Bookmarks

    Διοικητικό συμβούλιο

    –Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης μας θα συνεδριάζει σε τακτά χρονιά διαστήματα με παρουσία και εκπροσώπου του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Καβάλας που θα έχει λόγο.

    –Συνεργασία με το Σύνδεσμο Προπονητών για την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων ή διοργάνωση σχολών προπονητών για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των προπονητών μας.

    –Οι επιτροπές θα επωμιστούν πλέον μεγάλο μερίδιο ευθύνης η καθεμία για τις αρμοδιότητες της. Θα εισηγούνται στο διοικητικό συμβούλιο τις προτάσεις τους, θα κάνουν παρατηρήσεις. Τα τελευταία χρόνια ο Πρόεδρος της Ένωσης μας είχε πάρει πάνω του όλα τα ζητήματα και απλά τα έφερνε προς ψήφιση στο Δ.Σ. Αυτό θα σταματήσει και ο πρόεδρος θα περιμένει τις ενέργειες των μελών των διαφόρων επιτροπών και θα λαμβάνονται ομαδικά και μετά από συζήτηση οι κατά το δυνατόν δικαιότερες για όλους αποφάσεις

     

     

    Πρωταθλήματα ανδρών

    προκήρυξη των πρωταθλημάτων θα συντάσσεται μετά από ανοικτό διάλογο με τους εκπροσώπους των σωματείων. Το σύστημα διεξαγωγής στο οποίο θα καταλήξουμε θα ισχύσει για μια 4ετία. Δεν θα αιφνιδιάζουμε τα σωματεία, θα μπορούν έτσι να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να οριοθετούν τους στόχους τους.

    Θα ενισχύσουμε τον θεσμό των παρατηρητών αγώνων. Θα δημιουργηθεί ένα σώμα παρατηρητών που θα ορίζονται τόσο στο τοπικό μας πρωτάθλημα με κίνητρο να πληρώνονται τουλάχιστον τις βενζίνες τους. Παράλληλα, από το σώμα αυτό θα έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε και παρατηρητές σε ανώτερες κατηγορίες (δεν θα ορίζονται μόνο οι διοικητικοί).

    Έχουμε διαπιστώσει ότι στο νομό μας δρουν αρκετές ομάδες παλαιμάχων και στόχος μας είναι να οργανώσουμε επίσημο πρωτάθλημα γι’ αυτές ώστε να γίνει κίνητρο για τους μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές που έχουν διάθεση και δυνάμεις και αναγκάζονται να αγωνίζονται τώρα στην Γ’ κατηγορία. Έτσι, στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν νεαρότερα παιδιά που ξεκινούν τώρα την πορεία τους.

    –Εφαρμογή προγράμματος. Από την στιγμή που θα κατατίθενται τα αιτήματα των συλλόγων δεν θα γίνονται αλλαγές εκτός από έκτακτες περιπτώσεις. Όχι όπως έγινε φέτος και είχαμε αλλαγές χωρίς συναίνεση σωματείων, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία των πρωταθλημάτων.

    –Ασθένειες και αναβολές: Το θέμα αυτό απασχόλησε φέτος και προβλημάτισε πολλούς. Θα εφαρμόσουμε να λαμβάνεται έγγραφο από κρατικό φορές. Επίσης, ανά περιοχές θα οριστούν γιατροί ώστε να ελέγχουν αν προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

    –Στο τέλος των πρωταθλημάτων θα διοργανώνεται μεγάλη γιορτή, όπως γινόταν και παλιότερα, στην οποία θα βραβεύονται οι διακριθέντες σύλλογοι, προπονητές και ποδοσφαιριστές της σεζόν. Θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς του τοπικού μας ποδοσφαίρου και όχι μόνο οι διαιτητές όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ένωση μας.

    –Τα παράβολα συμμετοχής θα μειωθούν στο μισό καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε τα ταμεία των συλλόγων.

    –Στήριξη, με όποιον τρόπο μπορούμε, στις τρεις ομάδες που εκπροσωπούν την Ένωση μας στα Εθνικά πρωταθλήματα.

     

     

    Πρωταθλήματα υποδομής

    Θα διοργανώνονται πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Η σύνταξη της προκήρυξης θα γίνει μετά από συζήτηση με τους εκπροσώπους των συλλόγων μελών μας και θα τηρείται μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Θα διοργανώνεται τελική φάση στην οποία θα υπάρχουν απονομές για τους διακριθέντες.

    Θα οριστεί επιτροπή σε κάθε περιοχή ώστε να μπορούν να απευθύνονται οι εκπρόσωποι των σωματείων για τυχόν προβλήματα τους ή άλλες απορίες.

    Θα ισχύσει και στα εν λόγω πρωταθλήματα ο ΚΑΠ και οι ανακοινώσεις θα γίνονται και αυτές μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΣ Καβάλας.

    –Θα πραγματοποιούνται τουρνουά για μικρότερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές σε διάφορες περιοχές, με τη μορφή γιορτής με στόχο την εξοικείωση όλων με το ποδόσφαιρο.

     

     

    Γιατροί

    -Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας με θέμα την κάλυψη των αγώνων με γιατρούς. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε συμφωνία για χαμηλό τίμημα. Συγχρόνως, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα διοργανωθούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών για προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιριστές.

     

     

    Οικονομική ενίσχυση σωματείων

    Θα απευθυνθούμε στους επαγγελματικούς φορείς του νομού μας αλλά και επιχειρηματίες ώστε να πετύχουμε προσφορές και εκπτώσεις για τους ποδοσφαιριστές (π.χ. φροντιστήρια, γυμναστήρια, αθλητικά είδη, ΙΕΚ).

    –Επαφές με εταιρείες ώστε να έχουμε χορηγικό πρόγραμμα για τα πρωταθλήματα μας με ανάλογη διαφήμιση από την ΕΠΣ Καβάλας.

    –Πίεση, και αυτό είναι το κυριότερο-προς την ΕΠΟ ώστε η Ένωση μας να παίρνει αυτό που της αναλογεί με βάση τη δυναμική της. Στον τελευταίο απολογισμό της Ομοσπονδίας υπάρχει ένα μεγάλο ποσό για τις ΕΠΣ σε σχέση με όσα βάζουμε τελικά στο ταμείο μας.

    –Συνάντηση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πίεση για τη στήριξη των συλλόγων μελών, είτε υλικά ή με επιχορήγηση ή με τη συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

     

    Ενωσιακό γήπεδο

    Επαναλειτουργία του και προσπάθεια ένταξης του σε κάποιο από τα προγράμματα που τρέχουν Εθνικό ή ευρωπαϊκό με στόχο την ανακατασκευή και συντήρησή του (πράγματα που γίνονται σε πολλές Ενώσεις της χώρας). Θα χρησιμοποιηθεί για τα παιχνίδια των μικτών μας ομάδων και παράλληλα για διοργανώσεις της ΕΠΣ ή των σωματείων που τυχόν το θελήσουν. Θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε και έσοδα που θα χρησιμοποιούνται για εργασίες συντήρησης του χώρου.

     

    Διαιτητές

    –Διαφανής λειτουργία της επιτροπής διαιτησίας.

    Κατάργηση των 15 ευρώ που επιβαρύνουν τα σωματεία.

    –Ενίσχυση του θεσμού των παρατηρητών διαιτησίας. Να αξιοποιηθούν οι διαιτητές που έχουν αποχωρήσει.

    –Συνεχής εκγύμναση αλλά και ενημέρωση διαιτητών. Σεμινάρια και μαθήματα ώστε να αποκτήσουμε ποιοτικούς διαιτητές. Δεν μετράει τόσο η ποσότητα όσο η ποιότητα.

    –Συνεργασία με το Σύνδεσμο Διαιτητών Ν. Καβάλας, που τα τελευταία χρόνια έχει παραγκωνιστεί. Εκμετάλλευση της ιδιόκτητης αίθουσας του Συνδέσμου για πραγματοποίηση μαθημάτων σχολών και σεμιναρίων.

     

    Πειθαρχική επιτροπή

    -Άμεση τροποποίηση του καταστατικού και σύσταση 3μελούς επιτροπής που θα αποτελείται από έναν νομικό και παράγοντες. Θα λειτουργεί εντός πειθαρχικού κώδικα και οι αποφάσεις του θα κοινοποιούνται άμεσα στη σελίδα της ΕΠΣ Καβάλας μαζί με το άρθρο πάνω στο οποίο βασίστηκε για την έκδοση απόφασης και το σκεπτικό αυτής. Έτσι δεν θα κατηγορείται η Ένωση ότι εφαρμόζει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά μεταξύ των συλλόγων-μελών της.

     

    Μικτές ομάδες

    –Επιστροφή στο Ενωσιακό γήπεδο για προπονήσεις αλλά και τους επίσημους αγώνες.

    –Η επιτροπή μικτών ομάδων θα είναι ενεργή και δεν θα σηκώνουν το μεγάλο βάρος οι Ενωσιακοί προπονητές που τα τελευταία χρόνια εκτός από προπονητές είναι και φροντιστές, γιατροί, παράγοντες κ.α. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους.

     

     

    Comments are closed.