Bookmarks

    Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ. Χανίων αναδείχθηκε η Παλαιόχωρα του καβαλιώτη προπονητή Δημήτρη Μαγκαφίνη ενώ αγωνίζονται στην ομάδα της Κρήτης ο επίσης καβαλιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Καζαντζίδης που φόρεσε τη φανέλα του Α.Ο.Κ., του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος, του Νέστου και ο ποδοσφαιριστής Κερμενίδης που στο νομό Καβάλας αγωνίστηκε στον Ορφέα Ελευθερούπολης.

     

    Σαν αλλαγή χρησιμοποιήθηκε ο Κροάτης  Βγκροτς που το καλοκαίρι έπαιξε για μικρό χρονικό διάστημα στο Νέστο Χρυσούπολης.

     

    Σε αγωνιστικό επίπεδο να τονίσουμε ότι σε ένα συγκλονιστικό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Περιβολίων η Παλαιόχωρα κατάφερε να “σηκώσει” την παρθενική της… κούπα στον θεσμό.  Η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη κατάφερε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο να κερδίσει 2-1 το ΣΥΝΚΑ που μπει σε θέση… οδηγού νωρίς στην επανάληψη.

    Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φυλάξουν κυρίως τα “νότα” τους χωρίς να ρισκάρουν ιδιαίτερα. Η μεγάλη φάση άνηκε πάντως στο ΣΥΝΚΑ αρκετά νωρίς στο 13′ με τον Βεστάκη, ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Πονηρό. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε ναι μεν καλό ρυθμό, χωρίς να υπάρξει όμως κάποια πολύ ουσιαστική φάση για τις δύο ομάδες και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο. Το ΣΥΝΚΑ έκανε ιδανική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο και ευτύχησε μόλις στην πρώτη του φάση να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 47′. Δημιουργός ο Μποτωνάκης που έβγαλε με απίθανη κάθετη πάσα σε θέση τετ α τετ τον Βεστάκη και αυτός αφού “τσίμπησε” την μπάλα, πέρασε τον Πονηρό και από πολύ κοντά έδωσε με αυτό τον τρόπο σκορ στον μεγάλο τελικό (0-1). Η Παλαιόχωρα  βρήκε πολύ γρήγορα “απάντηση” και με σουτ του Σαμαρά στο 50′ ισοφάρισε την αναμέτρηση σε 1-1.

    Η Παλαιόχωρα κατάφερε να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή στο 74′ με τον Δημ. Μανουσάκη να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ με σουτ μέσα από την περιοχή (2-1). Μάλιστα ο σκόρερ ανακηρύχθηκε και MVP της αναμέτρησης στην καθιερωμένη ψηφοφορία που διεξάγεται από πέρυσι στον τελικό του Κυπέλλου.

     

    Comments are closed.