Bookmarks

    Όπως έγινε γνωστό με σχετικό δελτίο τύπου, ο πρόεδρος του Α.Ο. Ορμή, Βασίλης Βεργόπουλος, κατέχει εδώ και έναν περίπου μήνα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

     

    Το δελτίο τύπου του ΑΟ Ορμή

    Αναλυτικά στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΑΟ Ορμή αναφέρει τα εξής:

     

    -«Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Α.Ο. Ορμή, Βασίλης Βεργόπουλος, κατέχει εδώ και έναν περίπου μήνα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Μια ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και, όπως αναφέρει,  για τον σύλλογο και τον τόπο. Έχει δικό του γραφείο στην Αθήνα και από εκεί παλεύει με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης  για την ανάπτυξη του αθλήματος της πυγμαχίας. Μας μίλησε για τα νέα του καθήκοντα αλλά και τους στόχους του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

     

    Δεν περίμενα να πάρω τη θέση του Γενικού Γραμματέα

    «Δεν περίμενα να μου προτείνουν την θέση αυτή. Είναι ιδιαίτερη τιμή και μου αποδόθηκε ως η εμπιστοσύνη στο μέγιστο βαθμό από την προηγούμενη διοίκηση και κυρίως τον Πρόεδρο κ. Κώστα Γαζή και τον πρώην γενικό γραμματέα Περικλή Τρικαλιώτη. Μας αποδέχθηκαν ως προσωπικότητες και επιβράβευσαν το σύλλογο μας, τον ΑΟ Ορμή, που ήταν το 2017 στην 3η θέση της κατηγορίας γυναικών στην χώρα. Μέσω της συμμετοχής μου στα διοικητικά της Ομοσπονδίας συνεχίζει ο τόπος μας να βρίσκεται σε θέση πρωταγωνιστή στην πυγμαχία, ενός Ολυμπιακού αθλήματος».

     

    Η περιοχή μας κέντρο λήψης αποφάσεων

    «Είναι σημαντικό, πιστεύω, το γεγονός ότι η περιοχή μας θα είναι κέντρο λήψης των αποφάσεων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αλλά και εγώ καταγόμαστε από την Μακεδονία και έχει αποφασιστεί να ξαναδημιουργηθεί παράρτημα γραμματείας στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υπάρχει αμεσότερη επικοινωνία με τα σωματεία, να εξυπηρετούνται καλύτερα οι προπονητές, οι αθλητές αλλά και τα συμφέροντα των σωματείων. Η Ομοσπονδία επιζητά την αποκέντρωση γιατί η ποιότητα των ανθρώπων στην Βόρεια Ελλάδα είναι εξαιρετική».

     

    Προπονητές πυγμαχίας στα σχολεία…

    «Μετά από ενέργειες της διοίκησης της Ομοσπονδίας, συνολικά 15 προπονητές σε όλη την χώρα, πιστοποιημένοι με δελτίο προπονητή εγκεκριμένα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μπαίνουν στα σχολεία και μιλούν για την πυγμαχία και την ανάγκη από μικρή ηλικία να ασχολούνται τα παιδιά με το εν λόγω άθλημα. Απαγορεύεται να κάνουν διαφήμιση για τους συλλόγους όπου είναι προπονητές. Στο νομό Καβάλας έχουν πάρει την σχετική άδεια να μπαίνουν στα  σχολεία και να διδάσκουν πυγμαχία ο Χαράλαμπος Αραμπατζής και ο Σωκράτης Καραϊτης. Έχουν από 10 σχολεία ο καθένας και ξεκίνησαν ήδη δουλειά. Στην Αγγλία το είχαν εντάξει ως υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία και εμείς θα στηριχθούμε πάνω σε αυτό για να κάνουμε το ίδιο και στη χώρα μας. Σκεφτόμαστε να διοργανωθεί και σχολικό πρωτάθλημα πυγμαχίας που θα αφορά σε παιδιά δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων. Μέχρι σήμερα, το σχολικό πρωτάθλημα αφορά στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ. Στόχος είναι να πραγματοποιήσουμε για 1η φορά το νέο αυτό σχολικό πρωτάθλημα από την σχολή περίοδο 2018-2019 και θέλω να το πάρουμε εδώ στην Ελευθερούπολη κάτι που θα σημαίνει ότι θα έρθουν στην περιοχή μας πάνω από 300 παιδιά από όλη την χώρα. Ήδη έχουμε ζητήσει από τους προπονητές να καταθέσουν τις προτάσεις τους και η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα κάνει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο».

     

    Η προετοιμασία της Ραφαέλας….

    «Η αθλήτρια μας, Ραφαέλα Αραμπατζή, προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πυγμαχίας νεανίδων που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Ιταλία. Καταθέσαμε ήδη αίτημα ώστε να πάρει δωμάτιο στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για προετοιμασία για τους αγώνες της Εθνικής και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό για την ίδια αλλά και το σύλλογο. Παράλληλα, βρισκόμαστε στην τελική φάση για την έκδοση διεθνούς δελτίου αθλητή για τη νεαρή αθλήτρια μας Χριστίνα Νικολάου ώστε και αυτά να ξεκινήσει προετοιμασία για διεθνείς αγώνες».

    Ο Βασίλης Βεργόπουλος έχει από το 2014 και το πτυχίο του κριτή-διαιτητή Πυγμαχίας όμως έχει όπως μας είπε παραιτηθεί από το προνόμιο αυτό και συμπλήρωσε: «Με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου πάνω στο θέμα αυτό θα βοηθήσω χρηστικά τους αθλητές του συλλόγου μας. Προτίμησα να παραμείνω στη θέση του προέδρου του Α.Ο. Ορμή, λειτουργώντας απρόσκοπτα. Ποτέ δεν είχα πάρει χρήματα ως διαιτητής και κριτής».

    Ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Κωνσταντίνο Γαζή και τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα Περικλή Τρικαλιώτη καθώς και όλο το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη σε ένα πολύ σημαντικό πόστο.

     

    Στις 3-7/5 στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο πυγμαχίας Π-Κ-ΠΠ-ΠΚ

    Ο πρόεδρος του ΑΟ Ορμή και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Π., Βασίλης Βεργόπουλος, ανακοίνωσε πως στο διάστημα 3-7/5 θα διεξαχθεί στην Ελευθερούπολη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων-παμπαίδων-κορασίδων και παγκορασίδων. Την διοργάνωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ο Δήμος Παγγαίου και ο Α.Ο. Ορμή».

     

    Comments are closed.