Bookmarks

    ‘Άρωμα Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με πολλές αναμνήσεις είχε το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που με επιτυχία στη κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», για την παρουσίαση του βιβλίου «Ταξίδι στ’ αστέρια. Η ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League» του καταξιωμένου αθλητικογράφου Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

    Η εκδήλωση να σημειωθεί ότι ξεκίνησε με μια σύντομη παρέμβαση από τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο συνδέει με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο μια βαθιά φιλία και μια κοινή αγάπη, αυτή για τη Λίβερπουλ, δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στους αθλητικογράφους Βασίλη Ιωάννου, Δημήτρη Μπουντά και Τάσο Πατσίδη, οι οποίοι παρουσίασαν το βιβλίο, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου.

    «Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα. Ένας ιδανικός οδηγός για να μάθουν οι νεώτεροι και να διαβάσουν ανέκδοτες ιστορίες οι παλαιότεροι για τον θεσμό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μετέπειτα Champions League», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αθλητικογράφος Δημήτρης Μπουντάς, ενώ παρέθεσε ορισμένα χαρακτηριστικά «στιγμιότυπα» από το βιβλίο.

    Από την πλευρά του ο αθλητικογράφος Βασίλης Ιωάννου αναφέρθηκε στους «10 συν 1 λόγους» που αξίζει κανείς να διαβάσει αυτό το βιβλίο, όπως είναι το γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό πόνημα στο είδος του στην Ελλάδα, έχουν περάσει μόλις 6 μήνες από τη στιγμή που εκδόθηκε και έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από το κοινό, μεταφέρει γεγονότα που οι φίλαθλοι θα ήθελαν να ξαναθυμηθούν ή γεγονότα που συνέβησαν πίσω από τις κάμερες, στα αποδυτήρια ή παράλληλες ιστορίες.

    Από την πλευρά του ο αθλητικογράφος Τάσος Πατσίδης αναφέρθηκε στο πως συνδέεται η Καβάλα με τον θεσμό του Champions League-πρώην Κυπέλλου Πρωταθλητριών, απαριθμώντας παίκτες και προπονητές που είτε φόρεσαν τη φανέλα του Α.Ο.Κ. είτε κατάγονται από την Καβάλα και «κούνησαν σεντόνι», όπως είναι ο Βασίλης Δανιήλ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Χάρης Παππάς, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, ο Νίκος Κωστένογλου, ο Γιώργος Νασιόπουλος, ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο Βασίλης Λάκης, ο Λέσεκ Πις, ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι και φυσικά ο Κώστας Λιόλιος, ο αμυντικός του Ολυμπιακού και της Καβάλας που μεσουράνησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του 1970 και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

    Comments are closed.