Bookmarks

    Άνετα, πολύ εύκολα και κυρίως με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, τη νίκη πήρε ο Α.Ο.Κ. με (0-3) στην Κομοτηνή επί του ΠΑΟ Κοσμίου για την 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μετατρέποντας από ένα σημείο και μετά την αναμέτρηση σε τυπική διαδικασία.

     

    Ήταν ένα παιχνίδι του οποίου η εξέλιξη με τα 3 γκολ που σημείωσε η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη στο α’ ημίχρονο οδήγησε τον Α.Ο.Κ. σε μία πολύ άνετη νίκη αφού οι φιλοξενούμενοι που δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου, έπαιξαν όσο χρειάστηκε και χωρίς να κοπιάσουν πολύ άνετα πήραν το «τρίποντο».

     

    Καλύτερος και αποτελεσματικός ο Α.Ο.Κ.

    Είναι γεγονός ότι ο ΑΟ.Κ. ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και παίζοντας απλά σε όλες τις γραμμές δεν άργησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη επέβαλαν από πολύ νωρίς το ρυθμό τους και έχοντας σε μεγάλη μέρα την επιθετική της γραμμή έφτασε πολύ άνετα στην κατάκτηση της νίκης. Είναι αλήθεια ότι ο Α.Ο.Κ. στο γήπεδο της Κομοτηνής έκανε περίπατο απέναντι σε μία νεανική και άπειρη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟ Κοσμίου, πρόσθεσε στο ενεργητικό του τρεις σημαντικούς βαθμούς και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής την κορυφή τους πίνακα της βαθμολογίας στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Βέβαια θα πρέπει να σταθούμε στο ότι ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης προχώρησε σε κάποιες αλλαγές στην 11άδα του Α.Ο.Κ., χρησιμοποίησε μαζί στην επίθεση το δίδυμο «Μαρκόπουλο και Βαλαβανόπουλο» άφησε εκτός από το αρχικό σχήμα τον Παπαδόπουλο και δοκιμάζοντας την συγκεκριμένη τακτική. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι με τα 3 γκολ που πέτυχε ο Α.Ο.Κ. στο α’ ημίχρνο μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία και τελικά η νίκη που ήρθε πολύ φυσιολογικά για τους «Αργοναύτες».

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 7’ όταν ο Α.Ο.Κ. απείλησε με το σουτ του Τουμανίδη ενώ στο 10’ για τους γηπεδούχους μία καλή στιγμή όταν ο Κυριακόπουλος έπιασε δυνατό σουτ η μπάλα πήγαινε στην δεξιά γωνία στην εστία της Καβάλας, αλλά ο Δήμιζας με έξοχο τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 13’ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι όταν ο Πλασταράς στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ Κοσμίου αυτή βρήκε το χέρι του και την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Μαρκόπουλος ο οποίος ήταν εύστοχος και διαμόρφωσε το (0-1). Στο 27’ οι «Αργοναύτες» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα όταν ο Γιατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα των γηπεδούχων, ο Τσούτσης έπιασε κεφαλιά εξ επαφής, προσωρινά με γροθιές έδιωξε ο τερματοφύλακας Δεληγιάννης, αυτή πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος του ΠΑΟ Κοσμίου για να γίνει το (0-2). Στο 43’ το κακό «τρίτωσε» για τους γηπεδούχους όταν ο Τσούτσης έβγαλε μία μπαλιά 30 μέτρων με στόχο τον Βαλαβανόπουλο ο οποίος κεφαλιά «κρέμασε» τον τερματοφύλακα Δεληγιάννη για να διαμορφώνει το (0-3), απλουστεύοντας για την ομάδα της Καβάλας την υπόθεση κατάκτηση της νίκης. Στο 48’ ο Μαρκκόπουλος έβγαλε σέντρα, ο Βαλαβανόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 62’από το φάουλ του Ζάγγουλου, ο Μαυράκης έπιασε κεφαλιά αλλά με διπλή προσπάθεια ο Δήμιζας μπλόκαρε την μπάλα ενώ στο 86’ η προσπάθεια του Κροάτη Γιατσίνοβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του ΠΑΟ Κοσμίου. και του Α.Ο.Κ. ήταν ο ρέφερι Γεώργιος Γεωργιτσόπουλος της Ε.Π.Σ. Δράμας με βοηθούς του, τους Ιλία Εμπλιούκ (Ε.Π.Σ. Ξάνθης) και Κωνσταντίνο Οικονομίδη της  (Ε.Π.Σ. Δράμας). Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    ΠΑΟ Κοσμίου Σάββας Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριαντός, Πλασταράς, Ζάγγουλος, Ταχτσόγλου, Στοΐνοβιτς, Χατζητουλούσης, Μαυράκης (80’ Βούλγαρης), Κυριακόπουλος (77’ Βουλγαρίδης), Ρουμπιές (46’ Λεβεντάρης).

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης (50’ Τόσκας), Βαλαβανόπουλος (85’ Παπαδόπουλος), Ψάλτης, Τσούτσης, Γιατσίνοβιτς, Μαρκόπουλος. (83’ Αδαμάκης)

    Comments are closed.