Bookmarks

    Από τις 17 έως τις 28 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μπατούμι της Γεωργίας το Ευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα 2018 με τη συμμετοχή 300 παικτών από 34 χώρες.

     

    Μετά από 11 γύρους νικητής αναδείχθηκε ο Ιβάν Ζάριτς από την Κροατία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Α’ Εθνικής με την ομάδα του ΣΟ Καβάλας. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι στη 2η και 3η θέση, μετά την άρση των ισοβαθμιών, τερμάτισαν οι Ρ. Βόιταζεκ (Πολωνία) και Σ. Σουγκίροβ (Ρωσία). Πρώτη γυναίκα η Αντ. Στεφάνοβα από τη Βουλγαρία με 6,5 βαθμούς. Τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Κελίρης (βλ. και «Παρτίδα της Εβδομάδας») και Κώστας Νικολαΐδης, οι οποίοι συγκέντρωσαν 5,5 και 4 βαθμούς αντίστοιχα, τερματίζοντας αρκετά πιο πάνω από τη θέση τους στην αρχική κατάταξη του τουρνουά.
    Τέλος να αναφέρουμε το γεγονός ότι μία «γεύση» από το ματς του Λονδίνου θα πάρουμε στο τουρνουά Grenke Chess Classic, που αρχίζει σήμερα και θα φέρει αντιμέτωπους τους Μ. Κάρλσεν και Φ. Καρουάνα. Στο τουρνουά συμμετέχουν επίσης οι Αρονιάν, Βασιέ-Λαγκράβ, Ανάντ, Βιτιούγκοβ, Νάιντιτς, Μέγιερ, Μπλουεμπάουμ, καθώς και η Χου Γιφάν. Στο ανοιχτό τουρνουά που διεξάγεται παράλληλα, συμμετέχει ο Σπύρος Σκέμπρης.

    Comments are closed.