Bookmarks

    Εξαιρετικό ήταν το «ντεμπούτο» της μικρής Λεμονιάς Γκαϊντατζή σε αγώνες στο εξωτερικό. Και αυτό διότι με επιβλητική πρωτιά στον όμιλό της, η αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Α.Σ.Ε.Α.) Καβάλας πήρε την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό της κατηγορίας έως 11 ετών στο τουρνουά όπεν της Ουγγαρίας.

     

    Η Λεμονιά, νούμερο 6 του Ελληνικού πίνακα αξιολόγησης παγκορασίδων, σημείωσε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, προκρίθηκε στο γύρο των «16» και μπορεί να διεκδικήσει μία υψηλή θέση στην τελική κατάταξη. Στην τεχνική καθοδήγηση της ταλαντούχας αθλήτριας, είναι ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, Γιάννης Σταύρου.

    Η Λ. Γκαϊντατζή τέθηκε επικεφαλής στον 4ο όμιλο και δικαίωσε, πανηγυρικά, τον άτυπο τίτλο του φαβορί. Στον εναρκτήριο αγώνα, επιβλήθηκε της Γιορούν Κοζεμιακινάιτε από τη Λιθουανία με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-6), ενώ εξίσου δυνατή ήταν και στη συνέχεια, καταβάλλοντας με 3-0 σετ τη Γερμανίδα Ντενίσα Κοτρούτα (11-7, 11-3, 11-6) και την Ουγγαρέζα Νόρα Ντοχόζκι (11-2, 11-5, 11-5).

    Το πρόγραμμα άρχισε με το ομαδικό. Στις αθλήτριες κάτω των 13 ετών, η μικτή ομάδα της ρουμανικής Ραμίκου Σαράτ με τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας κληρώθηκε με αντιπάλους την TTV Έσισκερ από τη Γερμανία, την MSK Μαλάτσκι από τη Σλοβακία και την ACS Ντουμπραβίτα από τη Ρουμανία. Το παιχνίδι με την τελευταία αντίπαλο ήταν καθοριστικό για την πρόκριση. Η Λ. Γκαϊντατζή και η 10χρονη συμπαίκτριά της, Σερένα Τζαντέα, ηττήθηκαν με 3-2 σετ και κατέλαβαν την 3η θέση του ομίλου, ενώ δεν προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό.

    Comments are closed.