Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι συναρπαστικό με πολλές συγκινήσεις, πάθος δύναμη και πείσμα που έγινε στη Χρυσούπολη ο Νέστος κατάφερε την μεγάλη επιτροπή φτάνοντας στην σπουδαία νίκη σε βάρος του Α.Ο.Κ. με σκορ (3-2).

     

    Ήταν ένα παιχνίδι ντέρμπι, για γερά νεύρα, στο οποίο η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη νωρίς νωρίς προηγήθηκε με (0-2) αλλά το συγκρότημα του Νέστου ήταν αυτό που είχε τον τελευταίο λόγο και ανεβάζοντας αισθητά την απόδοση του στην επανάληψη πήρε την σπουδαία νίκη με (3-2).

     

    Είχε πάθος και δύναμη το ντέρμπι

    Το θέαμα που προσέφεραν και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλό και με την απόδοση που είχαν αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η διάθεση των ποδοσφαιριστών να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και το αθλητικό πνεύμα που υπήρχε, συνέθεσαν την εικόνα ενός αγώνα ντέρμπι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες είχαν την τιμητική τους, η δίψα για διάκριση ήταν μεγάλη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του ήταν αμφίρροπο, με πάθος, δύναμη και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει διαρκώς από τη μία εστία στην άλλη. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Α.Ο.Κ. μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προσπάθησαν παίζοντας έξυπνα, με καλή τακτική, να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Νέστου. Τα κατάφεραν και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού προηγήθηκαν πολύ γρήγορα με γκολ των Ψάλτη και Μαρκόπουλου και όπως ήταν αναμενόμενο οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τις τύχες του αγώνα και τη νίκη στα πόδια τους. Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε πολύ έξυπνα, είχε καλή τακτική, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έπαιξε μόνο για τη νίκη αλλά στο τέλος οι προσδοκίες των παικτών του «ναυάγησαν». Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα του Νέστου να τονιστεί ότι άφησε καλές εντυπώσεις και στην επανάληψη του αγώνα ανέβασαν οι παίκτες του την απόδοση τους, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και έχοντας πολλά ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα κατάφεραν να φτάσουν τελικά στην ολική ανατροπή παίρνοντας στο τέλος μία πολύ σπουδαία νίκη με πολλές θετικές προεκτάσεις, με σκορ (3-2). Συμπερασματικά να σημειωθεί ότι έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τους γηπεδούχους στην επανάληψη να φέρνουν να πάνω κάτω και δίνοντας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα πάντα δικαιολογημένα πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 11` του σπουδαίου ντέρμπι είχαμε την εκτέλεση του κόρνερ από τον Γ. Παπαδόπουλου και με κεφαλιά του Μαρκόπουλου η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης με διαγώνιο σουτ ο Ψάλτης διαμόρφωσε το (0-1). Στο 13` από λάθος συνεννόηση στην άμυνα του Νέστου ύστερα από την  κάθετη πάσα του Ζέρη, ο Μαρκόπουλος με διπλή προσπάθεια το «ζευγάρωσε» τα τέρματα του Α.Ο.Κ. και έγραψε το (0-2). Ο Νέστος απάντησε στο 25` και μετά από το φάουλ του Γκουτσίδη, με κεφαλιά ο Α. Μελισσόπουλος διαμόρφωσε το (1-2).

    Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 69’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Καθάριου από τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. Δήμιζα, το οποίο εύστοχα εκτέλεσε ο Μελισσόπουλος που διαμόρφωσε το (2-2).  Στο 76’ ο Νέστος απείλησε εκ νέου την εστία της Καβάλας, όταν ο Καθάριος έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά με εντυπωσιακό τρόπο ο Δήμιζας έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Όμως στο 83’ ο Νέστος πέτυχε την ολική ανατροπή. Ο Καθάριος έπιασε από κοντά κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι της Καβάλας και στην εξέλιξη της φάσης χτύπησε στο σώμα του Λυμπεράκη και με τον τρόπο αυτό διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα (3-2).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής στο ντέρμπι μεταξύ του Νέστου Χρυσούπολης και του Α.Ο.Κ. ήταν ο ρέφερι ο διαιτητής Αλέξανδρος Τσακαλίδης της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με βοηθούς του, τους Αθανάσιο Μαλανδρή και Στυλιανό Γούτα από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Νέστος: Αθανασίου, Μαϊδανός, Αρετάς, Χούσινετς, Μκρτσιάν, Παπαδόπουλος (31` Νύκταρης,) Τσαμπέγια Φ, Ευθυμιάδης, Γκουτσίδης (65` Ν. Μελισσόπουλος 82` Περσίδης), Καθάριος (91` Τζελέπης, Α. Μελισσόπουλος).

     

    Α.Ο.Κ.: Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης (87` Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (67` Μπαρέτας), Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος (81` Βαλαβανόπουλος), Γεμιστός.

    Comments are closed.