Bookmarks

    Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης είναι οι δύο ομάδες που σε μονό αγώνα θα διεκδικήσουν άνοδο στη Football League για να καλύψουν το κενό που έχει προκύψει με τη 18η ομάδα. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ.

    H ΕΠΟ είχε ενημερώσει τους τέσσερις δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής πώς μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στη Football League. Αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία να εφαρμοστεί από τώρα ο ΚΑΠ και να μπορέσει να διεκδικήσει προβιβασμό ομάδα από την τρίτη κατηγορία, κάτι που δεν ίσχυε με βάση τον προηγούμενο Κανονισμό.

    Από Ιωνικό, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης και Χαλκίδα ζητήθηκε να καταθέσουν στην ΕΠΟ εγγυητική επιστολή τραπέζης ισόποση του απαιτούμενου για την ίδρυση ΠΑΕ μετοχικού κεφαλαίου (300.000 ευρώ). Μέσα σε ένα δεκαήμερο θα έπρεπε δηλαδή οι ομάδες να το κάνουν. Φυσικά δεν ήταν εύκολο για όλους. Οι μόνες δύο που το έκαναν είναι η Δόξα Δράμας και η ΑΕ Καραϊσκάκης, που θα κληθούν να δώσουν αγώνα μπαράζ. Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελευσινιακός έχει κινηθεί δικαστικά, καταθέτοντας προσφυγή στο Διαιτητικό, για να μην γίνει το μπαράζ και να μείνει στη Football League ως 18η η ομάδα της Δυτικής Αττικής.

    Η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι τα σωματεία Δόξα Δράμας ΓΣ και Καραϊσκάκης ΑΕ είναι αυτά που δήλωσαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας αιτήματα για την πλήρωση της κενής θέσεως στην Football League και καλύπτουν τις προϋποθέσεις που ζητήθηκαν από τη διοργανώτρια.

    Κατόπιν τούτου η ΕΠΟ αποφάσισε:

    1. Να διεξαχθεί ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των δύο ανωτέρω σωματείων, σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση κατά την οποία στην λήξη της κανονικής του διάρκειας ο αγώνας είναι ισόπαλος, θα δοθεί συνέχεια αυτού με τη διεξαγωγή παράτασης τριάντα (30’) λεπτών σε δύο (2) ημίχρονα δεκαπέντε (15΄) λεπτών το κάθε ένα. Αν δε και μετά την παράταση το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο, τότε η νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί μετά από εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ΚΑΠ (άρθρο 20 παρ. 13).

    2. Για τους δικαιούχους να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές ισχύουν τα εξής:

    • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές έχουν εγγεγραμμένους ήδη στην δύναμή τους.

    • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές αποκτήσουν με διεθνείς μεταγραφές, όπως αυτές προβλέπονται στον Κ.Ι.Μ.Π..

    • Τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές αποκτήσουν από μεταγραφές από άλλα ερασιτεχνικά σωματεία.

    • Τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον ο αγώνας μπαράζ διεξαχθεί έως και 31-08-2017.

    • Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις μεταβολών θα πρέπει να κατατεθούν στις οικείες Ε.Π.Σ. έως την παραμονή του αγώνα μπαράζ.

    3. Οι Καταστάσεις Υγείας με την ιατρική θεώρηση θα πρέπει να κατατεθούν στην Ε.Π.Ο. και τα σωματεία θα λάβουν την σχετική βεβαίωση κατάθεσης. Η ακριβής ημερομηνία, ώρα και τόπος τέλεσης του αγώνα μπαράζ θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

    Comments are closed.