Bookmarks

    Παίζοντας πολύ ψυχωμένα ο Α.Ο.Κ. στο γειτονικό ντέρμπι της Δράμας με τους παίκτες του Άγγελου Διγκόζη να παίζουν αποκλειστικά και μόνο για την ιστορία της ομάδας αλλά και για τους εαυτούς τους, δεν κατάφερε τελικά να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Δόξα αφού λύγισε στις καθυστερήσεις με (2-1).

    Ήταν έναν μεγάλο ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους αλλά τελικά η μοιρασιά στο τέλος να μην δικαιώνει τις προσπάθειες των παικτών της Καβάλας. Ήταν πραγματικά μία μεγάλη μάχη που τα είχε όλα. Τρία γκολ, πολλές συγκινήσεις, φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, αποβολή για την Καβάλα, νεύρα και κυρίως πάθος και δύναμη.

    Είχε ψυχή και πάθος ο Α.Ο.Κ.

    Εκείνο το οποίο πρέπει να σημειώσουμε είναι το ότι οι πολλές καλές γηπεδικές αλλά και καιρικές συνθήκες συνέβαλαν ώστε να γίνει μία αναμέτρηση με καλό θέαμα, αρκετές συγκινήσεις με τις δύο ομάδες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να προσπαθούν για διαφορετικούς λόγους να φτάσουν στην κατάκτηση της νίκης. Μάλιστα η ηλιοφάνεια και οι καλές καιρικές συνθήκες συνέβαλαν ώστε πολλοί καβαλιώτες φίλαθλοι να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στο γήπεδο της Δράμας και βοήθησαν του παίκτες του Α.Ο.Κ. για την απόσπαση του θετικού αποτελέσματος. Είναι γεγονός ότι οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν περισσότερο αποφασισμένοι για να πάρουν το “τρίποντο” αφού μετά την ήττα από τον Καμπανιακό η ομάδα της Δόξας δεν είχε κανένα περιθώριο για νέα απώλεια. Έτσι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον Α.Ο.Κ. ο οποίος δεν κλείστηκε καθόλου στα καρέ του. Πάντως να αναφέρουμε ότι στην αρχική ενδεκάδα της Δόξα ήταν 7 ποδοσφαιριστές οι οποίοι φόρεσαν την φανέλα των “Αργοναυτών”. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Άγγελου Διγκόζη με κίνητρο το γόητρο, έπαιξαν ανοιχτά, και πολύ ψυχωμένα. Είχαν συγκέντρωση στην ανάπτυξη τους, πολύ καλή κυκλοφορία των κινήσεων και απείλησαν κάποιες φορές την εστία της Δόξας, χωρίς ωστόσο η τύχη να τους κάνει στο τέλος το χατήρι. Γενικότερα να σημειώσουμε όι έδειξαν πολλά αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να προστατεύσουν την ιστορία και το κύρος του Α.Ο.Κ.. Γενικά έγινε ένα παιχνίδι που είχε τα χαρακτηριστικά ενός γειτονικού ντέρμπι, με δυνατές μονομαχίες και καλές στιγμές μπροστά και στις δύο εστίες.

    Το χρονικό της αναμέτρησης

    Η πρώτη καλή στιγμή του γειτονικού ντέρμπι σημειώθηκε στο 15′ με τους γηπεδούχους να παίρνουν “κεφάλι” στο σκορ. Τότε ο Ιότι τροφοδότησε με έξυπνο τρόπο στον Μπουσινάκη ο οποίος με πλάτη στην εστία της Καβάλας γύρισε επιτόπια και απέναντι στον Συριτούδη έπιασε δυνατό σουτ για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα γράφοντας το (1-0). Στο 19′ ο Πίνδώνης από εξαιρετικά επικίνδυνη θέση έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά σε ετοιμότητα ο Συριτούδης εξουδετέρωσε τον κίνδυνο και στο 40′ ο Κυριακίδης θα πετύχαινε το γκολ της δεκαετίες όταν με έναν κεραυνό και αφού η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό της Δόξας, έστειλε την μπάλα τα τραντάξει το κάθετο δοκάρι της Δόξας και να καταλήξει εκτός αγωνιστικού χώρου. Όμως στο 44′ πάγωσαν οι κερκίδες του σταδίου της Δράμας όταν από την εκτέλεση του φάουλ από τον Μελισσόπουλος, ο Λίτσας με προβολή, πήρε την μπάλα μετά την κεφαλιά πάσα του Τέλλου και διαμόρφωσε το (1-1) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο 60′ η Καβάλα έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Κυζιρίδης, μόνος απέναντι στον Σικαλιά έπιασε σουτ με τον δεύτερο να εξουδετερώνει τον μεγάλο κίνδυνο και στο 62’ο Ιγκόρ από πολύ καλή θέση έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Συριτούδη. Στο 73′ με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρλόπουλου η μπαλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Καβάλας ενώ στο 82′ με απ’ απευθείας κόκκινη αποβλήθηκε ο Κυριακίδης μετά από διάλογο που είχε με τον διαιτητή της αναμέτρησης και την διαμαρτυρία του. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι με τον Πινδώνη ο οποίος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό (2-1).

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    Διαιτητής του αγώνα της Δόξας Δράμας με τον Α.Ο.Κ. ήταν ο Δημήτριος της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με βοηθούς, τους Στυλιανό Γούτα και Αθανάσιο Μαλανδρή από την ίδια ένωση. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

    Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Παγώνης (31′ Ρεβυθόπουλος), Βιτλής, Μκρτσιάν, Λαδάκης, Δουκάκης, Πινδώνης, Μπουσινάκης (65′ Καρλόπουλος), Ιότι, (46′ Ιγκόρ) Παπαζαχαρίας, Παβίσεβιτς.

    ΚΑΒΑΛΑ (Άγγελος Διγκόζης): Συριτούδης, Κυριακίδης, Καλλιβωκάς, Τέλλος, Μπαντάνης, Σταματόπουλος, Κεφαλάς (71′ Τουμανίδης), Κυζιρίδης (81′ Παναγιωτόπουλος), Πτηνόπουλος (66′ Ζαρωτιάδης), Μελισσόπουλος, Λίτσκας.

    Comments are closed.