Bookmarks

    Να αναβάλει όλη την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου (20-21/1)  σε όλα τα πρωταθλήματα της,  αποφάσισε η διοίκηση της Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας, διατρανώνοντας έτσι την αντίθεση της στην διαφαινόμενη λύση του προβλήματος του ονόματος των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

     

    Παράλληλα με την απόφαση αυτή διευκολύνει όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

     

    Η ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Καβάλας

    Μάλιστα η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Καβάλας εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση,  ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ιστορική παρακαταθήκη του Φίλιππου του Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν.

    Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

    -«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση,  ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η ιστορική παρακαταθήκη του Φίλιππου του Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορεί να παραποιηθεί από κανέναν.

    Σκοπός των ισχυρών είναι η διαστρέβλωση του παρελθόντος, η αλλοίωση της ιστορίας, ακόμα και η «εξάτμιση» της, ώστε να ξεχάσουμε από πού ερχόμαστε, πού βρισκόμαστε και να αγνοήσουμε προς πού πορευόμαστε.

    Ο Καβαλιώτης παράγοντας, ποδοσφαιριστής, προπονητής, διαιτητής, φίλαθλος γνωρίζει πολύ καλά ότι η Μακεδονία υπήρξε ανέκαθεν χώρα ελληνική.

    Εστίν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».

    Comments are closed.