Bookmarks

    Με άνετο τρόπο πέρασε ο Α.Ο.Κ. από την Κομοτηνή και στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πήρε το «τρίποντο’ σε βάρος της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου με σκορ (0-2) και παρέμεινε «ζωντανός» στην υπόθεση κατάληψης της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

     

    Μία νίκη η οποία ήταν αποτέλεσμα της αποτελεσματικότητας που διέκρινε τους φιλοξενούμενους που διακρίθηκαν για το απλό και μεθοδικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν και βέβαια τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν. Μία νίκη την οποία πανηγύρισαν οι 50 περίπου καβαλιώτες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο στάδιο της Κομοτηνής και οι οποίοι χειροκρότησαν τους παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη για το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν.

     

    Εύκολη επικράτηση

    Ο Α.Ο.Κ. στην αναμέτρηση που έδωσε απέναντι στην ουραγό του βαθμολογικού πίνακα Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου της Κομοτηνής και με την ανωτερότητα που τον διέκρινε δίκαια πρόσθεσε στο ενεργητικό του, το πολυπόθητο «τρίποντο». Οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη, με καλή τακτική κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, στον χώρο της μεσαίας γραμμής είχαν καλύτερες και περισσότερες δυνατότητες και με μεγαλύτερες αξιώσεις έφερναν την μπάλα στην εστία των γηπεδούχων. Έτσι ήταν φυσιολογικό να απειλήσει και μάλιστα αισθητά την εστία των γηπεδούχων, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε και μάλιστα με πολύ πιο άνετο σκορ. Η νίκη για το συγκρότημα της Καβάλας, ήρθε πολύ φυσιολογικά και ήταν αποτέλεσμα της «δίψας» που είχαν οι νεαροί παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, κυρίως της διάθεσης που έδειξαν για να πάρουν το «τρίποντο» για να κρατήσουν τον Α.Ο.Κ. «ζωντανό» στην κορυφή της βαθμολογίας.

     

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 13’ όταν ο Α.Ο.Κ. απείλησε την αντίπαλη εστία με τον Πάλλα χωρίς ωστόσο το σουτ που έπιασε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα Συνοδινό. Σημαντική ευκαιρία για τους «Αεροναύτες» είχαμε στο 22’ αυτήν την φορά, με τον Βαλαβανόπουλο να σεντράρει, τον Αδαμάκη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο του Συνοδινού άουτ. Όμως στο 29’ «καρποφόρησε» η ανωτερότητα των παικτών του Κώστα Ανυφαντάκη. Τότε ο Ψάλτης έβγαλε τη σέντρα στην άμυνα των γηπεδούχων, με τον Ξόμπλιο να κατεβάζει αρχικά και να τροφοδοτεί τον Βαλαβανόπουλο ο οποίος με σουτ έβαλε τον Α.Ο.Κ. σε θέση οδηγού, γράφοντας το (0-1). Στο 38’ ο Α.Ο.Κ. «ζευγάρωσε» τα τέρματα του, όταν ο Βαλαβανόπουλος σε ρόλο δημιουργού αυτήν την φορά έκανε τη σέντρα, και ο Ξόμπλιος με πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα Συνοδινό, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του και έγραψε το (0-2). Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 56’ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων όταν ο Πανουργιάς βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Α.Ο.Κ., έπιασε σουτ αλλά ο Δήμιζας εξουδετέρωσε τον κίνδυνο. Στο 58’ ο Α.Ο.Κ. στάθηκε άτυχος για να τριπλασιάσει τα τέρματα του. Τότε σε μία μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα, με τον Ψάλτη να δοκιμάζει το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Συνοδινού. Στο 69’ ο Α.Ο.Κ. έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Αλιατίδης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ σε αντίπαλο του. Στο 84’ οι γηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Μαυράκης βγήκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον τερματοφύλακα Δήμιζα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το πλασέ που έπιασε.

     

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με τον Α.Ο.Κ. με τον Απόλλων Παραλιμνίου ήταν ο Κωνσταντίνος Πουλικάκης της Ε.Π.Σ. Δράμας και βοηθοί του, οι συμπατριώτες του Παναγιώτης Κουβαλάκης και Κωνσταντίνος Τσακίρης. Μπροστά τους, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

     

    Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Συνοδινός, Χατζήπαπα, Παρασκευόπουλος, Μίλλερ, Λεφής, Γάιδας, Στοίνοβιτς, Ανυφαντάκης, Μαυράκης, Κρασώνης, Πανουργιάς.

     

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος Γ., Ξόμπλιος (72’ Θωμαϊδης), Αδαμάκης (73’ Σέχου), Πάλλας (61’ Κέρχι), Βαλαβανόπουλος (80’ Κατζηκυριάκου).

     

    Comments are closed.