Bookmarks

    Σε ήττα υποχρεώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (19/11) ο Α.Ο.Κ. στο γήπεδο του Οφρυνίου και σε ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα του Αετού Ορφανού έχασε με σκορ (1-0 )σε ένα 90λεπτο για γερά νεύρα, με πάθος και δύναμη αλλά και πολλές συγκινήσεις.

    Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με την καλή εμφάνιση κυρίως στην επανάληψη αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και γνώρισε την 2η ήττα του στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής που τον έφερε και πάλι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Είχε τον χαρακτήρα

    του ντέρμπι το ματς

    Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του είχε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με της δύο ομάδες για διαφορετικούς λόγους να θέλουν το νικηφόρο αποτέλεσμα και να προσπαθούν να φτάσουν στο στόχο τους παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι με “όπλο” τον ενθουσιασμό και το πάθος που τους διέκρινε προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να φτάσουν στην κατάκτηση του “τρίποντου” παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες στην εστία του Δήμιζα. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο.Κ. που ήθελε το νικηφόρο αποτέλεσμα για να παραμείνει στην κορυφή και έχοντας την συμπαράσταση αρκετών φιλάθλων του, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και προσπάθησε κυρίως από τα πλάγια με οργανωμένες επιθέσεις να δισπάσει την καλά στημένη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων. Απείλησε την εστία του Τοπαλίδη, στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη ανέβασαν ρυθμούς, πίεσαν την αντίπαλη εστία για να φτάσουν στην επίτευξη κάποιου τέρματος ώστε να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Συμπερασματικά να τονίσουμε ότι έγινε ένας αρκετά καλός αγώνας, λόγω της διάθεσης που έδειξαν οι δύο ομάδες για να παίξουν καλό ποδόσφαιρο παρά το όποιο άγχος τους διέκρινε, ποιοτικά σε υψηλά επίπεδα με το θέαμα να είναι καλό και τις συγκινήσεις μεγάλες.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του αγώνα σημειώθηκε μόλις στο 3′ για τηνα του Κώστα Ανυφαντάκη με τον Γιαλαμούδη με κεφαλιά να αστοχεί ενώ στο 9′ ο Κάμπατζης από κοντά με σουτ υποχρέωσε τον τερματοφύλακα Δήμιζα σε έξοχη επέμβαση. Ο Α.Ο.Κ. θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 14′ όταν ο Κεϊτά από εξαιρετικά καλή θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αετού Ορφανού έπιασε σουτ, αλλά σε ετοιμότητα ο Τοπαλίδης με έξοχη επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Όμως στο 37′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με ένα εντυπωσιακό τέρμα. Ο Δούμπλατζης έξω από την μεγάλη περιοχή των “Αργοναυτών” έπιασε ένα κεραυνό, ο Δήμιζας ήταν αδύνατον για να αντιδράσει για να διαμορφωθεί το (1-0), μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ομάδα του Αετού. Στην επανάληψη ο Α.Ο.Κ. μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας την ισοφάριση, Είχε ένα πολύ καλό στο ενεγητικό του, πέσε την αντίπαλη εστία και στο 74′ στάθηκε άτυχος όταν το σουτ του Ρομπέρ έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο δοκάρι του Τοπαλίδη. Άτυχοι όμως στάθηκαν και οι γηπεδούχο με το πλασέ του Δουμάνη στο 77′ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα του Αετού Ορφανού με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Ενγκίν Κιγιτζή της Ε.Π.Σ. Θράκης με βοηθούς του, τους Χρήστο Τζιώτζιο (Ε.Π.Σ. Θράκης) και Δημήτρη Κηλικιώτη (Ε.Π.Σ. Ξάνθης). Μπροστά τους, οι δύο αντίπαλες ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Αετός Ορφανού (Δημήτρης Λίτσης): Τοπαλίδης, Μαυρομμάτης, Κάπατζης, Παυλίδης, Κωνσταντινίδης, Στογιάνοφ, Ελέζι (89′ Ευαρπίδης), Φ. Τσαπέγια, Δούμπλατζης (60′ Μπαμπατζάνης) , Δουμάνης (74′ Ράνος), Αποστολίδης (72′ Γ. Τσεπάγια).

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης (46′ Αδαμάκης), Λυμπεράκης (46′ Μπλιός), Παπαστεριανός, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Σέχου, Κεϊτά (63′ Θωμαϊδης), Ρομπέρ (78′ Ζαρωτιάδης), Βαλαβανόπουλος.

    Comments are closed.