Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, για μία ακόμη χρονιά, πάντα με γνώμονα την πρόοδο του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δίνει προτεραιότητα στις αναπτυξιακές ηλικίες, διοργανώνοντας πέρα από τα πρωταθλήματα (Κ-16), (Κ-14), (Κ-12) και μία σειρά από τουρνουά για τις μικρότερες κατηγορίες, όπως την (Κ-8) και την (Κ-10).

 

Αυτά γίνονται γνωστά μέσα από το σχετικό δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η διοργανώτρια αρχή και στο οποίο δίνονται περισσότερες πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους των ερασιτεχνικών σωματείων του νομού Καβάλας.

 

Το δελτίο τύπου της Ε.Π.Σ. Καβάλας

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, αναφέρονται τα εξής:

 

-«Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, για μία ακόμη χρονιά, πάντα με γνώμονα την πρόοδο του Καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, δίνει προτεραιότητα στις αναπτυξιακές ηλικίες, διοργανώνοντας πέρα από τα πρωταθλήματα (Κ-16), (Κ-14), (Κ-12) και μία σειρά από τουρνουά για τις μικρότερες κατηγορίες, όπως την (Κ-8) και την (Κ-10).

Η Διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι για να υπάρξει μέλλον στο ποδόσφαιρο, είναι απαραίτητο να υπάρχει παρελθόν και παρόν. Το παρελθόν για τη σύγκριση, το παρόν για να χτίσουμε το μέλλον και το μέλλον για να υπάρχει συνέχεια και διάρκεια. Αυτό χρειάζεται το ποδόσφαιρο και στην προκειμένη περίπτωση το Καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι λοιπόν, με συνεχή προσπάθεια επιδιώκουμε να κάνουμε μια θεαματική ένταξη των μικρών παιδιών στο οργανωμένο ποδόσφαιρο, μέσω των οργανωμένων συλλόγων και στη συνέχεια μέσω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων που επιμελείται η Ένωση για τις αναπτυξιακές ηλικίες. Η αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΣ Καβάλας, μέσα στο πλάνο του ετήσιου προγράμματος της για τις αναπτυξιακές ηλικίες με τίτλο «Δώσε πάσα στη διασκέδαση», έχει προγραμματίσει τη δεύτερη σειρά τουρνουά για φέτος, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, η κατηγορία (Κ-8) με ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι μετά την 1-1-2011 θα αγωνιστεί στο γήπεδο Ζυγού, ενώ η κατηγορία (Κ-10) με ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι μετά την 1-1-2009 θα αγωνιστεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στο Δάτο.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τα τουρνουά αυτά, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που γοητεύει και ενθουσιάζει ιδιαίτερα τα παιδιά και τους νέους. Το ποδόσφαιρο «εκπροσωπεί» την εκγύμναση τόσο στα σχολεία, όσο και στους συλλόγους και, παράλληλα, δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να νιώσουν τη χαρά της επιτυχίας. Το ποδόσφαιρο, ωστόσο, δεν είναι μόνο ένα μέσο ψυχαγωγίας για τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών, αλλά και ένα άθλημα επιδόσεων.

Παρακαλούμε όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο. Και αν όχι σε αυτό, να τα ωθήσουν τουλάχιστον στον αθλητισμό, ώστε αυτά να βάλουν από πολύ νωρίς σωστές βάσεις για τα υπόλοιπα στάδια της ζωής τους. Μέσα από τον αθλητισμό ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει την προσωπικότητα του πιο εύκολα και ελεύθερα.

Όλοι μαζί μπορούμε!».

 

Comments are closed.