Bookmarks

    Σε ένα παιχνίδι που έγινε σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ντέρμπι, ο Α.Ο.Κ. κόντρα στην Ελπίδα Σκουτάρεως δεν είχε την τύχη με το μέρος του και παρά το ότι οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν καλύτεροι, γνώρισε την ήττα με (0-2).   Μία ήττα που σημαίνει, το «αντίο» του Α.Ο.Κ. από κάθε ελπίδα διεκδίκησης κατάκτησης της πρώτης θέσης στον 1οόμιλο της Γ’ Εθνικής και μάλιστα με τον πλέον άδοξο τρόπο.

    Δυνατή λασπομαχία με πολύ πάθος

    Ο χλοοτάπητας του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη» ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση από την έντονη βροχόπτωση που προηγήθηκε και σε αρκετά σημεία του είχαν σχηματιστεί λίμνες με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι πολλά για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Με βάση την εικόνα του αγωνιστικού χώρου, η εξέλιξη του αγώνα είχε δύναμη, πολύ πάθος, πολλές προσωπικές μονομαχίες και μία άγρια ομορφιά. Το θέαμα σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλό και οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη παρά το ότι έπαιζαν με την «πλάτη στο τοίχο» από το γκολ που δέχθηκαν πολύ χωρίς, προσπάθησαν να αντιδράσουν πιέζοντας την εστία των φιλοξενούμενων. Διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν ζωντάνια και αντοχές, ήταν πολύ μαχητικοί, είχαν πολλά ψυχικά αποθέματα, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, δημιούργησαν φάσεις και πίεσαν την αντίπαλη εστία, δεν είχαν βέβαια την τύχη με το μέρος τους και το σίγουρο είναι ότι με την εμφάνιση τους, άξιζαν τη νίκη. Όμως… τη τύχη την είχαν οι  αντίπαλοι. Από την πλευρά η Ελπίδα Σουτάρεως σίγουρα είχε την τύχη με το μέρος της. Στάθηκε τυχερή στο γρήγορο γκολ που πέτυχε και από κει και πέρα οι παίκτες της έπαιξαν δυνατά, είχαν μαχητικότητα  και έξυπνα, είχαν ποιότητα και καλή τακτική και στο τέλος οι παίκτες της και οι φίλαθλοι που την ακολούθησαν πανηγύρισαν μία πολύ σπουδαία νίκη.  

    Το  χρονικό του αγώνα

    Στο 7’ ο Α.Ο.Κ. δέχθηκε ένα ανέλπιστο γκολ όταν ο Κεχαγιάς πολλά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή της Καβάλας έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Δήμιζας και οι φιλοξενούμενοι που στάθηκαν πολύ τυχεροί προηγήθηκαν στο σκορ με (0-1).Στο 32’ ο Α.Ο.Κ. απείλησε όταν ο Αδαμάκης έβγαλε σέντρα και ο Ξόμπιλος που έπιασε κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 40’ η Ελπίδα έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Ζυγκερίδης βρήκε τον Παναγιωτίδη σε θέση βολής το σουτ του οποίου έφυγε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι της Καβάλας. Στο 51’ ο Α.Ο.Κ. είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι τα ίσια. Ο Σαϊνατούδης ανέτρεψε τον Ψάλτη και ο διαιτητής σφύριζε την «εσχάτη» των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γρ. Παπαδόπουλος και ο Ταταρίδης που έπεσε στην σωστή του γωνία έδιωξε την μπάλα και παρέμεινε το (0-1). Όμως στο 79’ ο Γεράκης μετά την κούρσα του Παπαβασιλείου, μέσα στην μεγάλη περιοχή των «Αργοναυτών» εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της Καβάλας και με πλασέ διαμόρφωσε το (0-2).

     Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ., με την Ελπίδα Σκουτάρεως ήταν ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης της Ε.Π.Σ. Δράμας που ήταν πολύ καλός και βοηθοί του, οι συμπατριώτες του, Παναγιώτης Κουβαλάκης και Ευάγγελος Χασιώτης. Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω  συνθέσεις:   Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Αλιατίδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Σέχου (61’  Ηλιάδης), Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (65’ Μπλιός), Αδαμάκης (61’  Ντουρτμιές), Πάλλας (75’ Θωμαϊδης), Βαλαβανόπουλος.   Ελπίδα Σκουτάρεως (Απόστολος Στύλος): Ταταρίδης, Γεωργιάδης, Σαϊνατούδης, Κασμερίδης, Μουσικάκης, Αγγελίδης, Ζυγκερίδης (57’ Στεφανίδης), Δαγκούλης, Παναγιωτίδης (87’ Ταχματζίδης), Κεχαγιάς (88’ Καπετάνος), Παπαβασιλείου (50’ Γεράκης).  

    Comments are closed.