Bookmarks

    Η αποτυχία του Απόλλωνα Παραλιμνίου να εξασφαλίσει μέσα από τα μπαράζ την άνοδό του στην Football League, την οποία εξασφάλισαν Ηρακλής και Βόλος από τον όμιλο του Βορρά, καθιστά τον φετινό πρωταθλητή του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής αντίπαλο και τη νέα σεζόν με τις ομάδες του νομού Καβάλας.

     

    Ο 1ος όμιλος κατά συνέπεια θα έχει μια εξτρά ομάδα, πιθανότατα όμως και δύο καθώς πολύ δύσκολα θα καταφέρει να παραμείνει στην Β’ Εθνική ο Πανσερραϊκός, που με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα θα επιστρέψει στη Γ’ Εθνική. Έτσι σε σχέση με την φετινή σεζόν, όλα δείχνουν ότι θα προστεθούν δυο ομάδες από τον Νομό Σερρών και από εκεί που είχαμε 12 στο πρωτάθλημα και 22 αγωνιστικές, θα πάμε στις 14 ομάδες που σημαίνει όμως και τέσσερις αγωνιστικές επιπλέον, αφού θα φτάσουμε τις 26 στο σύνολο της σεζόν.

    Ως γνωστόν από τον Έβρο στο νέο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα αντικαταστήσει την ΑΕ Διδυμοτείχου που υποβιβάστηκε. Στην Ροδόπη υποβιβάστηκαν και οι δύο Δόξες, Προσκυνητών και Νέου Σιδηροχωρίου και έτσι η ΕΠΣ Θράκης θα έχει μόλις μία εκπρόσωπο, όποια ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά ολοκληρώνεται το προσεχές δεκαήμερο με τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ. Η Ξάνθη θα έχει τριπλή παρουσία με Άβατο και Ορφέα που παρέμειναν και Ασπίδα που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια και μάλιστα με το απόλυτο των νικών.

    Από εκεί και πέρα, από το Νομό Καβάλας θα συμμετάσχουν οι τρεις ομάδες του ΑΟ Καβάλας, του Αετού Ορφανού και του Νέστου Χρυσούπολης που παρέμειναν στην κατηγορία καθώς και ο Κεραυνός Πέρνης που αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΠΣ Καβάλας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ’ Εθνική.

    Στο νομό Δράμας όπου υποβιβάστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος  Ξηροποτάμου, θα υπάρχει μια εκπρόσωπος αφού θα ανέβει μια ομάδα, όποια τελικά επικρατήσει στο τέλος του μαραθωνίου του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕ Καλαμπακίου και Πανδραμαϊκό που διεκδικούν τον τίτλο.

    Τέλος, από τον νομό Σερρών θα έχουμε τον φετινό πρωταθλητή της Γ’ Εθνικής Απόλλωνα Παραλιμνίου που δεν κατάφερε στα μπαράζ να πετύχει τον προβιβασμό του, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προστεθεί και ο Πανσερραϊκός που έχει ελάχιστες ελπίδες παραμονής στη Football League. Ακόμα, παρέμεινε στην κατηγορία η Ελπίδα Σκουτάρεως ενώ προστίθεται και ο πρωταθλητής της τοπικής ΕΠΣ Εθνικός Σιδηροκάστρου, που επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από πέντε χρόνια.

    Συνολικά οι πιο πολυπληθείς νομοί θα είναι η Καβάλα και οι Σέρρες που θα έχουν από 4 ομάδες. Τρεις θα έχει η Ξάνθη και από μία ομάδα οι υπόλοιποι τρεις Νομοί, δηλαδή ο Έβρος, η Ροδόπη και η Δράμα.

     

    Συνοπτικά, ο νέος χάρτης του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής διαμορφώνεται ως εξής (με τρεις ουσιαστικά εκκρεμότητες να έχουν απομείνει):

    Νομός Έβρου (1 ομάδα): Εθνικός Αλεξανδρούπολης

    Νομός Ροδόπης (1 ομάδα):  ΠΑΟΚ Κοσμίου ή Ελπίδα Σαπών ή Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

    Νομός Ξάνθης (3 ομάδες): Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης

    Νομός Δράμας (1 ομάδα): ΑΕ Καλαμπακίου ή Πανδραμαϊκός

    Νομός Καβάλας (4 ομάδες): ΑΟ Καβάλας, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης.

    Νομός Σερρών (4 ομάδες): Απόλλωνας Παραλιμνίου, Ελπίδα Σκουτάρεως,  Εθνικός Σιδηροκάστρου και πααιθανότατα Πανσερραϊκός.

     

    Comments are closed.