Bookmarks

    To σκάφος ΥΨΙΠΥΛΗ του ΟΘΑΚαβάλας, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σοφίτση κατάφερε ανάμεσα σε 49 σκάφη όχι μόνο να κερδίσει δίκαια το πρωτάθλημα, αλλά και να εισπράξει τα συγχαρητήρια για τη σταθερότητα και τις άριστες τακτικές του.

    Πιο συγκεκριμένα το σκάφος ΥΨΙΠΥΛΗ aegeas yachting για άλλη μία φορά πρωταγωνίστησε στην Aegean Regatta. Μετά τη δεύτερη θέση σε όλο το στόλο to 2016, φέτος ξαναήρθε η πρωτιά ανάμεσα σε 49 σκάφη ORC club, πρωτιά που είχε ξαναέρθει το 2013 αλλά και το 2010, τιμώντας την Καβάλα και προπαντός τον Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων με τους μαθητές των σχολών αγωνιστικής ιστιοπλοΐας που συμμετείχαν στο πλήρωμα.

    Η Aegean regatta φέτος είχε 77 συμμετοχές σκαφών από όλη την Ελλάδα αλλά και άλλες 7 χώρες του εξωτερικού και πάνω από 600 ιστιοπλόους. Ανάμεσά τους και οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Μάντης και Καγιαλής, που κυβερνούσαν τον νικητή της κατηγορίας ORC INT, το σκάφος BLACK JACK από την Αθήνα.

    Ο διεθνής αγώνας ξεκίνησε από την Πάτμο μετά από μία λαμπρή τελετή, σταμάτησε στην Αστυπάλαια και στη Νίσυρο και τελείωσε στη Ρόδο, όπου έγινε και η τελετή απονομής στο διάσημο φρούριο Costello με κάθε επισημότητα και πλήθος επισήμων.

    Ο αγώνας περιελάμβανε 3 ιστιοδρομίες offshore 50 ναυτικών μιλίων και μία μικρή inshore τεχνικού στίβου στις ακτές της Ρόδου. Ο μεγάλος ανταγωνισμός φέτος λόγω πολλών σκαφών international που προτίμησαν να τρέξουν στη κατηγορία club έφερε τεράστιο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του όλου αγώνα. Το ΥΨΙΠΥΛΗ κατάφερε να κρατιέται πάντα στις πρώτες 5-6 θέσεις, χωρίς να κάνει κάποια άσχημη κούρσα, κάτι που όλοι οι αντίπαλοι τελικά δεν απέφυγαν.

    Με την άριστη εμφάνιση στην τελευταία τεχνική ιστιοδρομία κατάφερε τελικά όχι μόνο να κερδίσει δίκαια το πρωτάθλημα, αλλά και να εισπράξει τα συγχαρητήρια για τη σταθερότητα και τις άριστες επιλογές του. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν επίσης τα σκάφη του ΟΘΑΚ ΑΣΣΑΝΤΕ και ΝΙΚΕΑ.

    Το πλήρωμα και ο κυβερνήτης του σκάφους Δημήτρης Σοφίτσης θέλουν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς της προσπάθειας, οι οποίοι ήταν το καρνάγιο διαχείμασης σκαφών ΜΑΝΙΤΣΑΣ MARINE, η επιχείρηση εξοπλισμού σκαφών ΣΙΔΗΡΕΛΛΗΣ και ο χορηγός επικοινωνίας ENA Channel.

    Το πλήρωμα του νικητή αποτελούνταν από τους μαθητές της σχολής του ΟΘΑΚ Ελένη Κάρουλα, Δημητριάδη Άγγελο, Κώστα Μηναίο, Γιάννη Γάργαλο, Γιάννη Χατζόπουλο, Μανώλη Χλωρόπουλο, Αλέξανδρο Κρουστάλλη, Τάσο Κούρτη και τους εκπαιδευτές, Στάθη Σοφίτση και Δημήτρη Σοφίτση

    Comments are closed.