Bookmarks

    Ανακοίνωση – απάντηση στους ισχυρισμούς του Ορφέα Ελευθερούπολης για όλα όσα πολύ δυσάρεστα συνέβησαν στο περιβόητο παιχνίδι Ελπίδες – Ορφέας για το πρωτάθλημα Κ 14 της ΕΠΣΚ, έδωσε στη δημοσιότητα εκ μέρους της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου των Ελπίδων ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Αρσονιάδης.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο «πόλεμος» δηλώσεων και ανακοινώσεων που ξέσπασε με αφορμή τα όσα έγιναν στον αγώνα Κ 14 της ΕΠΣΚ ανάμεσα στις Ελπίδες και τον Ορφέα Ελευθερούπολης συνεχίζεται… και ακόμη πιο σίγουρο θα πρέπει να θεωρήσουμε το ότι, το καβαλιώτικο ποδόσφαιρο “πληγώνεται” ακόμη περισσότερο. Μετά λοιπόν την συνέντευξη τύπου του προπονητή Γιώργου Παπανδρέου και τις αντιδράσεις του αντίπαλου προπονητή και του Ορφέα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου των Ελπίδων, Παναγιώτης Αρσονιάδης  έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία να σημειώσουμε ότι στρέφεται στην ομάδα του Ορφέα Ελευθερούπολης.

    Η ανακοίνωση των Ελπίδων Καβάλας

    Αναλυτικά η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Ελπίδες Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

    «Με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης ακαδημιών (;;;) του Ορφέα Ελευθερούπολης και προς αποκατάσταση της αλήθειας ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους αθλητές και τους κηδεμόνες και των δύο ομάδων, σημειώνουμε τα εξής:

    1. Πίσω από τον πάγκο των ομάδων υπάρχει συρματόπλεγμα στο οποίο αγγίζουν διάφορα αγκαθωτά φυτά του διπλανού αγροτεμαχίου. Οπότε η πρόσβαση σε αυτό το σημείο δεν είναι εφικτή για κανέναν.

    2. Δεν υπήρξε κανένας λεκτικός τραμπουκισμός σε βάρος κανενός από κανέναν.

    3. Δεν επιτέθηκε κανένας σε κανέναν.

    4. Δεν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο κανένας καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

    5. Το ποιος έφυγε από το γήπεδο ασφαλής και ποιος όχι φάνηκε δυστυχώς στο πρόσωπο του αθλητή των Ελπίδων που νοσηλεύτηκε.

    6. Το ποιος προσπάθησε να προστατέψει τους αθλητές και το ποιος το αγνοούσε επιδεικτικά, επίσης φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

    Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η αναφορά στην παροιμία: «εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», αρκεί να αναλογιστεί κανείς εκ του αποτελέσματος σε ποιον ταιριάζει τελικά. Γιατί τον κανόνια του fair play για να τον διδάξεις πρέπει πρώτα να τον έχεις διδαχθείς κύριε άγνωστε της ανακοίνωσης. Καλά θα κάνει λοιπόν ο αγχωμένος σεναριογράφος με τις πλαστές ειδήσεις (απαξιώ να σχολιάσω τα περί πλαστών δελτίων) να μην βιάζεται, ακόμη και αν τον κυρίεψαν οι τύψεις. Ο Ορφέας Ελευθερούπολης είναι ένας από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους στο νομό Καβάλας και δεν έχει το δικαίωμα κανείς περαστικός να τον στιγματίζει.

    Για τις Ελπίδες Καβάλας:

    Παναγιώτης Αρσονιάδης.

    Βλέπεις εγώ δεν κρύβομαι…»!

    H ανακοίνωση του Ορφέα Ελευθερούπολης

    Υπενθυμίζεται ότι στην δική του ανακοίνωση ο Ορφέας Ελευθερούπολης ανέφερε τα εξής:

    “Με αφορμή την συνέντευξη τύπου του πρώην προπονητή των Ελπίδων Καβάλας κ.Παπανδρέου σήμερα 09/03/2017 σε εφημερίδες της Καβάλας σχετικά με το παιχνίδι πρωταθλήματος κ14 που έγινε το Σάββατο 04/03/2017 μεταξύ των ομάδων Ορφέα Ελευθερούπολης – Ελπίδες Καβάλας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
    Από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο κ.Παπανδρέου μαζί με διάφορους γονείς και παράγοντες που ήτανε μέσα στο γήπεδο και πίσω από τον πάγκο του Ορφέα,ξεκίνησαν λεκτικούς τραμπουκισμούς σε βάρος των παικτών και των γονέων παιδιών του Ορφέα οι οποίοι δεν αντέδρασαν καθόλου. Ο κ .Παπανδρέου μάλιστα επιτέθηκε σε μητέρα αθλητή μας λεκτικά λέγοντάς της ότι αν δεν αντέχεται αυτήν την πίεση δεν έχετε θέση στο γήπεδο.Ο κ. Παπανδρέου σε όλη την διάρκεια του αγώνα που ήταν μέσα στο γήπεδο ως και το εικοστό λεπτό που αποβλήθηκε από τον διαιτητή μιλούσε φωνάζοντας δυνατά και υποτιμητικά για τους ποδοσφαιριστές του Ορφέα (κοιτάξτε από ποιους χάνουμε και συγχρόνως αποκάλεσε ηλίθιο τον δικό του τερματοφύλακα διότι έκανε λάθος στην φάση του γκολ).Μετά την αποβολή του συνέχισε να βρίζει και να προκαλεί έξω από το γήπεδο τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Ορφέα και ενώ είχε αποβληθεί εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο πάνω από τρείς φορές και την τελευταία φορά έβρισε τον διαιτητή και τον παίκτη του Ορφέα που έκανε το φάουλ στον αθλητή του, των εκφόβισε με την παρουσία του,με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή. Ο προπονητής του Ορφέα Ελευθερούπολης κατά την διάρκεια του αγώνα ζήτησε από τον διαιτητή του αγώνα,να διακόψει το παιχνίδι και ας είναι εις βάρος της ομάδας μας, αρκεί να μπορέσουμε να φύγουμε από το γήπεδο ασφαλής (επικαλούμαστε την μαρτυρία του διαιτητή).Επίσης ο διαιτητής του αγώνα, απευθυνόμενος στον προπονητή του Ορφέα Ελευθερούπολης,του ζήτησε να μην αντιδράσει με όλα αυτά που γινότανε για να μπορέσει να τελειώσει ο αγώνας μιας και βρισκόταν η μητέρα του ενός διαιτητή έξω από το γήπεδο και δεχόταν μεγάλη πίεση. Ο κ. Παπανδρέου  παρόλο που επικαλείται την κάθαρση στο ποδόσφαιρο χρησιμοποίησε φέτος παιδί με πλαστό δελτίο σε αγώνα πρωταθλήματος κ14 ορίζοντάς τον μάλιστα ως αρχηγό, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να το δουν και να κατοχυρώσουν τον αγώνα στην αντίπαλη ομάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Παπανδρέου ταιριάζει η παροιμία: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήρα και το βόδι.Η ιστορία του Ορφέα Ελευθερούπολης όλα αυτά τα χρόνια απαιτεί σεβασμό ,όταν μάλιστα  πολλοί ποδοσφαιριστές μας,από τα σπλάχνα του συλλόγου μας ,αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο.

    ΥΓ: Για το παιδί που τραυματίστηκε σε φάση του αγώνα, του ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσει γερό και υγειές στα γήπεδα”.

    Comments are closed.