Bookmarks

    Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του καβαλιώτικου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ε.Π.Σ. Καβάλας η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (23/6), στο Ενωσιακό γήπεδο στην περιοχή των Αμισιανών.

     

    Το παρών του έδωσαν συνολικά 45 εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων καθώς επίσης και οι πρώην πρόεδροι Γιώργος Κωνσταντινίδης και Σωκράτης Παπαδόπουλος και οι κυριότερες αποφάσεις που πάρθηκαν έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο συγκρότησης  των τοπικών κατηγοριών τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, με την κατάργηση του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας. Ειδικότερα να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχουν 3 κατηγορίες τη νέα σεζόν (Α’, Β’ και Γ’) αλλά μόνο δύο. Θα υπάρχει δηλαδή η Α’ κατηγορία με συνολικά 14  ομάδες και η Β’ κατηγορία με τις 28 της περσινής χρονιάς και τις 11 της Γ’ κατηγορίας. Οι 29 ομάδες θα χωριστούν σε 3 ομίλους, με γεωγραφικά κριτήρια, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης τους.

     

    2 νέοι κάτω των 21 ετών

    Η δεύτερη αλλαγή είναι η υποχρεωτική συμμετοχή στις 11αδες των ομάδων όλων των κατηγοριών (Α’ και Β’ δηλαδή) 2 νεαρών ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών (γεν. 1999).

     

    Και κύπελλο ανά ομίλους

    Από κει και πέρα να υπογραμμιστεί σε ότι έχει να κάνει με την κατάκτηση του κυπέλου ήθους, αποτέλεσε αφορμή για την διοργανώτρια αρχή για να προσθέσει στις διοργανώσεις της χρονιάς και ακόμα μία ακόμη αλλαγή. Έτσι λοιπόν εκτός από το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Καβάλας, όπου η ομάδα που θα το κατακτήσει το τρόπαιο θα συμμετέχει στο κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΟ, θα διοργανωθεί και ένα κύπελλο ανά ομίλους κατηγοριών, έτσι ώστε να πάρουν κι άλλες ομάδες μικρότερης δυναμικότητας την χαρά της επιτυχίας.

     

     

     

     

     

    Comments are closed.