Bookmarks

    Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Ιουνίου το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανεξαρτήτων και βετεράνων το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Καβάλα και ειδικότερα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

     

    Στην πρωτοβουλία του Πανελληνίου Ομίλου Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, άξιος συμπαραστάτης ως συν διοργανωτής είναι ο Δήμος Καβάλας ενώ να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Επίσης, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος θα λάβουν χώρα, όπως κάθε χρόνο και τα Play Off των ομαδικών αγωνισμάτων Π.Ο.Φ.Επ.Α. για τη φετινή περίοδο.

    Να θυμίσουμε ότι ο θεσμός ξεκίνησε το 2010 στη Βούλα και από τότε γίνεται σχεδόν κάθε χρόνο οι διοργανώσεις που ακολούθησαν ήταν εκτός της πρωτεύουσας. Εκείνο το οποίο πρέπει να τονιστεί είναι το ότι από το παρελθόν έχουμε διδαχθεί ότι συγκεντρώνει πολύ αξιόλογους αθλητές του χτες, ενώ την ίδια ώρα αναδεικνύει τη δίψα για παιχνίδι και διακρίσεις από τους ανεξάρτητους, δηλαδή αθλητές, που δεν είχαν ποτέ δελτίο σε σωματείο-μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

     

    Οι 11 κατηγορίες, που θα γίνουν στην Καβάλα, είναι οι ακόλουθες:

    Ανεξάρτητοι 18-39 ετών

    Ανεξάρτητοι 40-49

    Ανεξάρτητοι 50-59

    Ανεξάρτητοι 60-64

    Ανεξάρτητοι 65+

     

    Ανεξάρτητοι ενιαία κατηγορία γυναικών

    Βετεράνοι 40-49 ετών

    Βετεράνοι 50-59

    Βετεράνοι 60-64

    Βετεράνοι 65+

    Βετεράνοι ενιαία κατηγορία γυναικών

     

    Η συνέντευξη τύπου

    Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας αρχικά το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Πετρίδης ο οποίος στις δηλώσεις που έκανε, τόνισε και τα εξής:

    -«Το άθλημα έχει τεράστια ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Ο  όμιλος μας αριθμεί από 1500 αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Είχε δημιουργηθεί στα τέλη του 2003, ξεκινώντας από την αγάπη προς το άθλημα. Οι κύριοι παίκτες είναι οι βετεράνοι αλλά και οι ανεξάρτητοι από 18 ετών και πάνω.

    Θα έχουμε τη, χαρά στην Καβάλα να φιλοξενήσουμε στην πόλη της Καβάλας το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν 211 ανεξάρτητοι και βετεράνοι αθλητές, μεταξύ των οποίων είναι αξιολογότατοι πρωταθλητές Ελλάδας.  Η Περιφέρεια για πρώτη φορά φέτος έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με δυο ομάδες, στους πρωταθλητές και κυπελλούχους. Στην Καβάλα υπάρχουν δυο ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι «Άπαιχτοι» και οι «Κένταυροι».  Οι «Άπαιχτοι» τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα». Η είσοδος στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα είναι ελεύθερη. Στην Καβάλα που βρισκόμαστε ο ΑΣΕΑ Καβάλας είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολλές διακρίσεις όπως πρόσφατα η Λεμονιά Γκαϊτατζή που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα παγκορασίδων που έγινε στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Μας έχει βοηθήσει πολύ ο Δήμος Καβάλας με όλους τους τρόπους.  Σε όλους τους αθλητές θα μοιράσουμε μπλουζάκια»    Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Σταύρος Πλακαντωνάκης: « Είμαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους αθλητές που συμμετέχουν, είμαι 79 ετών.  Εμείς έχουμε βάλει σαν στόχο να κάνουμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα σε διαφορετική πόλη. Ο λόγος είναι τουριστικός για την κάθε πόλη αλλά θέλουμε να διαδώσουμε και το άθλημα του Πινγκ Πονγκ σε όλη τη χώρα. Η Καβάλα παίρνει το χρυσό μετάλλιο όσον αφορά τη διοργάνωση. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και δουλέψανε πολύ καλά  η  επιτροπή και οι  εθελοντές. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα είναι το πιο επιτυχημένο πρωτάθλημα.   Δε ξέρω  ότι άλλη πόλη στην Ελλάδα θα φτάσει και θα περάσει  την Καβάλα. Θέλουμε να έρθετε και θα δείτε παιχνίδια φοβερά. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία».

     

    Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής:

    -«Θέλω να σας πω ότι προέρχομαι από το χώρο των ανεξάρτητων και ποτέ δεν είχα δελτίο σε μια ομάδα.  Δεν ήμουν επαγγελματίας αθλητής, έπιασα ρακέτα 10 χρόνια πριν και κόλλησα.  Αθλούμαι και διασκεδάζω καθημερινά. Παίζουμε το Πινγκ Πονγκ και μετά διασκεδάζουμε. Είναι ψυχοθεραπεία σε αυτές τις δύσκολες εποχές.  Υπάρχουν αθλητές φίλοι που ξεκινήσανε σε ηλικία 20 ετών και καταλήξανε σε επαγγελματικές ομάδες».

     

    Τέλος στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου το λόγο πήρε ο Φίλλιπος  Ζαπάτας, εκπρόσωπος της ομάδας των «Απαίχτων» ο οποίος σημείωσε τα εξής: 

    -«Προπονούμαστε σε καθημερινή βάση, στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Καβάλα έχει ρεκόρ συμμετοχών και το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα. Μέσα από την προσέλευση των αθλητών, θα αναδειχθεί αλλά και θα προβληθεί η πόλη μας.  Τέλος θέλω να τονίσω ότι ο κόσμος πρέπει να έρθει στο κλειστό της Καλαμίτσας, να πλαισιώσει τη διοργάνωσή και να στηρίξει την όλη προσπάθεια».

     

    Comments are closed.