Bookmarks

    Η Σταυρούλα Τσολακίδου από τις 15 έως τις 23 Δεκεμβρίου συμμετείχε στο κλειστό διεθνές τουρνουά «Third Saturday» που έγινε στο Djenovici του Μαυροβουνίου κατακτώντας την πρώτη θέση.

     

    Ειδικότερα να υπογραμμιστεί ότι η  κορυφαία Ελληνίδα και Καβαλιώτισσα σκακίστρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με 7 βαθμούς σε 9 αγώνες κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση. Με απόδοση Rating 2619! κέρδισε 27 βαθμούς ΕΛΟ και το σπουδαιότερο πέτυχε νόρμα GM (ανδρών) κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του ανώτατου σκακιστικού τίτλου. Από κει και πέρα να σημειώσουμε ότι συνέχεια για την νεαρή σκακίστρια, δίνεται στο παγκόσμιο σκακιστικό στερέωμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσία που συμμετέχει από την ημέρα τω Χριστουγέννων σε δύο από τις κορυφαίες διοργανώσεις. Πρόκειται για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράπιντ και Μπλιτς 2018.

     

    5η η ομάδα παίδων – κορασίδων του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας

    Οι επιτυχίες πάντως του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας δεν υπάρχουν μόνο στο ανώτερο επίπεδο, υπάρχουν και στις υποδομές με την ομάδα παίδων – κορασίδων του Ομίλου να συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Ήταν ένα πρωτάθλημα που ίσως λόγω των συνεχών αγώνων και της πίεσης των παιδιών σημειώθηκαν πολλές εκπλήξεις σε πολλούς αγώνες όλων των ομάδων. Η πέμπτη θέση του ΣΟ Καβάλας εξασφαλίζει την απ’ ευθείας πρόκριση στο επόμενο πρωτάθλημα και ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση ακόμα μιας ομάδας από την ΕΣΣΑΜΘ. Μια πολύ σημαντική διάκριση ήταν η επίδοση του Δημήτρη Στεφάνου που με 5,5/6 έκανε την καλύτερη απόδοση στην 3η σκακιέρα. Πρώτη ήταν η ΕΣ Θεσ/νίκης για πρώτη φορά στην ιστορία της σπάζοντας την επί τριετία κυριαρχία της ΣΑ Χανίων που ήταν δεύτερη, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Φυσιολάτρης Νίκαιας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή Άγγελο Σανδαλάκη.

     

    3η η Ευγενία Τσιβελεκίδου στο Πανελλήνιο γυναικών

    Σε όλα τα παραπάνω να τονίσουμε ότι μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η Ευγενία Τσιβελεκίδου που αναδείχτηκε 3η στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών με 5,5/9. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 15 χρονών και είχε να συναγωνιστεί σκακίστριες με μεγάλη εμπειρία κάποιες από τις οποίες είναι βασικά στελέχη της Εθνικής ομάδας γυναικών. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο άλλος σκακιστής του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας ΙΜ Γιώργος Κανακάρης που με 5,5/9 κατέλαβε την 4η θέση στο αντίστοιχο πρωτάθλημα των αντρών.

    Comments are closed.