Bookmarks

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας εξέδωσε δελτίο τύπου μέσα από το οποίο, ενημερώνει και παράλληλα διαμαρτύρεται προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ότι είναι πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή της Κάρτας Υγείας Ποδοσφαιριστή από τις 9 Οκτωβρίου 2018.

     

    Ειδικότερα από πλευράς της Ε.Π.Σ. Καβάλας στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

    -«Ζητάμε την κατανόηση, την ευαισθησία και πάνω απ’ όλα τη σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος, ώστε να δοθεί από μέρους σας παράταση ενός εύλογου χρονικού διαστήματος για να μπορέσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές του νομού μας, που ανέρχονται περίπου στους τρεις χιλιάδες (3.000), να ανταποκριθούν σε αυτήν τους την υποχρέωση.

    Το πρόβλημα, όπως αντιλαμβάνεστε, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστείτε ότι σε όλη τη χώρα σήμερα δραστηριοποιούνται 1.500.000 ποδοσφαιριστές».

     

    Επιστολή στα σωματεία από την Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Παράλληλα να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή στα σωματεία της δύναμης της, σχετικά με το θέμα αυτό στην οποία αναφέρονται τα εξής:

     

    -«Κύριε Πρόεδρε,

    Σας διαβιβάζουμε έγγραφο της ΕΠΟ και διευκρινιστική εγκύκλιο του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, σχετικά με την κάρτα υγείας αθλητή.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω έγγραφα, η έκδοση Κάρτας Υγείας Αθλητή από 09/10/2018 είναι υποχρεωτική για όσους αθλητές (ποδοσφαιριστές) έχουν δελτίο ΕΠΟ και προς το παρόν θεωρείται μόνο από καρδιολόγο.

    Η θεωρημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή θα προσκομίζεται υποχρεωτικά μαζί με το δελτίο του στο διαιτητή.

    Τα σωματεία θα μπορούν να προμηθευτούν τις Κάρτες Υγείας Αθλητών από τη Γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας από Τρίτη 09/10/2018.

    Παρακαλούνται τα σωματεία και οι ποδοσφαιριστές τους να προχωρήσουν στην έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες».

     

    Comments are closed.