Bookmarks

    Με εισήγηση του Vitor Melo Pereira και απόφαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Καβάλας θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τον προγραμματισμό υποβολής των διαιτητών μας σε τεστ φυσικής κατάστασης.

     

    Τα τεστ φυσικής  κατάστασης στη διαιτησία πραγματοποιούνται σε όλες τις χώρες και ειδικότερα στο πλαίσιο της UEFA και της FIFA. Η Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία έχουν αρχίσει να μελετούν την αποτελεσματικότητα αυτών των τεστ, ως μεθοδολογία αξιολόγησης του επιπέδου σωματικής απόδοσης των διαιτητών.

    Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζεται η σημασία της πραγματοποίησης τους, καθώς επιτρέπουν:

    α. Να αξιολογηθεί η φυσική κατάσταση των διαιτητών

    β. Να προσαρμοστεί η διαδικασία προπόνησης με βάση την ανάλυση των αποτελεσμάτων

    γ. Να αποτελέσουν ένα επίσημο στοιχείο αξιολόγησης

    Τα τεστ αυτά θα διεξαχθούν και θα αποτελέσουν πυξίδα για τις πενήντα τρεις (53) τοπικές ερασιτεχνικές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας.

     

    Μία νέα σχολή διαιτησίας

    Μία ακόμη σχολή διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας έφθασε, αισίως, στο τέλος της. Στη σχολή φοίτησαν συνολικά έξι (6) υποψήφιοι διαιτητές, εκ των οποίων οι δύο (2) είναι γυναίκες και οι τέσσερις (4) άνδρες.

    Μετά από αίτημα της ΕΠΣ Καβάλας και με ευθύνη του αρμόδιου για την εκπαίδευση, κ. Δημήτρη Κωνσταντάρα, ορίστηκε ως υπεύθυνος των εξετάσεων από την ΕΠΟ ο κ. Απόστολος Ντάβελας.

    Οι εξετάσεις έχουν προγραμματισθεί και θα υλοποιηθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:30 μ.μ. στην αίθουσα εκπαίδευσης διαιτητών της ΕΠΣ Καβάλας

     

    Comments are closed.