Bookmarks

    Όταν μετά το τέλος του αγώνα με το Παραλίμνι και τη νίκη του Α.Ο.Κ. με (0-1) ο προπονητής τω «Αργοναυτών» Παύλος Δερμιτζάκης δήλωνε ότι «πρωταθλητής δεν βγαίνεις από την 1η αγωνιστική» ήθελε κυρίως α κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του.

     

    Ωστόσο ο ίδιος μία εβδομάδα αργότερα, απόλυτα επιβεβαιώθηκε δυστυχώς για τον Α.Ο.Κ. που στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κεραυνό Πέρνης αν και ήταν σαφώς ανώτερος «πέταξε» δύο υπερπολύτιμους βαθμούς αφού αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0). Ένα αποτέλεσμα το οποίοι αδικεί τους γηπεδούχους που ήταν αφενός άτυχοι (2 δοκάρια) και αφετέρου άστοχοι.

     

    Πίεσε και έχασε εύκαιρες

    Ο Α.Ο.Κ. διατήρησε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την μπάλα στην κατοχή του και προσπάθησε κυρίως με οργανωμένες επιθέσεις να δημιουργήσει ρήγματα και να απειλήσει την εστία του Κεραυνού Πέρνης. Είναι γεγονός ότι η ψυχολογική πίεση για την κατάκτηση της νίκης έπαιξε το ρόλο της στην απόδοση των «Αργοναυτών» οι οποίοι παρόλα αυτά έχασαν αρκετές εύκαιρες, είχαν δύο δοκάρια και άξιζαν να πάρουν τη νίκη. Βέβαια να σημειωθεί ότι οι «Αργοναύτες» έτρεξαν περισσότερο από τους αντιπάλους τους, πίεσαν και είχαν καλύτερη τακτική κυρίως στο α’ ημίχρονο αφού στην επανάληψη υπήρχε η διακοπή και η αποβολή του Τσούτση η οποία μάλλον τους επηρέσασε. Από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός Πέρνης έπαιξε με αμυντικούς προσανατολισμούς και τον ενδιέφερε να μην δεχθεί γκολ και όποτε μπορούσαν οι παίκτες τους έβγαιναν μπροστά με αντεπιθέσεις. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο φίλαθλος κόσμος του Α.Ο.Κ. ήταν εκδηλωτικός και συνέβαλε ώστε οι γηπεδούχοι να πάρουν το «τρίποντο».

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 2’ με τον Βαλαβανόπουλο να πιάνει σουτ στην εστία της Πέρνης και ενώ ο γκολκίπερ της Ρίζος ήταν εκτός θέσης, η μπάλα κατευθύνονταν στα δίχτυα αλλά ο Κωνσταντάρας αποσόβησε την βέβαιη παραβίαση, διώχνοντας την μπάλα. Η απάντηση από την Πέρνη ήρθε στο 6’ όταν από πλάγια θέση ο Κωστόπουλος έπιασε σέντρα σουτ αλλά ο Δήμιζας σε ετοιμότητα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Ο Α.Ο.Κ. άγγιζε το γκολ στο 8’ όταν από τα αριστερά ο Βαλαβανόπουλος έβγαλε συρτή σέντρα, ο Γαβριηλίδης από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε σουτ και η μπάλα αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι «θρονιάστηκε» στην αγκαλιά του Ρίζου. Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι σε μία αντεπίθεση απείλησαν με τον Κωστόπουλο που βγήκε μόνος του απέναντι στον Δήμιζα αλλά ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ. με αυτοθυσία μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32’ ο Α.Ο.Κ. στάθηκε εκ νέου άτυχος όταν ο Βαλαβανόπουλος αυτήν την φορά με πλασέ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της Πέρνης. Από 52’και μετά η Καβάλα κλήθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Τσούτση με 2η κίτρινη κάρτα και στο 66’ ο Α.Ο.Κ. είχε νέα ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Βαλαβανόπουλο. Στο 83’ σε μία φάση διαρκείας ο Α.Ο.Κ. έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαρέττα και τον Αδαμάκη να σουτάρουν αλλά να απομακρύνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή και στο 86’ με απευθείας κόκκινη αποβλήθηκε ο Σουκρί Ογλού.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Κεραυνός Πέρνης ήταν ο Βασίλειος Χορόσογλου της Ε.Π.Σ. Δράμας και βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Ευάγγελος Χασιώτης και Πέτρος Ραβίκαλης. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης, Κασμερίδης, Τουμανίδης, Ψάλτης (67’ Θωμαϊδης), Παπαδόπουλος (61’ Μπαρέττας), Γαβριηλίδης, Γεμιστός, Βαλαβανόπουλος (82’ Αδαμάκης), Τσούτσης.

     

    Κεραυνός Πέρνης (Γιάννης Μαλαματάς): Ρίζος, Μπαντάνης (61’ Καλτσάς), Μπουλγούρας, Κωνσταντάρας, Λεγάτος, Τσάκωνας, Λάσπατζης, Γεωργγιάδης (74’ Σουκρί Ογλού), Χαρυτίδης (65’ Τζιβάνόπουλος), Κωστόπουλος, Μαλακός (86’ Μαρκάκης)..

    Comments are closed.