Bookmarks

    Άλλο ο αγώνας πρωταθλήματος και άλλο ο τελικός του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας. Πριν από μερικές ημέρες ο Αετός Ορφανού είχε νικήσει τον Κεραυνό Πέρνης (4-0) για την Α’ κατηγορία αλλά στο τελικό του κυπέλλου που έγινε στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη’ τα βρήκε “σκούρα”. Ο τελικός πήγε στην παράταση αφού η κανονική διάρκεια έληξε (0-0) όπως και η παράταση αφού δεν σημειώθηκε κάποιο γκολ και μετά στα πέναλτι εκεί που η Πέρνη κατέκτησε το κύπελλο με (5-4).

    Ήταν η γιορτή του ποδοσφαίρου

    Ήταν όντως μία πραγματική γιορτή για το καβαλιώτικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η αναμέτρηση του σταδίου “Ανθή Καραγιάννη” ενώ σε αγωνιστικό επίπεδο το θέαμα ήταν αρκετά καλό με τις δύο φιναλίστ να προσπαθούν για την κατάκτηση του κυπέλλου. Σε αγωνιστικό επίπεδο οι παίκτες του Αετού Ορφανού διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν πιο απειλητικοί ενώ από την άλλη πλευρά ο Κεραυνός Πέρνης κοίταξε περισσότερο την άμυνα του, είχε μερικά καλά διαστήματα στο ενεργητικό του και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία των τυπικά γηπεδούχων. Οι συγκινήσεις του μεγάλου τελικού ήταν πολλές, με κάποιες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, σε μία αναμέτρηση που είχε πάθος και δύναμη και αρκετές μονομαχίες. Εορταστικό κλίμα επικρατούσε και στις κερκίδες με τους φιλάθλους του Αετού Ορφανού και του Κεραυνού Πέρνης να δημιουργούν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

    Το χρονικό του τελικού

    Στο 13′ από καλή θέση ο Τσαμπέγια Γ. Έπιασε σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δοκάρι της Πέρνης και στο 19΄ο Ελέζι έπιασε σουτ αλλά ο Γιουργούσης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 32′ ο Μπαμπατζάνης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ από το δοκάρι της Πέρνης ενώ στο 40′ η Πέρνη απείλησε με την καρφωτή κεφαλιά του Αλή Ογλου, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 43′ ο Κεραυνός Πέρνης έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει “κεφάλι” στο σκορ με τον Μαυρομματίδη να αστοχεί με σουτ απέναντι στον τερματοφύλακα Τοπαλίδη. Στο 5′ της παράτασης ο Μπαμπατζάνης με σουτ απείλησε την εστία της Πέρνης ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Αετού Τοπαλίδης έκανε πολύ καλή επέμβαση στο σουτ του Μαυρομματίδη. Εξίσου εντυπωσιακή επέμβαση έκανε και ο Γιουργούσης στην καρφωτή κεφαλιά του Μαυρομμάτη από την μικρή περιοχή. Στο 118′ ο Κάμπατζης στην φάση του τελικού μόνος αστόχησε με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής του Κεραυνού. Η παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και στην παράταση ο Κεραυνός Πέρνης κατέκτησε το κύπελλο με (5-4).

    Οι συνθέσεις των δύο φιναλίστ

    Διαιτητής του τελικού του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, μεταξύ του Αετού Ορφανού και του Κεραυνού Πέρνης ήταν ο Σταύρος Μάνταλος με βοηθούς τους Εμμανουήλ Μηναδάκη-Αθανάσιο Βερνέζη και 4ο διαιτητή την Αναστασία Μυλωπούλου. Μπροστά τους οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις παρακάτω συνθέσεις:

    Αετός Ορφανού (Παντελής Συλιανού): Τοπαλίδης, Παπαντωνίου, Νάκου, Μπαμπατζάνης, Μαυρομμάτης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Αθανασάκης (60′ Αμιάδης), Τσαμπέγια Γ., Τσαμπέγια Φ., (96′ Δούμπλατζης), Σαββατιανός (76′ Κάμπατζης).

    Κεραυνός Πέρνης (Κώστας Τερζανίδης): Γιουργούσης, Καλαμάρης (118′ Μανδαλιανός), Ιβανίδης (67′ Θεοδωρίδης), Κιομουρτζής, Δόρκας, Κωσταντάρας, Ευφροσυνίδης, Μαυρομματίδης, Κιόρρι, Αλή Ογλού, Νάνος.

    Οι απονομές του τελικού

    Την απονομή ομάδα στην κυπελλούχο ομάδα της Ε.Π.Σ. Καβάλας του Κεραυνού Πέρνης έκανε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ενώ την απονομή στον φιναλίστ Αετό Ορφανού έκανε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Την απονομή τον MVP ποδοσφαιριστή του μεγάλου τελικού, τερματοφύλακα της Πέρνης Δημήτρη Γιουργούση έκανε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ξάνθης Γεώργιος Πανίδης και στους διαιτητές έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καβάλας, Δημήτρης Χατζηχρήτου.

    Comments are closed.