Bookmarks

    Με το “δεξί” και με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο Α.Ο.Κ. τις νέες του αγωνιστικές υποχρεώσεις για τον 1ο όμιλο, αφού δίκαια υπέταξε την αντίσταση του Άρη Αβάτου με σκορ (3-1), στην αναμέτρηση του στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”.

    Φανερά ανώτερη η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έπαιξε απλά, είχε μεθοδικότητα και διάρκεια και δίκαια έφτασε στην κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Μάλιστα ο Κώστας Ανυφατάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου είπε ότι η νίκη του Α.Ο.Κ. ήταν δίκαιη και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στην πρεμιέρα.

    Ορεξάτος, με αρκετή διάθεση

    Ο Α.Ο.Κ. ήταν ορεξάτος, με αρκετή διάθεση σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και με “όπλο” τη διάθεση και την ωριμότητα που έδειξαν οι παίκτες του επέβαλε το ρυθμό του. Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη είχε περισσότερες επιλογές σε όλες τις γραμμές, είχε φρεσκάδα, αλληλοκάλυψη και κυρίως είχε εκείνη την αγωνιστική ταυτότητα και παρουσία που έπρεπε να είχε μία ομάδα η οποία ήθελε να πάρει τη νίκη. Όσο για το άγχος της πρεμιέρας, αυτό δεν έδειχνε να επηρεάζει τους γηπεδούχους η οποία δίκαια έφτασαν στη νίκη αλλά σίγουρα είμαστε ακόμη στην αρχή και κάποιες αδυναμίες που εντοπίστηκαν θα βελτιωθούν με το χρόνο. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε το ότι απέναντι στον Α.Ο.Κ. ήταν μία καλοδουλεμένη ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Άρης Αβάτου ανέπτυξε την πρωτοβουλία των κινήσεων κατά διαστήματα, ήταν πολύ μαχητικός, έπαιξε με σωστή τακτική και προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Καβάλας, κάτι το οποίο κατάφερε, χωρίς ωστόσο να πάρει κάτι το θετικό. Πάντως να τονιστεί ότι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ανοιχτό, με φάσεις και πλούσιο σε συγκινήσεις.

    Το χρονικό του αγώνα

    Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε 13′ και ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε στο σκορ. Τότε ο Παπαδόπουλος με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Βαλαβανόπουλο σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ο φορ της Καβάλας αφού τον πλαγιοκοποίησε με πλασέ έγραψε το (1-0). Στο 29′ οι φιλεγενούμενοι απείλησαν με τον Σαρηγιαννίδη το ευθύβολο σουτ του οποίου με εντυπωσιακό τρόπο εξουδτέρωσε σε κόρνερ ο Δημίζας. Όμως στο 33′ ο Κοτόπουλος από ελεγχόμενη φάση, ξεπέρασε την αντίσταση του τερματοφύλακα Δήμιζα και με σουτ διαμόρφωσε το (1-1). Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Α.Ο.Κ. στο 39′ όταν ο Γιαλαμούδης εξ’ επαφής έπιασε σουτ που με εντυπωσιακό τρόπο εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματολακας. Αλλά στο 42′ ήρθε ένα δώρο για τον Α.Ο.Κ. ο οποίος εκ νέου προηγήθηκε στο σκορ με το αυτογκολ του Σαρηγιαννίδη για να διαμορφωθεί το (2-1). Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 47′ ο Μπλιός από καλή θέση έπιασε σουτ που η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 62΄ο Α.Ο.Κ. σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Κεϊτά κέρδισε μία χαμένη μπαλιά, η μπάλα κατέληξε στο Παπαδόπουλο ο οποίος από τα δεξιά με σέντρα “σέρβιρε” στον Βαλαβανόπουλο, που με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το τελικό αποτέλεσμα (3-1). Στο 66′ ο τερματοφύλακας της Καβάλας, Δήμιζας αντέδρασε με έξοχο τρόπο στο φάουλ του Χαριτίδη και στο 72’ο Κεϊτά με πλασέ έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής της αναμέτρησης του Α.Ο.Κ. με τον Άρη Αβάτου, ήταν ο Ιωάννης Δρακίδης της Ε.Π.Σ. Θράκης και βοηθοί του, οι κ.κ. Γεώργιος Δανδανίδης- Αθανάσιος Καραγιάννης (Ε.Π.Σ. Θράκης).

    Mπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Α.Ο.Κ. (Κώστας Ανυφαντάκης): Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Σέχου, Αλιατίδης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Θωμαϊδης (69′ Παπαστεργιανός), Κεϊτά (81” Αδαμάκης), Μπλιός (67′ Χατζηκυριακού), Βαλαβανοπουλος (85′ Τζιτζιφάκος).

    Άρης Αβάτου (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας (80′ Κουτίνης), Ψεμματάς (46′ Καλαϊτζίδης), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Τουργαϊδης, Μελισσόπουλος (62′ Γκέκας), Ευθυμιάδης, Κοτόπουλος (90′ Κελεσιάδης), Χαριτίδης, Σαρηγιαννίδης.

    Comments are closed.