Bookmarks

    Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια ο Α.Ο.Κ. επιστρέφει και μάλιστα με τον πλέον δυναμικό τρόπο Ετις εθνικές κατηγορίες του γυναικείου βόλεϊ. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα μπαράζ που έδωσε το Σάββατο (6/5) στη Θεσσαλονίκη, στο κλειστό της Σταυρούπολης, κέρδισε 3-2 τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας και την περίοδο 2017-18 θα αγωνίζεται στην Α2. Τα σετ: 25-8, 21-25, 22-25, 25-13, 16-14.

    ΑΟ Καβάλας (Σιώκης): Μ. Βουρβουτσιώτου, Ευθυκράτη, Κυριακίδου, Χατζή, Δρόσου, Κ. Βουρβουτσιώτου, Αντωνοπούλου, Οικονομίδου, Φλαμουρίδου, Σαπαρδάνη, Αγγελοπούλου, Μαυρουδή, Γερακίνη.

    Φιλαθλητικός Πρέβεζας (Ζήσης): Βερύκιου, Β. Κοσμίδου, Αρμπύρου, Ντάκουλα, Σακκά, Σοφιανού, Πιέτα, Σιούκα, Α. Κοσμίδου, Ντούσκου, Μπαρμπούδη, Κουτσογιαννοπούλου, Στεφανή, Τζιούρη.

    Εκείνο το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι το γεγονός ότι ο Α.Ο.Κ. αγωνίσττηκε για τελευταία φορά σε εθνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2001-02. Μετείχε στην Α1 και υποβιβάστηκε, αλλά δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α2 κι αυτόματα έπεσε στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Ούτε κι εκεί, όμως, έπαιξε καθώς το τμήμα διαλύθηκε και παρέμεινε ανενεργό μέχρι το 2006. Τις περιόδους 2006-07 και 2007-08 έλαβε μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Το 2007 κατέκτησε τον τίτλο και μετείχε στο τουρνουά ανόδου στην Α2. Η ομάδα ξαναμπήκε στο «ράφι» για 6,5 χρόνια και επανήλθε το 2014. Αγωνίστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα τρεις συνεχείς σεζόν (2014-15, 2015-16, 2016-17), πήρε φέτος τον τίτλο και… τα καλύτερα έρχονται από το φθινόπωρο.

    Να σημειωθεί ότι η τελευταία ομάδα του νομού Καβάλας που έπαιξε στην Α2 Γυναικών είναι ο ΑΟ Χρυσούπολης, την περίοδο 2009-10. Όσο για τον ΑΟΚ, ο τελευταίος αγώνας που έδωσε σε εθνικό πρωτάθλημα ήταν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2002 όταν έχασε 3-0 από την Άρη Θεσσαλονίκης για τα Play Offs της Α1.

    Συγχαρητήρια από την ΕΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ

    Η Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης- Αν. Μακεδονίας (ΕΣΠΕΘΡΑΝΜΑΚ) εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

    «Στην Α2 των ΓΥΝΑΙΚΩΝ η Καβάλα!

    Συγχαρητήρια στην Καβάλα που νικώντας με 3-2 τον Παναθλητικό Πρέβεζας, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά, πετυχαίνοντας την άνοδο στην Α2 για την επόμενη περίοδο. Πολλά μπράβο στις αθλήτριες, στους προπονητές και στους ανθρώπους της Διοίκησης για τη μεγάλη τους επιτυχία»!

    Συγχαρητήρια από τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ.

    Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

    -“Είναι στιγμές που τα πολλά και επαναλαμβανόμενα λόγια περιττεύουν όταν υπάρχει ένα άθλημα και τμήμα που συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους και να διαπρέπει σε Πανελλήνιο επίπεδο, πετυχαίνοντας αν μη τι άλλο να αποτελεί τη ναυαρχίδα του Α.Ο.Καβάλα. Ο λόγος του δελτίου τύπου δεν είναι άλλος από την επίτευξη της ανόδου του γυναικείου τμήματος πετοσφαίρισης στην Α2, ύστερα από πολλά χρόνια και ως διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο.Καβάλα εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τον προπονητή Δημήτρη Σιώκη. Η νέα διοίκηση του γυναικείου τμήματος πετοσφαίρισης με το μεράκι και το υψηλό επίπεδο οργάνωση της, ανέλαβε εδώ και αρκετό καιρό ένα ιστορικό τμήμα, σηκώνει ένα βαρύ φορτίο, αλλά έδειξε άμεσα εξαιρετικά δείγματα γραφής, πετυχαίνοντας αξιοζήλευτους στόχους . Ο δρόμος σίγουρα είναι δύσκολος από δω και πέρα και χρειάζεται η συνδρομή όλων, όπως για παράδειγμα στον τομέα των υποδομών/εγκαταστάσεων ώστε να μπορέσει διαχρονικά το τμήμα πετοσφαίρισης να διαπρέψει και να αναδεικνύει εξαιρετικές αθλήτριες που θα έχουν την δυνατότητα να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να συμμετέχουν και στα τμήματα των εθνικών ομάδων πετοσφαίρισης”.

    Comments are closed.