Bookmarks

    Την έντονη διαμαρτυρία της για την εχθρική όπως τονίζει διαιτησία του κ. Τζιοπάνου στον αγώνα με τον Ερμή Αγιάς, στη Λάρισα εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε.

     

    Το δελτίο τύπου της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης

    Ειδικότερα στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

     

    -«ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΤΖΙΟΠΑΝΟΣ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!

    Σε άδικη ήττα υποχρέωσε την ομάδα μας η εχθρική διαιτησία του κ. Τζιοπάνου στον αγώνα με τον ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ στη Λάρισα.

    Συγκεκριμένα ο κ. Τζιοπάνος με την απαράδεκτη και εχθρική του διαιτησία κατά της ENERGEAN KAVALA BC έκλεψε στην κυριολεξία το αποτέλεσμα του αγώνα και στέρησε την ομάδα μας από μία πολύτιμη νίκη εκτός έδρας.

    Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία του κ. Τζιοπάνου διαμορφώνει αποτέλεσμα εις βάρος μας, αφού αυτό έχει ξαναγίνει στον φετινό εντός έδρας αγώνα με το Πευκοχώρι.

    Καταγγέλλουμε επίσης ότι στις έντονες διαμαρτυρίες μας ο εν λόγω διαιτητής απάντησε:
    “Καλά δεν θα σφυρίξω για τον Ερμή και θα σφυρίξω για την Καβαλίτσα?”

    Υπενθυμίζουμε στον κ. Τζιοπάνο ότι η ENERGEAN KAVALA BC είναι ένα ιστορικό Σωματείο και αγωνίζεται επί σειρά ετών στις μεγάλες Εθνικές Κατηγορίες, προσφέροντας τα μέγιστα στο χώρο του μπάσκετ αλλά και γενικά στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού!

    Επίσης τονίζουμε ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε από κανέναν και ούτε θα το κάνουμε ποτέ, την εύνοια της διαιτησίας.

    Τέτοιες διαιτησίες μας αδικούν κατάφωρα γιατί δεν σέβονται ούτε την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών αλλά ούτε και την προσπάθεια της Διοίκησης.

    Η διοίκηση της ENERGEAN KAVALA BC πρόκειται να ζητήσει επίσημα από την ΕΟΚ την ΕΞΑΙΡΕΣΗ του εν λόγω διαιτητή κ. Τζιόπανου από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα.

    Επίσης δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ομάδα μας από όλους αυτούς που δεν σέβονται την ιστορία της αλλά και τους κόπους και την προσπάθεια των παικτών της μέσα στα γήπεδα!

    Τέλος αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε την Ομάδα του ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ για την άψογη φιλοξενία, την οποία και πρόκειται να ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος στην έδρα μας».

     

    Η Ένωση ζητάει την εξαίρεση πλέον του διαιτητή Τζιόπάνου

    Παράλληλα να τονίσουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης με επιστολή της στην ΚΕΔ/ΕΟΚ ζητάει την εξαίρεση του διαιτητή κ. Τζιόπάνου, από τα επόμενα παιχνίδια του υπό εξέλιξη πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας.

     

    Η επιστολή της Ένωσης

    Ειδικότερα στην επιστολή της η διοίκηση της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

     

    -«Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ BC είναι ένα ιστορικό Σωματείο το οποίο αγωνίζεται επί 15 συναπτά έτη στις Εθνικές Κατηγορίες από την Α1 έως την Γ Εθνική, προσφέροντας τα μέγιστα στο χώρο του μπάσκετ αλλά και γενικά στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού!
    Ένας Σύλλογος, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές για το Αθλητικό Ήθος που επέδειξε σε ανάλογα Πρωταθλήματα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και ουδέποτε προέβει σε καμία διαμαρτυρία κατά της διαιτησίας, γιατί θεωρούσαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε, ότι οι διαιτητές είναι συνεργάτες του αθλήματος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

    Για πρώτη φορά αναγκαζόμαστε μετά τον αγώνα ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ – EΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ που διεξήχθη το Σάββατο 24/11 στη Νεάπολη Λάρισας, να καταγγείλουμε την διαιτησία και ειδικότερα του κ. Τζιοπάνου.
    Συγκεκριμένα ο κ. Τζιοπάνος και οι συνεργάτες του με την απαράδεκτη και εχθρική του διαιτησία κατά της ομάδας μας έκλεψαν στην κυριολεξία το αποτέλεσμα του αγώνα και στέρησαν την ομάδα μας από μία πολύτιμη νίκη εκτός έδρας.
    Θέλουμε να επισημάνουμε επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η διαιτησία ειδικά του κ. Τζιοπάνου, διαμορφώνει αποτέλεσμα εις βάρος μας, αφού αυτό έχει ξαναγίνει στον φετινό εντός έδρας αγώνα με το Πευκοχώρι, γεγονός το οποίο θεωρήσαμε σαν μία κακή διαιτητική μέρα του εν λόγω διαιτητή.
    Μετά όμως από την διαιτησία του στον αγώνα με τον ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ και τον τρόπο συμπεριφοράς του προς τους παίκτες και τους παράγοντές μας, καταλάβαμε ότι χωρίς να γνωρίζουμε τα κίνητρά του, μεροληπτεί εναντίον της ομάδας μας και διαμορφώνει αποτελέσματα.

    Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα η ομάδα του ΕΡΜΗ ΑΓΙΑΣ σημείωσε 14 πόντους από βολές από τους 26 που πέτυχε συνολικά.
    Επίσης όσον αφορά στο πειθαρχικό μέρος της διαιτησίας, ο παίκτης του Ερμή Κόμματος έπαιζε εντελώς αντιαθλητικά, με αποκορύφωμα αυτών των ενεργειών να πετάξει την μπάλα εναντίον του παίκτη μας Μ. Gaberroni χωρίς την παραμικρή παρατήρηση από τον κ. Τζιοπάνο.
    Καταγγέλλουμε επίσης ότι σε διαμαρτυρία μας ο εν λόγω διαιτητής απάντησε:

    “Καλά δεν θα σφυρίξω για τον Ερμή και θα σφυρίξω για την Καβαλίτσα?”Μία φράση εντελώς υποτιμητική για την ομάδα μας και για την πόλη μας.

    Επίσης τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήσαμε από κανέναν και ούτε θα το κάνουμε ποτέ, την εύνοια της διαιτησίας.

    Τέτοιες διαιτησίες μας αδικούν κατάφωρα γιατί δεν σέβονται την ιστορία του Συλλόγου, ούτε την προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών αλλά ούτε και την προσπάθεια της Διοίκησης και μας αναγκάζουν να ζητήσουμε επίσημα από τη ΚΕΔ-ΕΟΚ την εξαίρεση πλέον του κ. Τζιόπανου από όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ομάδας μας στο φετινό Πρωτάθλημα».

     

    Comments are closed.