Bookmarks

  Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Έλαβε 48 ψήφους έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή.

  Η διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης διεχήχθη το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Αθήνας, και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας  Βαγγέλης Γραμμένος πήρε 48 ψήφους, έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή. Υπήρξαν 2 λευκά. Θυμίζεται ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71. Οι 54 από τις ΕΠΣ, 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μία από τη Football League.Μετά από σχεδόν ένα χρόνο η ΕΠΟ αποκτά αιρετή διοίκηση.

  “Θέλω να τους διαβεβαιώσω όλους και κυρίως όσους δεν μας ψήφισαν, πως θα κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία. Ξεκινά μια δύσκολη μέρα. Το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αρχίσει έναν άλλο δρόμο και χρειάζεται πολλή προσπάθεια, σχέδιο και εμείς τα διαθέτουμε όλα. Η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη”, είπε ο ίδιος και συνέχισε για την παρουσία της FIFA:

  “Το ότι ήρθε η FIFA εδώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Εμείς οι ‘παροικούντες την Ιερουσαλήμ’, το γνωρίζαμε και τώρα το γνωρίζουν και οι διεθνείς συνομοσπονδίες. Η FIFA μπορεί να φέρει όσες επιτροπές θέλει. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ο χρόνος που θα παραμείνουν στη χώρα μας, θα είναι μικρότερος απ’ ό,τι προσδοκούν.

  Η FIFA θα ελέγχει αν εφαρμόζεται ο κανονισμός, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτά που πρέπει, όπως για μία σύμβαση. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει, αλλά εξετάζει τις προθέσεις”.

  Τέλος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ είπε για το τι ποδόσφαιρο θέλει: “Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Όσοι θεωρούν ότι το κοινά αποδεκτό ποδόσφαιρο δεν τους ταιριάζει, δεν μπορούμε να συμβαδίσουμε μαζί τους. Θα πείσουμε και τον πιο δύσπιστο πως είναι ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίσει σε άλλο δρόμο. Ήταν αναντίρρητη και επιβεβλημένη η ανάγκη για αλλαγή”.

  Παράλληλανα τονίσουμε ότι απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο η προσφυγή δύο σωματείων και παραγόντων της ΕΠΣ Ηρακλείου, κατά της εγκυρότητας των εκλογών, οπότε μιλάμε πλέον για νέα σελίδα στην ΕΠΟ… και με τη βούλα.

  Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου όπως είναι γνωστό είχε την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μακεδονίας – Θράκης της Ν.Δ, Γιάννη Καλαντζή, κατά δήλωση και του ίδιου, στηρίχθηκε από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

   

  Η δήλωση του Γώργου Καλαντζή

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Καλαντζής στην γραπτή του δήλωση έκανε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας Μιχάλη Παπαδόπουλο και χαρακτηριστικά σημείωσε τα εξής:

  -“Θέλω να συγχαρώ, για ακόμη μία φορά, τον κ. Βαγγέλη Γραμμένο για την εκλογή του. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ που με ψήφισαν, αλλά και αυτές που δεν με ψήφισαν, γιατί πιστεύω –κι αυτό πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη- ότι όλοι θέλουν ειλικρινά το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας, κ. Παπαδόπουλο, που δεν με ψήφισε… αν με ψήφιζε, θα είχα 22 ψήφους και όχι 21. Ως γνωστό, στα 22 καίγεσαι…κι εγώ δεν κάηκα…”.

  Comments are closed.