Bookmarks

    Στον αέρα βρίσκεται ο τελικός του φετινού Εργασιακού Πρωταθλήματος του Δήμου Καβάλας μετά τα σοβαρά επεισόδια που παρατηρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (23/5) στον αγώνα ανάμεσα στην ομάδα των Μηχανικών και στην Καβάλα ΟΙΛ που έγινε στο κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

     

    Τα σοβαρά επεισόδια δημιουργήθηκαν στο τέλος του αγώνα ενώ να σημειωθεί ότι το παιχνίδι κρίθηκε με τρίποντο στο τέλος υπέρ της Καβάλας ΟΙΛ. Όμως στη συνέχεια καλαθοσφαιριστής της ομάδας των Μηχανικών χτύπησε τον έναν από τους δυο διαιτητές του αγώνα τον οποίο και σώριασε στο έδαφος. Πάντως να τονίσουμε ότι Μηχανικοί είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία ενώ στον τελικό έχουν προκριθεί οι ομάδες του Επιμελητηρίου και της Καβάλας ΟΙΛ. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο διαιτητής του αγώνα που δέχθηκε την επίθεση μετά το τέλος του αγώνα Καβάλα ΟΙΛ- Μηχανικοί και χτυπήθηκε, δεν κατέθεσε μήνυση κατά του παίκτη των Μηχανικών.  Βρίσκεται υπό σκέψη το γενικότερα εάν θα την υποβάλλει τις επόμενες ημέρες και ζητάει να τηρηθεί ο κανονισμός.  Μετά το τέλος του αγώνα ο διαιτητής που δέχθηκε την επίθεση μετέβη στο Νοσοκομείο Καβάλας για εξετάσεις και λίγο αργότερα στο Αστυνομικό τμήμα Καβάλας για καταγραφή των γεγονότων.

     

    Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Γιώργου Φιλόσογλου στο FB

    Σχετικά με τα επεισόδια που παρατηρήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου έκανε την εξής δήλωση μέσω της ανάρτησης του στο Facebook.

    -«Πληροφορήθηκα με θλίψη, σήμερα στις 7:20 το πρωί, για όσα έγιναν χθες το βράδυ.
    Η κατάσταση εκ φεύγει πλέον σοβαρά της σκοπιμότητας της διοργάνωσης.
    Υπήρχαν πολλές υπερβολές καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγή της, αλλά πλέον υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Καβάλας θα επανεξετάσει σοβαρά εάν θα παραχωρήσει εκ νέου τις αθλητικές του εγκαταστάσεις για την συνέχιση της διεξαγωγής του πρωταθλήματος αυτού και το νέο έτος. Επίσης αφού ενημερωθεί και η Δήμαρχος, θα παρθεί απόφαση για το εάν σταματήσει και φέτος η συνέχιση της.

    Λυπηρό, πολύ λυπηρό».

     

    Η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” καταδικάζει τα επεισόδια

    Παράλληλα να αναφέρουμε ότι η “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ” στην αναμέτρηση που εξέδωσε καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα του εργασιακού πρωταθλήματος ενώ τονίζει ότι θα λάβει τα μέτρα της. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    -«Η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την λήξη αγώνος του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ από συμμετέχοντες σε αυτό και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του διαιτητή του αγώνα. Τέτοιου είδους πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και τους σκοπούς της διοργάνωσης που δεν είναι άλλοι από την άσκηση σώματος και πνεύματος καθώς και η προώθηση της ευγενούς άμιλλας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Επιπλέον θέλει να καταστήσει σαφές προς κάθε πλευρά  ότι δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές που βάλλουν ευθέως κατά του κύρους της διοργάνωσης και γεννούν σκέψεις ακόμη και για την κατάργηση της. Ήδη η πρόεδρος της επιχείρησης έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα η οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος προς την οποία συνέστησε την επιβολή των βαρύτερων ποινών που προβλέπει ο κανονισμός».

     

    Comments are closed.