Bookmarks

    Επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον τίτλο του φαβορί της διοργάνωσης, μιας και είχε το μεγαλύτερο ΕΛΟ η Ευγενία Τσιβελεκίδου κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου στα Χανιά της Κρήτης.

     

    Η 15χρονη Καβαλιώτισσα που είναι γεννημένη στις 4 Απριλίου του 2003 ολοκλήρωσε αήττητη την παρουσία της στην διοργάνωση στην οποία μπορούσαν να πάρουν μέρος σκακίστριες έως 18 ετών, έχοντας 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, δείχνοντας έτσι ότι η διαφορά που την χώριζε από τις υπόλοιπες σκακίστριες ήταν μεγάλη. Στους αγώνες συμμετείχαν οι 24 καλύτερες στην κατηγορία και η νεαρή μαθήτρια είχε ΕΛΟ 1975 ενώ η δεύτερη καλύτερη 1795!.

    Πάντως εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι η η Ευγενία Τσιβελεκίδου με την ανάδειξη της στην κορυφή του πρωταθλήματος εξασφάλισε παράλληλα και την παρουσία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Χαλκιδική, αλλά και μόρια για την εισαγωγή της στην 3βαθμια εκπαίδευση. Τέλος να θυμίσουμε ότι  η Ευγενία Τσιβελεκίδου έχει κατακτήσει διαδοχικούς τίτλους στις κατηγορίες Κ8, Κ10, Κ12 και Κ14 και δικαίως συμπεριλαμβάνεται διαχρονικά ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές του Σκακιστικού Ομίλου της Καβάλας.

    Comments are closed.