης (53’ Τουμανίδης), Τόσκας, Γαβριηλίδης, Μπλιός, Θωμαϊδης, Βαλαβανόπουλος (65’ Παπαδόπουλος), Τσούτσης, Λίτσκας.

     

    Ασπίδα Ξάνθης (Χρήστος Σαμαράς): Κασάμπαλης, Σαμαράς (63’ Χατζηπαρασκευάς), Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Νταμπανλής, Μαλαδένης, Κωτίδης (63’ Σαβόγλου), Δογανίδης (46’ Κούπας), Παπαδόπουλος (46’ Μωυσίδης), Σαβόγλου.

    Comments are closed.