Bookmarks

    Η αντίστροφη μέτρηση για το  27ο  Open τουρνουά σκάκι της Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 11/9 στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου της Καβάλας έχει ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες τω διοργανωτών.

     

    Πρόκειται για ένα τουρνουά το οποίο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενώ είναι γνωστό το ότι το Open της Καβάλας έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό ως ένα μεγάλο ραντεβού των φίλων του σκάκι στο οποίο δεν είναι καθόλου δύσκολο να δηλώσουν συμμετοχή μεγάλα ονόματα του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικό είναι το ότι νέχρι στιγμής στη λίστα των συμμετεχόντων υπάρχουν 11 GM, ανάμεσα τους ο κορυφαίος Έλληνας Γιάννης Παπαϊωάννου καθώς και ο νεαρός Καβαλιώτης Αντώνης Παυλίδης, 9 IM μεταξύ των οποίων η γνωστή σε όλους Σταυρούλα Τσολακίδου, 2 WGM και 1 WFM. Εκείνο βέβαια το οποίο θεωρείται σίγουρο ότι όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη των αγώνων οι συμμετοχές θα γίνουν ακόμη περισσότερες και θα πλησιάσουν ή ακόμη μπορεί και να ξεπεράσουν τους 350 σκακιστές και σκακίστριες, μιας και περισσότερους δεν μπορεί να δεχτεί το φουαγιέ του διοικητηρίου και η αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» όπου θα φιλοξενούνται τα μεγαλύτερα ονόματα των αγώνων.

    Τα έπαθλα

    Σε ότι έχει να κάνει με τα χρηματικά έπαθλα των αγώνων να σημειώσουμε ότι συνολικά, θα φτάσουν στις 8 χιλ. ευρώ, με τον μεγάλο νικητή να παίρνει 2.500 ευρώ, τον 2ο 1.200 ευρώ και τον 3ο 700 ευρώ, ενώ χρηματικές αμοιβές θα υπάρχουν μέχρι την 12η θέση καθώς και για τις 3 πρώτες γυναίκες, τους 3 πρώτους του β’ ομίλου και των ειδικών κατηγοριών. Η διοργάνωση που αποτελεί συλλογική προσπάθεια των μελών του σκακιστικού ομίλου της Καβάλας, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή του 9ου γύρου το μεσημέρι του Σαββάτου 11 του μήνα.

     

     

     

    Comments are closed.