Bookmarks

    Σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι για τον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, σε ένα μεγάλο ντέρμπι για γερά νεύρα με πολύ πάθος και «δίψα» για την κατάκτηση της πολυπόθητης νίκης στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» ο Α.Ο.Κ. πήρε τη νίκη με (1-0) σε βάρος του Αετού Ορφανού και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

     

    Ήταν ένα μεγάλο ματς με καλό θέαμα, με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον που κρίθηκε στις λεπτομέρειες  και με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν τη νίκη.

     

    Δύναμη και πολύ πάθος για τη νίκη

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης από τον Αετό Ορφανού και με ηρεμία και υπομονή οι παίκτες του στον τομέα της ανάπτυξης προσπάθησαν να φέρουν την μπάλα στην εστία του Κυφωνίδη. Είτε με οργανωμένες επιθέσεις, είτε από τα πλάγια ή με μεγάλες μπαλιές οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη δημιούργησαν σημαντικές στιγμές στην αντίπαλη εστία στην προσπάθεια που κατέβαλαν για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη. Παίζοντας απλό ποδόσφαιρο οι «Αργοναύτες» σε αρκετά χρονικά διαστήματα υπερείχαν, άσκησαν σημαντική πίεση, έχασαν πέναλτι, είχαν σημαντικές ευκαιρίες και με βάση τη εικόνα του ματς άξιζαν να πάρουν τη νίκη.

    Από την άλλη πλευρά ο Αετός Ορφανού παρουσίασε ένα πολύ οργανωμένο σύνολο σε όλες τις γραμμές. Οι παίκτες του ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξαν με πάθος και δύναμη και το σίγουρο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι επιβεβαίωσαν το ότι δικαιολογημένα η ομάδα του Δημήτρη Σίτσα είναι από τα φαβορί της ανόδου. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι έγινε ένα πολύ καλό και παιχνίδι με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και την πολύ καλή τους εμφάνιση να αποζημιώνουν με το θέαμα τους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη».

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη σημαντική στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6ο όταν ο Γαβριηλίδης με μία βαθιά μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Ζέρη μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή αλλά δέχθηκε το μαρκάρισμα του Κάπατζη και το πέναλτι που κέρδισε ο Α.Ο.Κ., το εκτέλεσε ο Μαρκόπουλος αλλά ο Κυφωνίδης με έξοχο τρόπο έπεσε στην σωστή του γωνία και απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο. Η απάντηση από τον Αετό Ορφανού ήρθε στο 11’ όταν ο Καραγιαννίδης μέσα στην μεγάλη περιοχή του Δήμιζα έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο  38’ το δυνατό σουτ εξουδετέρωσε ο Κυφωνίδης και στο 44’ ο Μαρκόπουλος με έξοχο τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του Κυφωνίδη που επιχείρησε έξοδο και την ώρα που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο Παυλίδης με αυτοθυσία έδιωξε την μπάλα προ κενής εστίας. Στο 63’ από απόσταση 40 μέτρων ο Δουμάνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα πήρε περίεργη πορεία και σταμάτησε στην συμβολή των δοκών του Δήμιζα και στο 66’ ο τερματοφύλακας της Καβάλας με εντυπωσιακό τρόπο εξουδετέρωσε το φάουλ του Δουμάνη. Όμως στο 78’ ήρθε η λύτρωση για τον Α.Ο.Κ. όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Καζαντζίδης στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά έκανε το (0-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του Α.Ο.Κ. και του Αετού Ορφανού ήταν ο ρέφερι Νίκος Τεβεκέλης της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας με βοηθούς του, τους Θεόδωρο Αϊναλή και Νικόλαο Τοροσιάδη από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Βαλαβανόπουλος (58’ Γεμιστός), Ψάλτης, Τσούτσης (71’ Παπαδόπουλος), Γιατσβίνοβττ  (86’ Τόσκας). Μαρκόπουλος (90’ Αδαμάκης).

     

    Αετός Ορφανού (Δημήτρης Σίτσας): Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάπατζης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι, Δαγκούλης, Παυλίδης Γ. (68’ Κωνσταντίνου), Δουμάνης (72’ Σαββατιανός), Μουδούρογλου.

    Comments are closed.