Bookmarks

    Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση ο εκπληκτικός Α.Ο.Κ. στο ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής που μόνο ντέρμπι δεν ήταν, νίκησε τον πρωτοπόρο Απόλλων Παραλιμνίου με σκορ (1-0) και μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή.

     

    Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη με πάθος και δύναμη ήταν οι  μεγάλοι πρωταγωνιστές, έχασαν πολλές και σημαντικές εύκαιρες, κυριάρχησαν και στο τέλος πανηγύρισαν μία δίκαιη και υπέρ πολύτιμη νίκη.

     

    «Χόρευε» ο Α.Ο.Κ. στο βαρύ τερέν

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι με τους παίκτες του να κυριαρχούν στον βαρύ αγωνιστικό χώρο σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη του. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, πίεσαν ασφυκτικά την εστία του Παραλιμνίου και με «όπλο» την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα που τους διέκρινε, ξετύλιξαν πολλές αρετές σε όλες τις γραμμές. Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη «χόρευαν» στη βροχή όταν αυτή ξανά άρχισε, σε πολλά σημεία του αγώνα έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και άξιζαν να πάρουν μία άνετη νίκη. Και μάλιστα απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλων Παραλιμνίου που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολόγησε την θέση του στη βαθμολογία. Ο ρόλος του ήταν αυτός του «κομπάρσου», οι παίκτες του έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς, πλην μικρών διαστημάτων στην επανάληψη και γενικά η εμφάνιση του ήταν πολύ μέτρια.

     

    Το χρονικό του ντέρμπι

    Η πρώτη σημαντική στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 11’ όταν ο Γιαλαμούδης έβγαλε σέντρα και ο Πάλλας έπιασε γυριστό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων αλλά ο Γουναρίδης μπλόκαρε την μπάλα. Μάλιστα στο 17’ ο Πάλλας εκ νέου απείλησε την εστία του Απόλλων Παραλιμνίου αλλά το διαγώνιο σουτ που έπιασε έστειλε την μπάλα το άουτ. Στο 21’ οι «Αργοναύτες» έχασαν μία ακόμη καλή ευκαιρία με τον Ξόμπλιο να πιάνει σουτ αλλά ο Γουναρίδης σε ετοιμότητα μπλόκαρε την μπάλα. Ο Α.Ο.Κ. πίεζε την εστία των γηπεδούχων και 28’ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ και από κοντά ο Αλιατίδης έπιασε κεφαλιά, απομάκρυνε προσωρινά ο Γουναρίδης για να διώξουν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων σε κόρνερ.  Στο 49’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά όταν ο Μουτεσίδης έπιασε σουτ αλλά ο Δήμιζας με αποτελεσματικό τρόπο έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 2λεπτο, 54’ με 56’ ο Α.Ο.Κ. έχασε δύο ευκαιρίες να πετύχει γκολ με πρωταγωνιστές του Αδαμάκη και Σέχου και των τερματοφύλακα Γουναρίδη να «κατεβάζει τα ρολά» του. Όμως στο 62’ ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ όταν ο Βαλαβανόπουλος έπιασε σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δίχτυα για να γίνει το (1-0) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμού. Στο 72’ ο Δήμιζας έκανε εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Τάκα διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Απόλλων Παραλιμνίου ήταν ο Ευστάθιος Γκορτσίλας της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και βοηθοί του, οι συμπατριώτες του Θεόδωρος Αϊναλής και Δημήτριος Νατσιόπουλος. Μπροστά τους, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας. Γιαλαμούδης, Αλιατίδης, Παπαστεριανός, Σέχου,  Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ξόμπλιος (69’ Χατζηκυριάκου), Αδαμάκης (90’  Παυλίδης), Πάλλας (80’ Πάλλας), Βαλαβανόπουλος (90’ Μπλιός).

     

    Απόλλων Παραλιμνίου (Παύλος Δημητρίου): Γουναρίδης, Λιάρας, Τάκας (82’  Τσαούσης), Κουτζοβασίλης, Μερεσιώτης, Τρανταφύλλου (85’ Κουλτσίδης), Μουτεσίδης, Ρούμπος (81’ Πολυζωϊδης), Γαϊδαρτζής, Ναπμπάντης, Τάντιτς (46’ Δέντσας).

     

    *** Να σημειώσουμε ότι πριν από την έναρξη του ντέρμπι υπήρξε έντονη βροχόπτωση για μισή και πλέον ώρα με τον κίνδυνο αναβολής του αγώνα να είναι ορατός. Τελικά όμως η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά αφού η βροχόπτωση σταμάτησε και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση.

    Comments are closed.