Bookmarks

    Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, ο Α.Ο.Κ.  το απόγευμα της Τετάρτης (9/5) στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» παίζοντας καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο ξεπέρασε με επιτυχία το εμπόδιο της αξιόμαχης ομάδας της ΑΕ Καλαμπακίου με σκορ (3-0), και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

     

    Να τονίσουμε ότι στον πάγκο της ομάδας της Καβάλας δεν ήταν ο Κώστας Ανυφαντάκης λόγω το ότι απουσιάζει στην Κρήτη αφού παρακολουθεί σεμινάριο προπονητικής, με τον Γιώργο Γουνελά να εκτελεί χρέη προπονητή στους «Αργοναύτες».

     

    Δίκαιη πρόκριση για τον Α.Ο.Κ.

    Ο Α.Ο.Κ. που κυριάρχησε στην επανάληψη παρά το ότι έπαιξε με ελλείψεις, διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αν και μπήκε μουδιασμένα στα πρώτα λεπτά του, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη-πρόκριση, ανέπτυξε επιθετικές πρωτοβουλίες, είχε καλή τακτική, γρήγορο ρυθμό και δίκαια πήρε τη νίκη η οποία το φέρνει στην τελική φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, Βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε ότι η ΑΕ Καλαμπακίου που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, άφησε θετικές εντυπώσεις, έδειξε ότι διαθέτει ένα ομοιογενές σύνολο και σε κάποιες περιπτώσεις έκανε αισθητή την παρουσία του, στην εστία του Α.Ο.Κ.. Συμπερασματικά να αναφέρουμε ότι έγινε ένα ποιοτικό ματς, με εναλλαγές στην κυκλοφορία της μπάλας, με φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, είχαν γρήγορο ρυθμό και έχασαν ευκαιρίες.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα κυπέλλου σημειώθηκε στο 4’ όταν ο Καλαϊτζίδης από θέση πλάγια μέση στην μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Δήμιζα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 8’ όταν ο Τζιβανάκης βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ. έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Δήμζας με έξοχη επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο. Όμως ο Α.Ο.Κ. στο 12’ ήταν η ομάδα που πέτυχε πρώτη γκολ όταν σε μία κόντρα αντεπίθεση «κοιμήθηκε» η άμυνα της ΑΕ Καλαμπακίου, ο Βαλαβανόπουλος τροφοδότησε τον Παπαδόπουλο ο οποίος προ κενής εστίας με πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 13’ η ομάδα του Καλαμπακίου κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Τζιβανάκης αλλά έστειλε την μπάλα λόγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Δήμιζα. Στο 28’ ο Α.Ο.Κ. στάθηκε άτυχος όταν στο σουτ του Κέρθι λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ΑΕ Καλαμπακίου, η μπάλα σταμάτησε στο αντίπαλο δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 38’ από την σέντρα του Κωνσταντινίδη, ο Τζιβανάκης μέσα στην μικρή περιοχή της Καβάλας και από καλή θέση έπιασε κεφαλιά αλλά αστόχησε. Με την έναρξη της επανάληψης ο Α.Ο.Κ. κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του Βαλαβανόπουλου από τον Ντόβα και ο Παπαδόπουλος που το εκτέλεσε από την άσπρη βούλα ευστόχησε και έγραψε το (2-0). Καλή στιγμή είχαμε για τον Α.Ο.Κ. στο 50’ όταν ο Βαλαβανόπουλος από καλή θέση αστόχησε στέλνοντας με σουτ την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 68’ η νίκη του Α.Ο.Κ. πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν από την πάσα του Χατζυκυριάκου, ο Κέρθι με δυνατό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το (3-0). Στο 85’ ο Προβατίδης έπιασε εντυπωσιακό γυριστό σουτ αλλά με όμορφο τρόπο ο τερματοφύλακας Κεκετζής με υπερένταση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στην εκπνοή του αγώνα και πάλι ο Προβατίδης με νέο γυριστό σουτ υποχρέωσε τον γκολκίπερ της ΑΕ Καλαμπακίου σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, διώχνοντας την μπάλα και πάλι κόρνερ.

       

    Οι συνθέσεις των δύο (2) ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ., με την ΑΕ Καλαμπακίου ήταν ο Παναγιώτης-Χρυσοβαλάντης Τσοπουλίδης της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Κωνσταντίνο Γκοντόλια και Ομέρ Εμίν Κεχαγιά. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ.: Δήμιζας, Ηλιάδης, Λυμπεράκης, Μπλιός (77’ Παγκάκης), Αλιατίδης, Θωμαϊδης (72’ Περσίδης), Παπαδόπουλος (72’ Προβατίδης), Κέρθι, Αδαμάκης, Ντουρτμές, Βαλαβανόπουλος (62’ Χατζηκυριακού).

     

    ΑΕ Καλαμπακίου: Κελετζής Ι., Ράντο (64’ Ζωγράφου), Ντόβας, Χριστοφορίδης, Κωνσταντινίδης, Κλοκέρι, Τζιβανάκης (86, Κασαπίδης (80’ Δαλής), Σαββίδης, Στάικος, Χριστοδουλάκης, Καλαϊτζίδης.

     

    Comments are closed.