Bookmarks

    Για την 1η φάση του θεσμού του κυπέλλου Ελλάδος στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», για πρώτη φορά σε επίσημο ματς η μπάλα τιμώρησε τον Α.Ο.Κ. μπροστά στο κοινό του, που έχασε από τον ΑΣ Γιαννιτσών με σκορ (0-1) παρά το ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες.

     

    Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ήταν καλό, με δύναμη και από τις δύο ομάδες, το τελικό αποτέλεσμα είναι πλασματικό, με τις ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πάρει άνετα τη νίκη.

     

    Είχε ενέργεια ο Α.Ο.Κ.

    Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη που αγωνίστηκε με ελλείψεις λόγω του ότι δεν εκδόθηκαν τα δελτία κάποιων παικτών, ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε καλύτερη κυκλοφορία των κινήσεων, οι παίκτες του είχαν ενέργεια, έτρεξαν αρκετά παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και με «όπλα» την καλή άμυνα, την κάλυψη των κενών σε μέγιστο βαθμό και τις περισσότερες επιλογές στην επίθεση έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης. Ο Α.Ο.Κ. έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σίγουρα αν αναλογιστεί κάποιος ότι η αποστολή μόλις που γύρισε από τον Βώλακα της Δράμας μετά από μία κοπιαστική προετοιμασία, τότε σίγουρα μετά από ένα δεκαήμερο τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, προς το καλύτερο δηλαδή. Και αυτό διότι τα πόδια των παικτών του θα «λυθούν» από την κούραση. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Γιαννιτσών έδειξε λίγα πράγματα, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Α.Ο.Κ. και πήρε την ανέλπιστή νίκη-πρόκριση.

     

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Στο 8’ ο Βαλαβανόπουλος από καλή θέση έπιασε σουτ και ενώ η μπάλα πήγαινε στα αντίπαλα δίχτυα είχαμε την αποτελεσματική παρέμβαση του Μπαμπαλή που έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ και στο 24’ ο ίδιος παίκτης αστόχησε με σουτ μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 38’ από την σέντρα «πάρε βάλε» του Αδαμάκη και ο Βαλαβανόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα από το ένα μέτρο χάνοντας τεράστια ευκαιρία και στο 56’ ο Τόσκας αστόχησε με καρφωτή κεφαλιά. Στο 73’ η μπάλα τιμώρησε τον Α.Ο.Κ. και στην πρώτη επίσκεψη τους στην εστία της Καβάλας οι φιλοξενούμενοι με τον Παντελίδη με σουτ προηγήθηκαν στο σκορ (0-1).

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον ΑΣ Γιαννιτσών για την 1η φάση του κυπέλλου Ελλάδος ήταν ο Σερραίος ρέφερι Διονύσιος Στόλης και βοηθοί του, οι Αχιλλέα; Αναστασιάδης της Ε.Π.Σ. Σερρών και Πέτρος Ραβικάλης της Ε.Π.Σ. Δράμας. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω ομάδες:

     

    Α.Ο.Κ. (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπάζογλου, Ζέρης, Λυμπεράκης, Τουμανίδης, Τόσκας, Κέρθι, Παπαδόπουλος, Μπλιός (66’ Δουρτμιές), Γεμιστός, Αδαμάκης (79’ Θωμαίδης), Βαλαβανόπουλος.

     

    ΑΣ Γιαννιτσών (Δημήτρης Τομπάζης): Κύρου, Μπαμπαλής, Παπασυμεών, Ρέης, Ιορδανίδης, Πέλκας, Χουσεϊνογλου, Κοτσαρίδης, Κοβάτσης (90’ Καραγιάννης), Ζαρογιάννης, Παντελίδης (88’ Ευθυμιάδης).

    Comments are closed.