Bookmarks

    Ανέλπιστη και άδικη ήττα σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα γνώρισε ο Α.Ο.Κ στο Παραλίμνιο από τον τοπικό Απόλλων με (2-0) για την 2η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας).

    Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής με τις δύο ομάδες να αναζητούν με τις ίδιες αξιώσεις το νικηφόρο αποτέλεσμα και το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες με το τελικό αποτέλεσμα να αδικεί πέρα για πέρα το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη που άξιζε καλύτερης τύχης και λύγισε στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα.

    Ανοιχτό ματς με πολλές φάσεις

    Σε γενικές γραμμές έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, οι δύο ομάδες από την αρχή της αναμέτρησης έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, δημιούργησαν τις ιδανικότερες συνθήκες για να πάρουν τη νίκη με καλές στιγμές μπροστά και στις δύο εστίες. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παιχνίδι μοιρασμένο, δυνατό κατά διαστήματα, με αρκετές ισορροπίες ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες θα παίξουν προταγωνιστικό ρόλο στον 1ο όμιλο, με το τελικό αποτέλεσμα να αδικεί τις προσπάθειες των παικτών της Καβάλας.

    Βέβαια εκείνο το οποίο πρέπει να τονίσουμε είναι το ότι στο δημοτικό γήπεδο του Παραλιμνίου βρέθηκαν περίπου 80 καβαλιώτες φίλαθλοι οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν του παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη για την κατάκτηση του πολυπόθητου νικηφόρου αποτελέσματος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι παρά τη λιακάδα και τις καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του αγώνα φυσούσε πολύ δυνατός αέρας ο οποίος επηρέασε τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών.

    Το χρονικό του αγώνα

    Στο 8′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με μία παράλληλη επικίνδυνη σέντρα του Τσομαχασβίλι προς την εστία της Καβάλας, που πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 10′ μετά το κόρνερ του Ψάλτη, ο Αλιατίδη έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στο 12′ και σε μία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων είχαμε το μακρινό σουτ του Κεϊτά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και στο 19′ φάουλ από δεξιά εκτέλεσε ο Ψάλτης, η μπάλα πέρασε επικίνδυνα μπροστά από τα καρέ του νεαρού Σαββίδη, αλλά τελικά απομάκρυναν οι γηπεδούχοι. Στο 24′ είχαμε μεγάλη ευκαιρία για το Παραλίμνιο όταν από δεξιά στη σέντρα του του Πολυζωίδη, ο Τσομαχασβίλι με προβολή στέλνει τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Δήμιζα, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερΤο κόρνερ εκτέλεσε ο Τάκας, με τη μπάλα να παίρνει μια επικίνδυνη πορεία, την βρήκε ο Δήμιζας και αυτή να σταμάτησε τελικά στο οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας. Στο 27′ το επιθετικό κρεσέντο των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με τον Τσομαχασβίλι από αριστερά να βγάζει σέντρα, ο Παπαστεριανός στην προσπάθειά του να απομακύνει έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα προς το τέρμα της ομάδας του και τελευταία στιγμή ο Δήμιζας απομάκρυνε, αποσοβώντας ένα μεγάλο κίνδυνο για την εστία του. Στο 38′ είχαμε μία ακόμη επικίνδυνη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, με τον Ψάλτη να βρίσκει τον Κεϊτά σε θέση μέσα δεξιά, αυτός να συγκλίνει και από τη γωνία της μεγάλης περιοχής να πιάνει ένα διαγώνιο σουτ που περνάει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαββίδη. Στην επανάληψη και ειδικότερα στο 51′ είχαμε την πολύ γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, με τον Βαλαβανόπουλο να μπαίνει μέσα στην περιοχή και δεξιά, να σουτάρει στην κλειστή γωνία και να αποκρούει ο νεαρός Σαββίδης, με τους Καβαλιώτες να έχουν σύμμαχο τον αέρα στο Β’ ημίχρονο. Στο 58′ οι ηπεδούχοι απείλησαν όταν ο Μουτεσίδης βρήκε τον Γαϊδαρτζή, ο οποίος από το ύψος της περιοχής του Α.Ο.Κ. και προ του εξερχόμενου Δήμιζα πλάσαρει αλλά προτού η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα απομακρύνει ο Αλιατίδης, αποσοβώντας βέβαιο γκολ. Όμως στο 74′ λύγισε ο Α.Ο.Κ. όταν ο Γαϊδαρτζής με αριστερό βολέ διαμόρφωσε το (1-0). Στο 85′ οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα τέρματα τους όταν η μπάλα έφτασε στον Τάντιτς, ο οποίος στο ύψος της περιοχής και αριστερά πήρε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και από το σημείο του πέναλτι έπιασε ένα δυνατό βολέ στέλνοντας τη μπάλα να αναπαυθεί για δεύτερη φορά στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για να γίνει το (2-0).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Στην πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Απόλλων Παραλιμνίου με τους “Αργοναύτες”, διαιτητής ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς της Ε.Π.Σ. Πέλλας και βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Δεμερτζής και Αθανάσιος Δέλλιος από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Απόλλων Παραλιμνίου (Π. Δημητρίου): Σαββίδης, Πολυζωίδης, Τάκας, Κουτζαβασίλης, Δέντσας, Ρούμπος (62′ Λιάρας), Μουτεσίδης (82′ Φιλέντας), Μερεσιώτης,, Γαϊδαρτζής (88′ Κουλτσιάκης), Ναλμπάντης, Τσομαχασβίλι (46′ Τάντιτς).

    Α.Ο.Κ (Κ. Ανυφαντάκης)Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Σέχου (82′ Ντουρμές), Παπαστεριανός, Αλιατίδης (76′ Αδαμάκης), Λυμπεράκης, Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Κεϊτά, Θωμαΐδης (67′ Μπός), Βαλαβανόπουλος.


    Comments are closed.