Bookmarks

    Τρεις μεταγραφές ανακοίνωσε πρόσφατα η Αγία Βαρβάρα αφού αποκτήθηκαν οι Κώστας Λαζαρίδης, Γρηγόρης Κοσμίδης και Σπύρος Παραλίκας οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα στις προσεχείς διοργανώσεις της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

    Βέβαια να τονίσουμε ότι ο Κώστας Λαζαρίδης για λόγους προσωπικούς, παραχωρήθηκε στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας από τον ΓΣ Ελευθερούπολης στον οποίο έπαιξε τις περασμένες δύο σεζόν. Ο Κώστας Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1999 κι έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ένωση Καβάλας. Το καλοκαίρι του 2015 εντάχθηκε στον ΓΣΕ και την περίοδο 2015-16 αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική σημειώνοντας 68 πόντους. Το 2016-17 ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε το πρωτάθλημα και το κύπελλο αντρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ (πέτυχε 137 και 10 πόντους, αντίστοιχα, στις δύο διοργανώσεις) καθώς και της ομάδας εφήβων του ΓΣ Ελευθερούπολης που έφτασε μέχρι τον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Επέλεξε την Αγία Βαρβάρα για να εργαστεί υπό τις οδηγίες του Στάθη Καμαράκη, απόφαση για την οποία έλαβε υπ’ όψιν τη γνώμη του Γιώργου Ρότσα που ήταν συμπαίκτες στην Ελευθερούπολη και θα συνεχίσουν να είναι στα Ποταμούδια.

    Από την άλλη πλευρά να αναφέρουμε ότι ο καλαθοσφαιριστής Γρηγόρης Κοσμίδης είναι γνωστός σε όσους ασχολούνται με το καβαλιώτικο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Γεννήθηκε το 1992, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης και συνέχισε στον Αστέρα. Φέτος έπαιξε με τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» στη Γ’ Εθνική και πέτυχε 7 πόντους ενώ πέρυσι είχε συμμετοχή στην κατάκτηση του νταμπλ στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και της ανόδου. Πιο πριν ο Γρηγόρης Κοσμίδης βρισκόταν στην Αθήνα για σπουδές. Τέλος θα σταθούμε και στην περίπτωση του Σπύρου Παραλίκα ο οποίος είναι από τη Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε το 1997 κι αγωνίστηκε στους Αλιγάτορες Καλαμαριάς και στην Καβάλα βρίσκεται για σπουδές.

    Comments are closed.